XLM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XLM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Excel 4.0 Macro fájl. A makrók lehetővé teszik az automatizálást, így az ismétlődő feladatokat "meg lehet játszani", így időt takaríthat meg és csökkentheti a hibák valószínűségét.

Az olyan újabb Excel formátumok, mint az XLSM és az XLTM, hasonlóak abban, hogy makrókat tárolhatnak, de az XLM fájlokkal ellentétben ezek tényleges táblázatok, amelyek makrókat tartalmaznak. Az XLM fájl egy elavult formátum, amely önmagában makró fájl.

Úgy tűnhet, hogy az XLM és az XML formátum hasonló, mivel a fájlkiterjesztésük ugyanúgy néz ki, de valójában két teljesen különböző fájlformátum.


Hogyan nyitható meg egy XLM fájl

Míg a Microsoft azt javasolja, hogy ne használja tovább, továbbra is megnyithatja az XLM fájlokat a Microsoft Excel alkalmazással.

A Microsoft ingyenes Excel Viewer segítségével a Microsoft Excel nélkül is megnyithatja őket, csakúgy, mint a LibreOffice Calc.

Fontos, hogy nagy körültekintéssel járjon az olyan futtatható fájlformátumok megnyitásakor, mint az .XLM fájlok, amelyeket esetleg e-mailben kapott, vagy olyan webhelyekről töltött le, amelyeket nem ismer.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább másik telepített programot szeretné megnyitni, megváltoztathatja az XLM fájlokat megnyitó alapértelmezett programot.


XLM fájl konvertálása

Lehetséges, hogy megnyithat egy XLM fájlt a Microsoft Excel vagy a LibreOffice Calc alkalmazásban, majd elmentheti a megnyitott fájlt egy másik hasonló formátumba.

Ha megpróbálja kitalálni, hogyan lehet átalakítani egy XML fájlt, akkor többet megtudhat arról a fájlformátumról, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, és biztos abban, hogy nem keveri össze egy XML-fájllal, akkor is rosszul olvashatja a fájlkiterjesztést. Egyes fájlok olyan kiterjesztést használnak, amely nagyon hasonlít az XLM-re, még akkor is, ha a formátumok nem kapcsolódnak egymáshoz.

Az XMI az egyik példa. Ez az utolsó betű kisbetűs "i", és a fájlkiterjesztés használható a kiterjesztett MIDI fájlokhoz. Ha igen, akkor a Winamp-hoz hasonló programra van szükség a megnyitásához.

Hasonló fájlkiterjesztés az LMX. Bár ugyanolyan betűket tartalmaz, mint ez a fájl, a Landmark Exchange fájlokhoz használják, és a Nokia PC Suite segítségével megnyithatók.