M4B fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az M4B fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl MPEG-4 hangkönyvfájl. Az iTunes gyakran látja őket hangoskönyvek tárolására.

Néhány médialejátszó az M4B formátumot használja a digitális könyvjelzők és az audió együtt tárolására, így szüneteltetheti a lejátszást, majd később folytathatja. Ez az egyik oka annak, hogy előnyben részesítik őket az MP3 fájlokkal szemben, amelyek nem menthetik el a helyét a fájlban.

Az M4A audio formátum alapvetően megegyezik az M4B-vel, azzal a különbséggel, hogy az ilyen típusú fájlokat zenékhez használják hangoskönyvek helyett.

Az Apple iPhone-ja az MPEG-4 Audio formátumot használja a csengőhangokhoz is, de ezeket a fájlokat ehelyett az M4R kiterjesztéssel menti.

Web / Theresa Chiechi


Hogyan nyitható meg egy M4B fájl iPhone-on

Az iTunes az elsődleges program, amelyet az M4B fájlok számítógépen történő lejátszására, valamint a hangoskönyvek iPhone vagy más iOS eszközre történő átvitelére használnak. Ezt úgy teheti meg, hogy felveszi a hangoskönyveket az iTunes-ba, majd szinkronizálja eszközét az iTunes-szal.

Kezdje azzal, hogy az M4B fájlt átviszi az iTunes-ra. Windows rendszerben használja a filé menü közül választhat Fájl hozzáadása a könyvtárhoz ... or Mappa hozzáadása a könyvtárhoz ... az M4B fájl tallózásához. Ha Mac számítógépet használ, lépjen a következőre: filé > Hozzáadás a könyvtárhoz ....

Ha hangoskönyvei nem M4B formátumúak, hanem MP3, WAV fájlok, stb., Ugorjon az alábbi "Hogyan készítsünk M4B fájlt" szakaszra az audiofájlok M4B formátumba konvertálásához, majd térjen vissza ide: lásd, mit tegyek ezután.

A csatlakoztatott eszközzel kattintson vagy koppintson az iPhone telefonikonjára az ablak iOS-eszközre váltásához. Válassza az Audiobooks menüt az iTunes bal oldalán. Tegyen egy pipát a Hangoskönyvek szinkronizálása mellé, majd válassza ki, hogy szinkronizálni kívánja-e az összes, vagy csak bizonyos könyvtárt az iTunes könyvtárból.

Most szinkronizálhatja készülékét az iTunes alkalmazással, hogy elküldje az M4B fájlt iPhone-jára, iPadjére vagy iPod touchjára.


M4B fájl megnyitása számítógépen

Az iTunes nem az egyetlen program, amely M4B fájlokat játszik le a számítógépen. A Windows Media Player is működik, de lehet, hogy először meg kell nyitnia a Windows Media Playert, majd kézzel kell megnyitnia az M4B fájlt a WMP menüjéből, mivel előfordulhat, hogy a Windows nem ismeri fel az M4B kiterjesztést.

Egy másik lehetőség a .M4B kiterjesztés átnevezése .M4A-ra, mert a Windows megfelelően társítja az M4A fájlokat a Windows Media Player programhoz.

Más, több formátumú médialejátszók, amelyek natív módon támogatják a nagyon hasonló M4A formátumot, például a VLC, az MPC-HC és a PotPlayer, szintén lejátszani fogják az M4B fájlokat.

A megvásárolt M4B hangoskönyveket (szemben azzal, amelyet ingyen letöltött egy olyan webhelyről, mint a LibriVox) valószínűleg DRM védi, ami azt jelenti, hogy csak engedélyezett számítógépes szoftverek és eszközök segítségével fog lejátszani. Például a legtöbb M4B alapú hangoskönyv, amelyet az iTunes áruházból vásárol, DRM védelemmel rendelkezik, és csak az iTunes alkalmazásban és az iTunes segítségével engedélyezett eszközökön fog lejátszani.


Hogyan lehet átalakítani az M4B fájlt

Mivel az M4B fájlok gyakran hangoskönyvek, általában elég nagyok, ezért a legjobban egy dedikált, offline ingyenes fájlkonvertáló programmal konvertálhatók. A DVDVideoSoft Free Studio egy ingyenes M4B fájlkonverter, amely az M4B fájlt MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC és más audio formátumokra mentheti.

A Zamzar egy másik M4B átalakító, de fut a böngészőjében, ami azt jelenti, hogy a fájlt konvertálásához fel kell töltenie a webhelyére. A Zamzar online formátumban konvertálhatja az M4B-t MP3-ba, valamint hasonló formátumokba, mint az AAC, M4A és OGG.

Általában nem lehet megváltoztatni egy fájlkiterjesztést (például az M4B fájlkiterjesztést) olyanra, amelyet a számítógép felismer, és elvárja, hogy az újonnan átnevezett fájl használható legyen. A legtöbb esetben a tényleges fájlformátum-átalakításra van szükség a fent leírt módszerek egyikével. Amint azt korábban említettük, próbálja átnevezni az .M4B fájlt .M4A-ra, ez egy trükk, amely nagyon gyakran sikeres, legalábbis a nem DRM-védett M4B hangoskönyvek esetében.


Hogyan készítsünk M4B fájlt

Ha hangoskönyvet szeretnél feltenni iPhone-ra, de az audiofájl nem M4B formátumú, akkor az MP3, WAV vagy bármilyen formátumú fájlt M4B formátumba kell átalakítanod, hogy az iPhone nyerjen. t tévedés egy dalra. Alapvetően csak az ellenkezőjét kell tennie, mint amit a fenti szakaszban olvas.

A hangoskönyv-iratkészítő az MP3 fájlokat M4B formátumba konvertálja a macOS-on. A Windows-felhasználók letölthetnek MP3-t iPod / iPhone Audio Book Converter-re, hogy több MP3-ot konvertálhassanak M4B fájlokká, vagy akár az MP3-kat egyetlen nagy hangoskönyvvé egyesítsék.