XCF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XCF kiterjesztésű fájl, amely az eXperimental Computing Facility rövidítését jelenti, egy GIMP Image fájl.

Hasonlóan az Adobe Photoshopban használt PSD fájlokhoz, a GIMP XCF fájlokat is használ az egy vagy több fényképhez társított rétegek, átlátszósági beállítások, útvonalak és egyéb információk tárolásához, amelyek ugyanazon projekt részei.

Amikor az XCF fájlt megnyitják egy kompatibilis képszerkesztőben, akkor ezek a beállítások újra elérhetők, így szerkesztheti a rétegeket, képeket stb.


XCF fájl megnyitása

Az XCF fájlokat, ha még nem nyilvánvaló, a GIMP, a nagyon népszerű (és ingyenes) képszerkesztő eszköz nyitja meg a legjobban. A GIMP bármely verziójából létrehozott XCF fájlok a legújabb verzióval nyithatók meg.

Az IrfanView, az XnView, az Inkscape, a Paint.NET, a CinePaint, a digiKam, a Krita, a Seashore és számos más képszerkesztő / néző is dolgozik az XCF fájlokkal.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az XCF fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az XCF fájlokat, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájl kiterjesztéshez című útmutatót hogy a változás a Windows-ban.


XCF fájl konvertálása

A GIMP alapértelmezés szerint az XCF formátumba menti a fájlokat, de használhatja a filé > Export menüben más formátumba mentheti, például JPG vagy PNG.

Használhat egy ingyenes képfájl-átalakítót is, mint például a Zamzar, az XCF átalakításához PDF, GIF, Adobe Illustrator (AI), TGA, WEBP, TIFF és más hasonló fájlformátumokká. A ConvertImage.net egy hasonló webhely, amely támogatja az XCF átalakítását PSD -vé.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti programok egyike sem nyitja meg a fájlt, jó eséllyel rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Amikor ez megtörténik, végül megpróbál megnyitni egy fájlt egy olyan programban, amely nem támogatja azt. Ezt könnyű megtenni, ha a fájl az XCF-hez hasonló fájlkiterjesztéssel rendelkezik.

Például talán összekeveri egy CVX, XCU (OpenOffice.org konfiguráció), CXF, CFXR (Cocoa Sfxr), XFDF, XFDL vagy XDF (Microsoft Machine Learning Server Data) fájlt egy XCF fájllal. Annak ellenére, hogy ezek közül a fájlok közül néhány ugyanazokat a betűket osztja meg a fájlkiterjesztésben, egyik sem nyílik meg a GIMP-vel, mint az XCF fájlok.