A bekapcsolni nem tudó Xbox 360 javításának módjai

Az Xbox 360 konzol és az akkumulátortöltő beépített LED-es lámpákkal rendelkezik, amelyek segítenek diagnosztizálni a lehetséges műszaki problémákat. Használja ezt az Xbox 360 hibaelhárítási útmutatót egy bekapcsolhatatlan konzol javításához.

A cikkben szereplő információk az Xbox 360 összes modelljére vonatkoznak. Külön utasítások vannak az Xbox One hibaelhárításához, amely nem kapcsol be.

Robert Daly / Getty Images


Az Xbox 360 bekapcsolásának okai

A Red Ring of Death olyan hardverprobléma, amely megakadályozhatja az Xbox 360 megfelelő működését. Nézze meg a bekapcsoló gombot körülvevő LED-lámpákat:

  • Ha az Xbox 360 egyetlen piros gyűrűvel rendelkezik, hibakódot jeleníthet meg a televízión. Az Xbox ügyfélszolgálat webhelye tartalmazza az Xbox 360 hibakódok listáját és a hibák kijavításának módját.
  • Két piros LED azt jelenti, hogy az Xbox 360 túlmelegszik.
  • Ha az Xbox 360 három piros gyűrűt jelenít meg, akkor probléma lehet az áramellátással.
  • Ha az Xbox 360 négy piros gyűrűt jelenít meg, akkor gondjai vannak a televízióval való kommunikációval.

Bár az Xbox 360 S és az Xbox 360 E nem rendelkezik piros halálgyűrűvel, a konzol bekapcsológombja pirosan villoghat. A villogó fény mellett a TV-képernyőn megjelenhet egy üzenet, amely arról tájékoztatja, hogy a konzol elégtelen szellőzést szenved.

microsoft


A bekapcsolni nem kívánt Xbox 360 javítása

A lépések a probléma forrásától függenek.

Hibaelhárítás előtt húzza ki a konzolból a tartozékokat, például a vezérlőket vagy a külső merevlemezeket, hogy további tényezők ne befolyásolják a folyamatot.

  1. Húzza ki az Xbox csatlakozóját a falból, majd dugja vissza. Ez az egyszerű megoldás megoldhatja a tápegységgel és a konzollal kapcsolatos problémákat.

  2. Ellenőrizze az Xbox 360 teljesítményváltót. Az áramellátás állapotának ellenőrzéséhez csatlakoztassa a falhoz, és nézze meg az egység LED-fényét. Kövesse ezeket az utasításokat a LED színe alapján, amikor az áramellátást a fali aljzathoz csatlakoztatja.

    • Szilárd zöld: Ha a LED tápfénye zöld, akkor az áramellátásnak működnie kell. Húzza ki a tápegységet, majd dugja vissza a falba, hogy meggyőződhessen arról, hogy lehetővé teszi-e az Xbox konzol megfelelő áramellátását. Ha ugyanannak az eredménynek felel meg, folytassa a következő lépéssel.
    • Piros vagy villogó narancssárga: Húzza ki a tápegységet a falból, majd dugja be újra, hogy lássa, van-e hatása. Ha továbbra sem tudja bekapcsolni a konzolt, probléma lehet a fali csatlakozóaljzattal. Csatlakoztassa az Xbox 360 hálózati adaptert egy másik helyiségbe, hogy kizárja az aljzattal kapcsolatos esetleges problémákat.
    • Szilárd narancssárga: Nagyon valószínű, hogy a tápegység megsérül. Szerezzen be egy újat, hogy meggyőződjön arról, hogy ez lehetővé teszi-e az Xbox 360 megfelelő bekapcsolását.
    • Nincs fény: Húzza ki a tápegységet a falból, majd dugja be újra, hogy lássa, van-e hatása. Ha továbbra sem tudja bekapcsolni a konzolt, probléma lehet a fali aljzattal vagy az áramellátással. Használja az adaptert egy másik helyiségben az esetleges kimeneti problémák kizárására. Ha az egység továbbra sem kapcsol be, akkor megsérülhet. Szerezzen be egy új tápegységet, hogy megnézze, lehetővé teszi-e az Xbox 360 megfelelő bekapcsolását.

    microsoft

  3. Hagyja kihűlni az Xbox 360-at. Ha az Xbox 360-on két piros gyűrű jelenik meg (vagy piros villogó lámpa jelenik meg az S és E modelleken), húzza ki a konzolt a konnektorból, és hagyja lehűlni egy órán át, mielőtt újra használná. Gondoskodjon arról, hogy az Xbox konzol tárolásának helyén bőséges légzési hely álljon rendelkezésre a jövőbeni túlmelegedés megelőzése érdekében.

  4. Húzza ki és csatlakoztassa újra az összes A / V kábelt a TV-ből és az Xbox 360 konzolból. Négy piros gyűrű azt jelenti, hogy probléma van a TV-hez való csatlakozással. Ellenőrizze, hogy az audio és video bemenetek a megfelelő portokban vannak-e, és ellenőrizze, hogy a kábelek nem sérültek-e meg. Ha a probléma továbbra is fennáll, használjon másik A / V kábelt a rendszer teszteléséhez.

  5. Távolítsa el és telepítse újra az Xbox 360 merevlemezt. Ha minden más nem sikerül, telepítse újra vagy cserélje ki a merevlemezt. Ha ezt az utat választja, mindenképpen vigye át az Xbox 360 adatait egy új merevlemezre.

    A Microsoft megszüntette az Xbox 360 támogatását, így már nem lehetséges a konzol javítását a gyártó által.