Steam Disk Write Error: Mi ez és hogyan javítható

A Steam lemez írási hiba akkor fordulhat elő, amikor a Steam platformon vásárolt játékot tölt le vagy frissít. Ezek az üzenetek általában akkor jelennek meg, amikor megpróbál új játékot telepíteni vagy letölteni, vagy megpróbál frissíteni egy korábban telepített játékot. Akkor is megjelenhet, amikor megpróbál elindítani egy játékot, amely frissítésre szorul.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Steam kliensre vonatkoznak Windows, macOS és Linux rendszerekhez.


A Steam Disk írási hibák oka

A Steam lemezírási hiba bármikor megjelenik, amikor a Steam nem tud letölteni és menteni játékadatokat a számítógép tároló meghajtójára frissítés vagy új telepítés során. Általában a következő hibaüzenetek egyike kíséri:

Hiba történt a játék címe telepítésekor (lemezírási hiba): C: Program Files (x86) steam steamapps common game_title

Hiba történt a game_title frissítése közben

Hiba történt a game_title telepítése közben

A lemezírási hiba akkor fordulhat elő, ha:

  • A meghajtó vagy a Steam mappa írásvédett.
  • A merevlemezen hibák vannak.
  • Az antivírus vagy a tűzfal megakadályozza a Steamet az adatok letöltésében és mentésében.
  • Sérült vagy elavult fájlok vannak a Steam könyvtárban.

d3sign / Moment / Getty Images


A Steam Disk Write hiba elhárítása

Ha a Steam lemez írási hibát tapasztal, próbálkozzon az alábbi javításokkal:

  1. Indítsa újra a Steam alkalmazást. Az ideiglenes probléma kizárásának legegyszerűbb módja a Steam kliens bezárása, újbóli megnyitása, majd letöltése vagy újbóli lejátszása.

  2. Indítsa újra a számítógépet. Ha a Steam bezárása és újbóli megnyitása nem oldja meg a problémát, a számítógép újraindítása kijavíthatja azt a folyamatban lévő folyamatok lezárásával, amelyek zavarhatják a Steam működését.

  3. Távolítsa el az írásvédelmet a meghajtóról. Az írásvédelem megakadályozza, hogy a számítógép megváltoztassa vagy fájlokat adjon hozzá egy mappához vagy egy teljes meghajtóhoz. Ha úgy gondolja, hogy ez okozza a problémát, ellenőrizze, melyik meghajtón vannak tárolva a Steam-játékai, majd távolítsa el az írásvédelmet erről a meghajtóról.

  4. Kapcsolja ki a csak olvasható beállítást a Steam mappában. Ha a Steam könyvtár csak olvashatóra van állítva, akkor az egész könyvtár írásvédett. Nyissa meg a Steam mappa tulajdonságait, és ellenőrizze, hogy nincs-e kiválasztva az írásvédett beállítás.

  5. Futtassa a Steamet rendszergazdaként. A szoftver rendszergazdaként történő futtatása extra engedélyeket ad neki, és több furcsa problémát is megoldhat.

  6. Törölje a sérült fájlokat. Ha valami elromlik, miközben a Steam játékot tölt le, akkor egy sérült fájlt hozhat létre, ami a Steam lemez írási hibáját okozza. A probléma megoldásához lépjen a fő Steam mappába, és nyissa meg a steamapps / common Könyvtár. Ha a kipróbálni kívánt játékkal megegyező nevű fájlt lát, amelynek mérete 0 KB, törölje, majd próbálja meg újra letölteni vagy elindítani a játékot.

  7. Ellenőrizze a játékfájlok integritását. A Steam könyvtárban kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a lehetőséget ingatlanok. Ezután menjen a Helyi fájlok Lapot és válassza ki Ellenőrizze a játékfájlok integritását. Ha a Steam talál sérült fájlokat, automatikusan kicseréli azokat.

    Ha a játék olyan indítót használ, amely további frissítéseket tölt le, ne hajtsa végre ezt a lépést. Ezzel a frissített játék helyébe az alapindító indul, majd a frissítéseket újra kell töltenie az indítón keresztül.

  8. Törölje a Steam letöltési gyorsítótárát. Ha a Steam letöltési gyorsítótár sérült, lemezírási hibákat okozhat. A probléma megoldásához nyissa meg a Steamet, és keresse meg a Gőz > beállítások > Letöltések > Törölje a Letöltés gyorsítótárát.

  9. Helyezze a Steamet egy másik meghajtóra. Bizonyos esetekben probléma lehet a meghajtóval, amely megakadályozza, hogy a Steam írjon rá. Ha több meghajtója vagy partíciója van, helyezze át a Steam telepítési mappát egy másik meghajtóra.

    Ha ez a lépés megoldja a Steam lemez írási hibáját, ellenőrizze, hogy az eredeti meghajtón nem voltak-e hibák.

  10. Ellenőrizze, hogy nincs-e hiba a meghajtón. Bizonyos esetekben ez a folyamat azonosíthatja a rossz szektorokat, és arra utasíthatja a Windows-t, hogy a jövőben hagyja figyelmen kívül ezeket az ágazatokat. Ha a probléma továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, előfordulhat, hogy ki kell cserélnie a merevlemezt.

  11. Tiltsa le az antivírus programot, vagy adjon hozzá kivételeket. Ritka esetekben a víruskereső programok helytelenül azonosíthatják a Steamet fenyegetésként, és megakadályozhatják a játékadatok letöltését és mentését. Ha a Steam lemez írási hibája megszűnik, ha a víruskereső le van tiltva, adjon kivételt a Steam számára az antivírus-vizsgálatok során.

  12. Tiltsa le a tűzfalat, vagy adjon hozzá kivételeket. Ha a tűzfal ideiglenes letiltása megoldja a problémát, adjon kivételt a Windows tűzfalhoz.

  13. Forduljon a Steamhez segítségért. A Steam technikai támogató csapata végigvezeti Önt az adott probléma lehetséges megoldásain. A Steam Community fórumban is talál segítséget.