Hogyan készítsünk GIF-et a Photoshopban

Ha tudja, hogyan kell GIF-et létrehozni a Photoshop alkalmazásban, az internetet személyesebbé teheti az Ön számára. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell ezt megtenni, hogy megkezdhesse saját mémjeinek és szórakoztató tételeinek megosztását.

A következő útmutató az Adobe Photoshop CC 20.0.4 verziójára összpontosít. A legtöbb módszer a Photoshop régebbi verzióival is működik, de a módszertan nem biztos, hogy olyan pontos.


Hogyan készítsünk GIF-et a Photoshop alkalmazásban videóval

Számos nagyszerű szolgáltatással lehet GIF-eket készíteni az Ön számára, de ha nem tud online kapcsolatba lépni, vagy csak meg akarja érteni a mögötte álló folyamat csavarjait, a GIF létrehozásának megtanulása a Photoshopban nagyszerű előrelépés a webes ismeretek övét. A videóból való létrehozás remek hely a kezdéshez.

  1. Fogja meg azt a videót, amelyet GIF-vé szeretne alakítani. Kivághatnád a YouTube-ról, ha nem tervezed bármilyen kereskedelmi célra használni, de számos olyan webhely található, mint a Pexels, amelyek nagyszámú jogdíjmentes videót tartalmaznak, amelyeket hozzárendeléssel és anélkül is használhatsz. 

  2. Nyissa meg a Photoshopot, ha még nem tette meg, majd navigáljon a következőre: filé > import > Videókereteket a rétegekhez.

  3. Keresse meg és válassza ki az átalakítani kívánt videót, majd válassza ki Nyisd ki.

  4. Vagy válasszon Elejétől a végéig, ha a teljes videót konvertálni szeretné, vagy a Csak a kiválasztott tartomány az importálni kívánt videó egy részének meghatározásához.

  5. Ha elégedett a választásával, válassza a lehetőséget OK.

    Ez a folyamat hosszú időt vehet igénybe, ha hosszú videót próbál konvertálni, vagy ha a számítógépe lassú. Javasoljuk, hogy legfeljebb 20 másodperc videót válasszon.

  6. választ Ablak > Idővonal. Ennek az összes réteget egyedi keretként kell behoznia az Idővonalra. 

    Ha nem, vagy a Photoshop egy régebbi verzióját használja, amely megköveteli a manuális parancsolást, válassza a négysoros menü ikonra a főablak jobb alsó sarkában, és válassza a lehetőséget Készítsen kereteket a rétegekből.

  7. Használja az Idővonal média vezérlőit a GIF előnézetének megtekintéséhez. Ha van olyan képkocka, amelyet nem szeretne szerepeltetni, akkor a bal alsó sarokban lévő szemetes ikonra húzhatja őket. Alternatív megoldásként jelölje ki őket, majd válassza a kuka ikont.

  8. Hajtson végre bármilyen változtatást a színén, a kontraszton, vagy akár minden keretet fekete-fehérré tegyen, ha úgy dönt, hogy az egyes rétegeket kiválasztja a Rétegek menüben.

    Több keretet egyszerre módosíthat több réteg kijelölésével, de ügyeljen arra, hogy ne egyesítse őket, ha ez megadható.

  9. Az Idővonal ablakban beállíthatja az egyes képkockák áttérés előtti idejét is. A gördülékenyebb vagy szaggatottabb átmenetekhez ezt bármire beállíthatja. Győződjön meg arról, hogy a „Forever” felirat szerepel a bal alsó sarokban, ha azt szeretné, hogy a GIF hurokba lépjen.

    Ha nem tetsző módon változtatja meg GIF-jét, nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD) Z hogy visszavonja a cselekedetét. Vagy nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD+)más+Z hogy több visszavonási lépést tegyen.

  10. Ha elégedett a létrehozott GIF-lel, ideje elmenteni. Válassza a lehetőséget filé > Export > Mentés webre (Legacy)vagy nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+műszak+más+S.

  11. Számtalan lehetséges beállítás közül választhat és játszhat, de a következőket javasoljuk: Állítsa be a Előre nak nek GIF 128 elkülönítve és Színek nak nek 256. Ha aggódik a fájl vagy a fizikai méret miatt, használja a Magasság és Szélesség beállításokat a GIF méretének az igényeinek megfelelő beállításához.

    választ Örökké a Looping Options menüpontban, ha ezt akarja a GIF.

  12. Ha elégedett a beállításokkal, válassza a lehetőséget Preview hogy megnézze, hogyan fog kinézni a GIF egy böngészőben. Ha jól néz ki számodra, válaszd a Megtakarítás ikon, majd válassza ki az új GIF nevét és célját.


Hozzon létre egy GIF-et a Photoshop alkalmazásban a Fotók alkalmazással


Ha van olyan képsorozata, amelyet GIF-fé szeretne alakítani, a folyamat nagyjából megegyezik a videóval, kivéve, hogy nem kell először a képkockákat rétegekké húznia. Így kezdheti el.

  1. A Photoshop nagyszerű eszközzel rendelkezik az összes használni kívánt kép megragadásához és az Ön számára elkészítéséhez. Válassza a lehetőséget filé > Scripts > Töltse be a fájlokat a verembe.

  2. Innentől válassza a lehetőséget Tallózás és keresse meg azt a mappát, amelyben a képei vannak. Válassza ki az importálni kívánt fájlokat, majd válassza ki Nyisd ki. Ezután válassza ki OK.

    Ha nem lát fájlokat, lehetséges, hogy a Photoshop alapértelmezés szerint más típusú fájlt keres. A kiválasztáshoz használja a jobb alsó sarokban található választékot Minden fájl

  3. Egy-két pillanat múlva meg kell látnia az új vásznat, az összes képet külön rétegekbe töltve. Válassza a lehetőséget Ablak > Idővonal.

    OzgurDonmaz / Getty Images

    Ha úgy tetszik, használhatja a Kísérlet a forrásképek automatikus igazítására váltson, hogy a Photoshop megpróbálja az összes képet felsorakoztatni az Ön számára. Hasznos lehet, de a legtöbb esetben nem szükséges.

  4. Jelölje ki az összes új réteget. Az Idővonal ablakban válassza ki a legördülő ikont, majd válassza a lehetőséget Készítsen animációs keretet

    Ha nem látja a Rétegek ablakot, válassza a lehetőséget Ablak > Rétegek megnyitni.

  5. Válassza ki a négysoros menü ikonra az Idővonal ablak jobb sarkában, és válassza a ikont Készítsen kereteket rétegekből.

  6. Válassza ki a játszik ikonra a bal alsó sarokban, hogy lássa, hogyan játszik új GIF-animációd. Ha úgy tűnik, hogy fordítva játszik, válassza a ikont négysoros menü ikonra, majd válassza a ikont Fordított keretek.

  7. Hajtsa végre az egyes képek tetszés szerinti beállításait a rétegek beállításával. Megváltoztathatja az egyes képek animációban való megjelenítésének időtartamát az Idővonal ablak egyes képek alatti számozott vezérlőelemekkel is.

  8. Ha elégedett a létrehozott GIF-lel, mentse el; válassza filé > Export > Mentés webre (Legacy)vagy nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+műszak+más+S.

  9. Állítsa be Előre nak nek GIF 128 elkülönítve és Színek nak nek 256. Ha aggódik a fájl vagy a fizikai méret miatt, használja a Magasság és Szélesség beállításokat a GIF méretének az igényeinek megfelelő beállításához.

    választ Örökké a Looping Options menüpontban, ha ezt akarja a GIF.

  10. Ha elégedett a beállításokkal, válassza a lehetőséget Preview hogy megnézze, hogyan fog kinézni a GIF egy böngészőben. Ha jól néz ki számodra, válaszd a Megtakarítás ikonra, majd válasszon egy nevet és célt az új GIF-hez.


Hogyan készítsünk Photoshop-animációt szöveggel

Ha egy GIF-et animálni szeretne szöveggel és semmi mással (a képekkel történő GIF készítésekor mindig szöveget ragaszthat az egyes rétegekre), a lépések nagyjából megegyeznek, de a rétegeket magának kell létrehoznia.

  1. Nyissa meg a Photoshop alkalmazást, és válassza a lehetőséget filé > Új, válassza ki azokat a dimenziókat, amelyeknek az esetleges GIF-jét szeretné látni, majd válassza a lehetőséget OK.

  2. Vegyen fel szöveget a képbe, és végezze el a kívánt módosításokat, beleértve a színt és a méretet.

  3. Ha azt szeretné, hogy GIF-je ugyanazt a szöveget tartalmazza a következő képkockán, de más méretben vagy színben, nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+J hogy lemásolja a réteget. Ha azt szeretné, hogy a következő képkocka valami mást mondjon, válassza a ikont Új réteg ikon a Rétegek ablakban, balról a második alul.

    Ismételje meg ezt a lépést, ahányszor csak annyi képkockához van szüksége, amennyit csak akar. 

  4. Ha elégedett a különféle rétegalkotásokkal, válassza a lehetőséget A windows > Idővonal, majd válassza a közepén található legördülő ikont, majd válassza a lehetőséget Készítsen animációs keretet

  5. Válassza ki a négysoros menü ikonra az Idővonal ablak jobb sarkában, és válassza a ikont Készítsen kereteket rétegekből.

  6. Válassza ki a játszik gombot a bal alsó sarokban, hogy lássa, hogyan játszik új GIF-animációd. Végezze el a szükséges képkorrekciókat az egyes képkockák alatti számok használatával.

    Ha azt szeretné, hogy a GIF folyamatosan hurokba lépjen, válassza a lehetőséget Örökké a bal alsó sarokban.

  7. Ha elégedett a létrehozott GIF-lel, mentse el; válassza filé > Export > Mentés webre (Legacy)vagy nyomja meg a gombot Ctrl (Vagy CMD)+műszak+más+S.

  8. Állítsa be Előre nak nek GIF 128 elkülönítve és Színek nak nek 256. Ha aggódik a fájl vagy a fizikai méret miatt, használja a Magasság és Szélesség beállításokat a GIF méretének az igényeinek megfelelő beállításához.

    választ Örökké a Looping Options menüpontban, ha ezt akarja a GIF.

  9. Ha elégedett a beállításokkal, válassza a lehetőséget Preview hogy megnézze, hogyan fog kinézni a GIF egy böngészőben. Ha jól néz ki számodra, válaszd a Megtakarítás ikonra, majd válasszon egy nevet és célt az új GIF-hez.