Szöveg küldése a számítógépről iOS vagy Android rendszerre

Az üzenetküldés kéz a kézben jár az okostelefonokkal, de előfordulhat, hogy üzenetet vagy választ szeretne küldeni a számítógépéről. Egyrészt megtakarít, hogy 20 vagy 30 percet fordítson a képek vagy a közösségi média lapozására, amikor csak egy gyors üzenetet kellett elküldenie. Akkor is kényelmes, ha hosszabb üzenetet szeretne küldeni, és inkább egy igazi billentyűzetre írja be.

Bármi legyen is az oka, a számítógéppel történő SMS-küldés könnyebb, mint valaha, a platformtól függően többféleképpen is. Íme hét módja a szöveges küldésnek a számítógépről.

Hős képek / Getty Images


Szöveg küldése a számítógépről az iMessage használatával (iOS és MacOS)

Az Apple iMessage szolgáltatása már régóta népszerű üzenetküldés módja az iPhone készülékek között, és most már Mac számítógépéről is elküldheti őket. Minden amire szükséged van az Üzenetek alkalmazás iPhone-on és Mac-en, valamint egy Apple ID. Ügyeljen arra, hogy ugyanazzal az Apple azonosítóval jelentkezzen be, amelyet az iPhone és más eszközök Messages alkalmazásával használ. A funkció használatához iOS 8-as vagy újabb verzióra lesz szükség az iPhone-on és az OS X Yosemite vagy újabb rendszeren a Mac-en. Kompatibilis a watchOS 1.0 vagy újabb verziót futtató Apple Watchokkal is.

 alma

Az iMessage adatokat vagy Wi-Fi-t használhat üzenetek küldésére és fogadására, így ez nem számít bele a szöveges üzenettervbe. Szöveges üzeneteket (például Android-felhasználóktól érkező üzeneteket) továbbíthat iPhone-járól és iPad-jéről Mac-jére a következővel: beállítások > Üzenetek > Szöveges üzenet továbbítása, majd válassza ki, mely eszközök küldhetnek és fogadhatnak szöveges üzeneteket az iPhone készülékéről.


Szöveg küldése a számítógépről az Android Messages használatával (Android és webböngészők)

Küldhet és fogadhat szöveges üzeneteket, fotókat, hangüzeneteket és videókat az Android Messages alkalmazással az okostelefonon és az asztalon. A mobilalkalmazás és a webes verzió összekapcsolása:

  1. Nyissa meg a Üzenetek alkalmazást az okostelefonon, koppintson a További opciók menü (három függőleges pont), majd érintse meg a elemet Üzenetek a weben. Az Android Messages beleszámít az SMS-tervbe; az alkalmazás nem használ adatokat, és a címzettnek nem kell rendelkeznie az alkalmazással.

  2. Látogat https://messages.google.com/web számítógépén a következő böngészők egyikével: Chrome, Mozilla Firefox, Safari vagy Microsoft Edge. Az Internet Explorer nem támogatott.

  3. Android-okostelefonján koppintson a ikonra QR kód beolvasása és irányítsa a számítógépen megjelenő QR-kódra.

  4. választ Igen alatt Ne feledje ezt a számítógépet ha megbízható eszközt használ, akkor ezt csak egyszer kell megtennie. Ezután választhatja az asztali értesítéseket, ha akarja, és meglátja a szöveges előzményeket az oldalon.


Szöveges üzenetek szinkronizálása a Pushbullet használatával (Android, iOS és böngészők)

A Pushbullet szinkronizálja a szövegeket az okostelefon, a böngésző és az asztali számítógép között; emellett lehetővé teszi webhelyek és képek megosztását az okostelefonról a számítógépre (vagy több számítógépre) és fordítva. Vannak Pushbullet alkalmazások Android, iOS és Windows PC-kre. A Pushbullet a Chrome, a Firefox és az Opera böngészőkkel is működik.

  1. Telepítse a mobilalkalmazást a telefonjára és az asztali alkalmazást a számítógépére.

  2. Jelentkezzen be minden alkalmazásba a Google vagy a Facebook-fiókjával, hogy összekapcsolja őket, és elkezd látni, hogy az asztalon szöveges értesítések jelennek meg, amelyekre válaszolhat; kezdeményezhetsz szövegeket is.

     Pushbullet

  3. Ha tesztelni szeretné, hogy az értesítések működnek-e, látogasson el ide: Tükrözés az Android mobilalkalmazásban, és koppintson a ikonra Teszt értesítés küldése. Meg kell jelennie mind a telefonján, mind a számítógépén, és a riasztás elutasításával mindkét eszközön el kell utasítania a másiktól is.


Szöveg küldése a Cortana használatával (Android és Windows 10)

A Windows 10 PC-vel rendelkező androidos felhasználók SMS-t is küldhetnek a számítógépükről:

Indítsa el a Cortana alkalmazást androidos okostelefonján. Koppintson a beállítások > Értesítések > Cortana és engedélyezze.

Windows 10 számítógépén:

  1. Először menj be beállítások és váltson Értesítéseket küldhet az eszközök között. Opcionálisan engedélyezheti is Használja a Cortanát akkor is, ha a Saját eszköz zárolva van.

  2. A Cortana engedélyezéséhez válassza ki a keresőmező a tálcán, majd válassza ki a Jegyzetfüzet ikonra. Most Cortana beállításaiban vagy.

  3. Aktiválja a Cortanát a következővel:Hey Cortana"és mondja például:"Szöveg Henry"vagy írja be Henry Henry, majd mondja ki vagy írja be az üzenetét, és állítsa vagy válassza ki Küldés.

  4. Ha szöveges üzenetet kap, asztali értesítést kap, és beírhatja válaszát az értesítési ablakba.


Szövegek küldése a Google Voice használatával (több platformon keresztül)

A Google Voice segítségével ingyenesen küldhet szövegeket amerikai és kanadai számokra.

  1. Okostelefonján vagy számítógépén lépjen a fiók oldalára, és válassza a lehetőséget üzenetek ikonra bal oldalon. Itt láthatja a szövegelőzményeit is.

  2. választ Üzen új létrehozásához, vagy válasszon ki egy beszélgetést a szál folytatásához.

    A szövegek a Google Voice-számodról küldve jelennek meg.

A Google Voice kezelőfelülete nagyon hasonlít a Google Hangouts-ra; valójában összekapcsolhatja a Hangouts szolgáltatást a Voice-fiókkal:

  1. Először győződjön meg arról, hogy minden szolgáltatásba ugyanazzal a felhasználónévvel és e-mail címmel van bejelentkezve.

  2. Ugrás hangouts.google.com, Akkor megy Menü > beállítások.

  3. Ban,-ben Google Voice szakasz, ellenőrizze SMS-ek és hangposta fogadása a Hangouts szolgáltatásban.

    Amikor a Hangouts szolgáltatásban szövegeket kap, azokat SMS-ben jelölik a Google Voice-on keresztül.

A Hangouts a Gmailben is megnyitható. A Hangouts-lista tetején válassza a ikont Lefele nyíl a név és a profilfotó mellett, majd görgessen a ikon aljára beállítások képernyőn, és jelölje be a jelölőnégyzetet SMS-ek és hangposta fogadása a Hangouts szolgáltatásban.

E-mailben küldjön egy szöveget

Egy másik módszer, bár a cikk többi tagjához képest könnyebb, szöveges üzenet küldése e-mailben. Minden vezeték nélküli szolgáltató rendelkezik e-mail képlettel erre. Például, ha szöveges üzenetet (SMS) szeretne küldeni egy AT&T felhasználónak, írjon e-mailt a "[email protected]" címre, de a "szám" szót cserélje le egy 10 jegyű telefonszámra. MMS (multimédia üzenet, például fénykép) e-mail küldéséhez "[email protected]". Forduljon a szolgáltatóhoz, vagy olvassa el a szolgáltató e-mail címeinek listáját.

A kérdés az, hogy az e-mail a címzettek spam mappájába kerülhet, vagy elveszhet a keverés során, mivel másképp fog kinézni, mint a szokásos e-mail címek. Azt is tudnia kell, hogy a címzett melyik szolgáltatót használja.

Szöveg a számítógépről SMS webhelyek használatával

Végül vannak olyan SMS-webhelyek, amelyek lehetővé teszik a névtelen szöveges üzenetek küldését.

Ezen webhelyek egy része összegyűjti a felhasználók által beírt számokat, és eladja azokat harmadik feleknek. Ezt a módszert akkor lehet a legvégső esetben fenntartani, ha az anonimitás kritikus.