Android Auto: Mi ez és hogyan kell használni

Ha van egy újabb modell autója, valószínűleg hallott már az Android Auto-ról, az alkalmazásról, amely a legtöbb androidos telefonon fut, de önmagában nem sokat tesz. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mi a helyzet és hogyan működik, utasításokkal kiegészítve (lapozzon kicsit lefelé) a jármű és az Android Auto összekapcsolásához.


Mi az Android Auto?

Az Android Auto inkább az Android telefonok irányításának alternatív módja, így vezetés közben is egyszerűen használható. A kijelző úgy lett kialakítva, hogy egy pillanat alatt könnyen olvasható legyen, és a hangvezérlők nagymértékben integrálva vannak a Google Assistanton keresztül.

Noha az Android Auto önálló alkalmazásként képes működni, az érintőképernyős autórádiókat is figyelembe véve építették, ami azt jelenti, hogy más alkalmazásokat is használhat vele. Ha az ilyen kompatibilis autórádiókhoz csatlakozik, az alkalmazás képes tükrözni a telefon kijelzőjét a rádió kijelzőjén, és integrálható olyan funkciókkal, mint a kormánykerék hangvezérlői.

Az Android Auto használatához okostelefonját csatlakoztatni kell a járműhöz. Ennek megvalósításához használhat közvetlen USB-kapcsolatot vagy Android Auto Wireless-t.


Mit tehet?

Az Android Auto egy olyan bőr a telefon számára, amelyet az autóban történő egyszerű használatra terveztek, de interfésszel az autó rádióival is.

Az Android Auto nagyjából bármit megtehet, amit az Android-telefon önmagában is megtehet; csak átalakított és finomhangolt egy autóipari környezethez. Az alapötlet az, hogy vezetés közben a telefonnal bonyolódni nehéz és eleve veszélyes is, és az Android Auto segít ennek enyhítésében.

Az Android auto három fő funkciója:

  • részletes utasítások
  • kihangosító hívás
  • egy audio lejátszó

A rendszer azonban ezen felül testreszabható. Például az Android Auto körbefutási irányait a Google Maps kezeli, de a Waze integrációja is támogatott.

Az Android Auto audiolejátszója nagyon rugalmas. Míg az alapértelmezett beállítás a YouTube Music, és telefonján meghallgathatja a dalok helyi könyvtárát, vagy ha van YouTube Music Premium-ját, az alkalmazás támogatja az integrációt olyan szolgáltatásokkal is, mint a Pandora és a Spotify, a podcatcherek, mint a Pocket Casts és még sokan mások .

Az Android Auto tartalmaz egy beépített időjárási kártyát is, amely megmutatja a jelenlegi helyzetét, ami nagyon hasznos hosszú utakon. Integrálható a telefon tárcsázójával, és támogatja a többi csevegő- és hangalkalmazást, például a Skype-ot.

Amikor szöveges üzenetet vagy üzenetet kap egy olyan alkalmazáson keresztül, mint a Skype, az Android Auto képes hangosan felolvasni, így nem kell levenni a tekintetét az útról.

Használhatja az Android Auto alkalmazást telefonján vagy kompatibilis autórádióján.


Hogyan működik az Android Auto

Az Android Auto használatának kétféle módja van: önálló élményként a telefonon, vagy kompatibilis autórádióval vagy szórakoztató rendszerrel együtt. Mindkét módszer hasonló hasznosságot nyújt, de az Android Auto integrálása egy kompatibilis érintőképernyős autórádióval kiemelkedő élmény.

Ha önmagában használja az Android Auto alkalmazást telefonon, akkor néhány különböző lehetőség áll rendelkezésre. Az első az, hogy beindítja az Android Auto-t, amikor beül az autójába, a telefont könnyen hozzáférhető tartóba vagy tartóba helyezi, és jónak nevezi.

Az Android Auto ezen legalapvetőbb használata hozzáférést biztosít a kihangosító hívásokhoz, mivel a telefon alapértelmezés szerint kihangosít, amikor hívást kezdeményez vagy fogad. A telefon kijelzője ebben a módban is könnyebben olvasható, mint az Android Auto futtatása nélkül a nagy szöveg és a rendetlenség hiánya miatt.

A nagyobb mértékű integráció érdekében a telefon bármely Bluetooth-kompatibilis autórádióval párosítható, vagy a rádióhoz csatlakoztatható aux kábel, FM adó vagy bármilyen hasonló módszer segítségével. Ez a típusú kapcsolat lehetővé teszi az Android Auto hangjának lejátszását az autó audiorendszerén, például a Spotify zenéjét vagy a Google Maps iránymutatásait.

Az Android Auto használatának másik módja az, ha kompatibilis telefont csatlakoztatunk kompatibilis autórádióhoz vagy információs és szórakoztató rendszerhez. Ez úgy érhető el, hogy az Android Auto programot futtatja a telefonon, majd USB-n vagy Bluetooth-on keresztül kompatibilis járműhöz csatlakoztatja. Ez a telefon kijelzőjét tükrözi, kissé módosítva a rádió kijelzőjén.

Amikor egy telefont az Android Auto segítségével csatlakoztatnak egy autórádióhoz, a telefon kijelzője elsötétül, és a rádió kijelzője átveszi a helyét. A rádió kijelzőjén ugyanazok az információk láthatók, amelyek általában a telefonon jelennek meg. Mivel az autórádió érintőképernyői általában sokkal nagyobbak, mint a telefonok képernyője, ez sokkal könnyebb pillantást adni a turn-by-turn irányokra, vagy átugrani a Spotify lejátszási listában található következő dalra, mint általában csak a telefonnál.

Amikor egy telefont az Android Auto segítségével csatlakoztatnak egy autórádióhoz, a telefon kijelzője elsötétül, és a rádió kijelzője átveszi a helyét. A rádió kijelzőjén ugyanazok az információk láthatók, amelyek általában a telefonon jelennek meg.

Mivel az autórádió érintőképernyői általában sokkal nagyobbak, mint a telefonok képernyője, ez sokkal könnyebb pillantást adni a turn-by-turn irányokra, vagy átugrani a Spotify lejátszási listában található következő dalra, mint általában csak a telefonnál.


Csatlakozás az Android Auto programhoz

Az Android Auto-val könnyen csatlakoztatható telefon rádióhoz vagy szórakoztató rendszerhez egy autóban, de néhány dolognak meg kell történnie, mielőtt még nekilátna. Először a telefont frissíteni kell legalább Android 5.0 (Lollipop) verzióra, különben az Android Auto egyáltalán nem fog működni. A telefonnak telepítenie kell az Android Auto alkalmazást, és az autórádiónak vagy az információs és szórakoztató rendszernek kompatibilisnek kell lennie az Android Autóval.

Ha az összes négyzet be van jelölve, akkor a telefon csatlakoztatása az Android Auto-hoz meglehetősen egyszerű folyamat:

  1. Ellenőrizze telefonja internetkapcsolatát. Erős Wi-Fi vagy mobil adatkapcsolatra lesz szüksége a folyamat működéséhez.

  2. Győződjön meg arról, hogy a jármű parkol.

  3. Kapcsolja be a járművet.

  4. Kapcsolja be a telefont.

  5. Csatlakoztassa a telefont a járműhöz USB-kábelen keresztül.

  6. Tekintse át és fogadja el a biztonsági közleményt, valamint az Android Auto használatának feltételeit.

  7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telefonján. Ha még nem állította be az Android Auto szolgáltatást, akkor hozzáférést kell biztosítania az alkalmazás számára különböző engedélyekhez.

  8. Válassza ki az Android Auto alkalmazást az autórádió vagy az infotainment rendszer kijelzőjén, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Miután először végrehajtotta ezt a folyamatot, akkor USB-kábellel csatlakoztathatja a telefont az Android Auto bármikor aktiválásához. Ha a vezetékes kapcsolat használata nem kényelmes, akkor választhatja a telefon párosítását Bluetooth-on keresztül.


A Google Segéd használata az Android Auto alkalmazással

A Google Segéd az Android Auto segítségével is működik.

A Google Asszisztens közvetlenül integrálva van az Android Auto programmal, ami azt jelenti, hogy hozzáférhet ugyanahhoz az információhoz, amelyet normál esetben, anélkül, hogy az alkalmazásból lemondana.

Például, ha közeli benzinkutakat kér, a Google Segéd az Android Auto bezárása nélkül előhívja a közeli benzinkutak térképét. Ha már folyamatban van egy útvonal, akkor az kifejezetten az adott útvonalon lévő benzinkutakat mutatja.

Természetesen a Google Assistant integrációja messze meghaladja az autóját. Ha intelligens lámpák vagy intelligens termosztát van csatlakoztatva a Google Home-hoz, akkor az Android Auto segítségével megkérheti a Google Segédet, hogy a dolgok szépek és kényelmesek legyenek, amikor végre véget ér a hosszú ingázás.

Az alkalmazások használata az Android Auto alkalmazással

Van egy csomó alkalmazás, amelyeket úgy terveztek, hogy jól kezeljék az Android Auto szolgáltatást.

A Google Asszisztens közvetlenül integrálva van az Android Auto programmal, ami azt jelenti, hogy hozzáférhet ugyanahhoz az információhoz, amelyet normál esetben, anélkül, hogy az alkalmazásból lemondana.

Például, ha közeli benzinkutakat kér, a Google Segéd az Android Auto bezárása nélkül előhívja a közeli benzinkutak térképét. Ha már folyamatban van egy útvonal, akkor az kifejezetten az adott útvonalon lévő benzinkutakat mutatja.

Természetesen a Google Assistant integrációja messze meghaladja az autóját. Ha intelligens lámpák vagy intelligens termosztát van csatlakoztatva a Google Home-hoz, akkor az Android Auto segítségével megkérheti a Google Segédet, hogy a dolgok szépek és kényelmesek legyenek, amikor végre véget ér a hosszú ingázás.

Az alkalmazások használata az Android Auto alkalmazással

Az alapvető funkciók mellett, amelyek közvetlenül az Android Auto-ba kerülnek, számos más alkalmazást is támogat. A támogatás korlátozott, és a legtöbb Android-alkalmazás nem felel meg a Google meglehetősen szigorú irányelveinek az Android Auto kompatibilitására vonatkozóan, de rengeteg népszerű szórakoztató, információs és kommunikációs alkalmazás tette lehetővé a választást.

Az alkalmazás használatához az Android Auto alkalmazással először le kell töltenie és telepítenie kell. Ha már van telepítve a telefonjára egy alkalmazás, például a Waze vagy a Spotify, akkor máris mehet. Mivel az Android Auto csak megváltoztatja a dolgok megjelenését a telefonján, nincs további telepítés.

Egyes alkalmazások, például az Amazon Music és a Pandora működnek, függetlenül attól, hogy a telefon kompatibilis autórádióhoz van-e csatlakoztatva. Ezeket az alkalmazásokat úgy érheti el, hogy kétszer megérinti a fejhallgató ikont, majd kiválasztja a kívánt alkalmazást.

Más alkalmazások, például a Waze, csak akkor működnek, ha a telefon kijelzője tükröződik egy kompatibilis autórádió kijelzőjén.

Milyen telefonokkal működik az Android Auto?

Az Android Auto a legtöbb androidos telefonnal működik. A fő követelmény az, hogy a telefonnak Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb verziót kell futtatnia. Ez az Android-eszközök több mint 90 százalékát lefedi.

Míg az Android Auto működik a Lollipopon, a Google az Android 6.0 (Marshmallow) szoftvert ajánlja a legjobb teljesítmény érdekében.

Az adott telefon képességei az Android Autoruns működését is befolyásolják. Például, ha egy telefon már lassú és nem reagál, akkor nem valószínű, hogy nagyon jól futtatja az Android Auto programot, még ha az Android megfelelő verziója is telepítve van.

Milyen autókkal működik az Android Auto?

Az Android Auto kompatibilitás elérhető a legtöbb autógyártónál és számos utólagos autórádió gyártónál. A lista minden új modellévvel növekszik és változik, de a Chevrolet, a Honda, a Kia, a Mercedes, a Volkswagen, a Volvo és mások mind Android Auto integrációt kínálnak egyes járműveikben vagy azok mindegyikében.

Az utángyártott oldalon az Android Auto-val kompatibilis fejegységek olyan gyártóktól kaphatók, mint a Kenwood, a Panasonic, a Pioneer és a Sony.

A Google teljes körű listát vezet az Android Auto-val kompatibilis járművekről, beleértve a jelenlegi és a tervezett modelleket is.