Több, elrendezett vagy osztott Windows használata a Microsoft Office alkalmazásban

Ha sokat használja a Microsoft Office programot, akkor nagy eséllyel találkozott olyan helyzetekkel, amikor egyszerre több dokumentummal szeretne dolgozni.

Egy új dokumentumablak egyszerű megnyitása nagyszerű tudnivaló ezekben a helyzetekben, de ennek a készségnek a finomhangolása teljesen új és továbbfejlesztett munkatapasztalatot nyithat meg.

Így léphet tovább egy lépéssel, ha testre szabja, hogy több ablak hogyan igazodjon, görgessen, sőt koordináljon is. Kérjük, ne feledje, hogy nem minden Office program rendelkezik azonos funkciókkal, de ezek jó áttekintést nyújtanak arról, hogy mire kell figyelni. Általában a legtöbb ablak-testreszabást a Microsoft Word és az Excel programban találja meg.


Itt van, hogyan

  1. Új ablak létrehozásához egyszerűen válassza a lehetőséget Nézet - Új ablak. Ez új keretet hoz létre a program számára. Például, ha Microsoft Word programban dolgozik, akkor a teljes felhasználói felület két külön példányban jelenik meg a képernyőn.

  2. Állítsa be az egyes ablakokat, hogy lássa, mire van szüksége. Használhatja a Visszaállítás / kibontás funkciót az ablakok jobb felső sarkában, vagy az egérrel kattintson a szegélyekre, majd húzza az egyes ablakokat a kívánt szélességre vagy magasságra.

  3. Az új ablak ismét úgy viselkedik, mint az eredeti ablak, vagyis mentheti a dokumentumot, alkalmazhatja a formázást és más eszközöket is alkalmazhat minden ablakhoz.


tippek

  • Ha két dokumentuma van, válassza a lehetőséget Nézet - Nézet egymás mellett. Ez egy gyors módszer arra is, hogy minden ablakot visszaragasszon az egyenlő képernyőterületre, miután testre szabta az ablak szélességét vagy magasságát.
  • Ha egy csomó Word, Excel, PowerPoint vagy más dokumentum van megnyitva, akkor az összes fájlt ugyanabban a programban is rendezheti, ha kiválasztja Nézet - Rendezze el a Windows rendszert. Az ablakokat kisebb méretűre fogja csatolni, így mindegyiket láthatja, attól függően, hogy hány emberrel dolgozik.
  • Ne feledje, hogy két ablakot kell használnia két különböző dokumentum összehasonlításakor. Ha ugyanazt a dokumentumot két különböző ablakban próbálja megnyitni, problémákat okozhat a módosítások mentésekor, vagy stabilitási problémákkal ütközhet. Ehelyett nézzen meg egy alternatív megközelítést a következő tippben
  • Képernyőt is feloszthat ugyanazon a dokumentumon belül, amely lehetővé teszi a dokumentum nem szomszédos részeinek összehasonlítását ugyanazon a képernyőn. Válassza a lehetőséget Nézet - osztott képernyő. Lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa az első oldalt a dokumentum későbbi oldalával, elkerülve például a verziókkal kapcsolatos problémákat, mert még mindig csak a dokumentum egyetlen példányán dolgozik. Microsoft Word-ben érhető el, és nagyobb dokumentumokhoz nyújt segítséget.

Szintén érdekelhetik a Nézetek, amelyek segítségével testreszabhatja a Microsoft Office programokkal kapcsolatos tapasztalatait. A nézetek egy dokumentumablak megtekintésének alternatív módjai. Ebben az értelemben inkább hasonlítanak egy új perspektívához vagy magasabb vagy alacsonyabb részletekhez, mint az alapértelmezett nézet.

Vagy érdekelheti az egy ablakon belüli nagyságú szöveg beállítása. Néhány különböző módon megtehető, ezért javasoljuk, hogy nézze meg ezt az erőforrást: Testreszabhatja a Nagyítás vagy az Alapértelmezett nagyítás szintjét a Microsoft Office programokban.