Az SD memóriakártyával kapcsolatos problémák elhárítása

Bár egyre több digitális fényképezőgép tartalmaz belső memóriát, szinte minden fotós memóriakártyákba fektet be, hogy tárolja fényképeit. A memóriakártyák, amelyek általában valamivel nagyobbak, mint a postai bélyegek, több száz vagy ezer fotót képesek tárolni. Következésképpen a memóriakártyával kapcsolatos bármilyen probléma katasztrófát okozhat - senki sem akarja elveszíteni az összes fényképét. Használja ezeket a tippeket az SD és az SDHC memóriakártyával kapcsolatos problémák elhárításához.


A számítógép nem fogja elolvasni a kártyát

Győződjön meg arról, hogy számítógépe támogatja a használt memóriakártya méretét és típusát. Például néhány régebbi számítógép csak 2 GB-nál kisebb SD-kártyákat tud olvasni. Sok SDHC kártya azonban 4 GB vagy annál nagyobb méretű. Előfordulhat, hogy firmware-frissítéssel frissítheti számítógépét SDHC-megfelelőségre; érdeklődjön a számítógép gyártójánál.

'Kártya írásvédett' hibaüzenet

Az SD és az SDHC kártyák tartalmaznak „lock” kapcsolókat a kártya bal oldalán (elölről nézve). Ha a kapcsoló alsó / alsó helyzetben van, akkor a kártya le van zárva és írásvédett, vagyis új adatok nem írhatók a kártyára. A kártya feloldásához csúsztassa felfelé a kapcsolót.


Az egyik memóriakártya lassabban fut, mint mások

Minden memóriakártya rendelkezik sebesség és osztály besorolással. A sebesség besorolása az adatok maximális átviteli sebességére, míg az osztály besorolása a minimális átviteli sebességre vonatkozik. Ellenőrizze kártyáit és azok besorolását, és valószínűleg rájönnek, hogy különböző sebességi besorolással vagy osztály besorolással rendelkeznek.

Az általános fényképezés legtöbbször a lassabb, régebbi memóriakártya nem okoz problémát. Ha HD videofelvételt készít, vagy folyamatos felvétel módot használ, akkor előfordulhat, hogy egy lassabb memóriakártya nem képes elég gyorsan rögzíteni az adatokat, ami egy videó levágását vagy a fényképek elveszését okozza. Próbáljon gyors memóriakártyát használni HD videók készítéséhez.


Helyezze vissza a törölt vagy hiányzó fájlokat

Ha a memóriakártya rendben működik, de nem talál vagy nyithat meg bizonyos fényképfájlokat, kereskedelmi szoftverekkel próbálhatja meg helyreállítani a fényképeket, vagy az SD memóriakártyát elhozhatja egy számítógéphez vagy fényképezőgép-javító központba, amely visszaállíthatja a fényképeket. Ha számítógépe vagy fényképezőgépe nem tudja elolvasni a kártyát, akkor a javítási központ az egyetlen lehetőség.

Memóriakártya-olvasó problémák

Ha behelyezte az SD memóriakártyát egy számítógép-olvasóba, bizonyos gondossággal ügyelnie kell arra, hogy ne kövessen el olyan hibát, amely költségeit okozhatja fényképeinek. Ha például fényképeket töröl az SD memóriakártyáról a számítógép memóriakártya-olvasóján keresztül, a fotók véglegesen törlődnek; nem mennek a számítógép Lomtárába. Ezért nagyon vigyázzon, mielőtt fényképeket törölne az SD memóriakártyáról a számítógép memóriakártya-olvasójával.

SD memóriakártyák formázása

A formázás eldöntése egy kis gondolkodást igényel. Ha tudja, hogy a kártya fényképeket tartalmaz, akkor nem kívánja formázni, mert a formázás minden adatot töröl a memóriakártyáról. Ha ezt az üzenetet olyan memóriakártyára kapja, amelyet korábban használt, és amelyen fényképeket tárolt, akkor a kártya vagy a kamera hibásan működhet. Az is előfordulhat, hogy az SD memóriakártyát egy másik fényképezőgépben formázta, és a fényképezőgép nem tudja elolvasni. Ellenkező esetben, ha a memóriakártya új és nem tartalmaz fényképeket, akkor gond nélkül formázhatja a memóriakártyát.

A számítógép nem fogja elolvasni a kártyát

Amikor a memóriakártyát a számítógép nyílásából a nyomtatóba helyezi a fényképezőgépbe és bárhová, ahol a memóriakártyát használja, potenciálisan megsértheti vagy szennyeződést okozhat a kártya fém érintkezőin. Győződjön meg arról, hogy a névjegyeket nem borítja be a szennyeződés, és nincsenek rajta karcolások, amelyek az SD memóriakártya olvashatatlanná válhatnak.