Programok hozzáadása indításhoz a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 indításakor az indítási programként megjelölt alkalmazások a Windows 10 indításakor elindulnak. A számítógép indításakor futtatható programok kezelésének három módja van, de ezek közül csak az egyik hasznos, ha programokat ad hozzá a Windows 10 indításakor.

Engedélyezheti vagy letilthatja az alkalmazások indításkor történő futtatását az App Startup Control Panel és a tálcán, de egyetlen indítóprogramot csak az indítási mappán keresztül adhat hozzá.

Néhány modern alkalmazás opcióiba beépített „futás indításkor” képességgel rendelkezik. Ha az alkalmazás rendelkezik ezzel a lehetőséggel, akkor a bekapcsolása sokkal könnyebb, mint a következő módszer, amelyet az összes programmal való együttműködésre terveztek.

 Nipitphon Na Chiangmai / EyeEm / Getty


Mi a Windows indítási mappája?

A Windows indítási mappa egy olyan mappa, amelybe a Windows minden indításkor futtatja a programokat. Ez volt az egyetlen mód az indító programok kezelésére a Windows régebbi verzióiban. Egy programparancs hozzáadásával a program elindul, amikor a Windows elindul, a programparancs eltávolításával pedig leállhat a Windows indításakor.

Míg a Windows 10 az új alkalmazás indítási vezérlőpultjára költözött, amely az alkalmazások kezelésének elsődleges módja, az indítási mappa továbbra is a legjobb módja annak, hogy a felhasználók saját indító programjaikat hozzáadják.

Hogyan adhatunk programokat az indításhoz a Windows 10 rendszerben:

  1. Nyomja meg a Windows gomb + R a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

  2. típus shell: startup a futtatás párbeszédpanelen, és nyomja meg a gombot belép A billentyűzeten.

  3. Kattintson a jobb gombbal az indítási mappában, majd kattintson a gombra Új.

  4. Kattints parancsikon.

  5. Írja be a program helyét, ha tudja, vagy kattintson Tallózás hogy megtalálja a programot a számítógépén.

    Ha nem találja az alkalmazását, nyissa meg a futtatás párbeszédpanel biztonsági másolatát, és gépeljen shell: appsfolder. Bármely alkalmazást áthúzhat abból a mappából az indítási mappába, hogy azonnal létrehozhasson egy parancsikont.

  6. Kattints Következő.

  7. Írja be a parancsikon nevét, majd kattintson a gombra befejez.

  8. Hozzon létre további linkeket minden olyan programhoz, amelyet automatikusan futtatni kíván a Windows indításakor.

  9. Indítsa újra a számítógépet, és az új programok automatikusan elindulnak.


Hátrányok a programok hozzáadásához a Windows 10 indítási mappájába

A mindennapi programok hozzáadásának előnyei a Windows 10 indítási mappájához nyilvánvalóak. Ahelyett, hogy megvárná, amíg a Windows elindul, majd manuálisan kattint mindenre, amit minden nap elindít, mindössze annyit kell tennie, hogy bekapcsolja a számítógépet és megvárja, amíg minden betöltődik.

A kérdés az, hogy időbe telik, amíg a programok a Windows rendszerrel együtt betöltődnek, és minden betöltött program olyan erőforrásokat vesz fel, mint a memória és a processzor teljesítménye. Töltsön be túl sok felesleges programot, és azt tapasztalja, hogy a Windows 10 lassan indul, és akár lassú is lehet, miután mindent betölt.

Ha meggondolja magát az indítási mappába felvett programokról, egyszerűen törölheti a parancsikonokat, hogy megakadályozza a programok indítását, amikor bekapcsolja a számítógépet. Az indítóprogramokat a Windows 10 rendszerben is megváltoztathatja a Feladatkezelő vagy az indítóalkalmazás vezérlőpult segítségével.


Mi a teendő, ha túl sok Windows 10 indítóprogram van

Ha van néhány alapvető programja, amelyet mindennap használ a munkához, vagy elsősorban a számítógépét használja egy adott játék lejátszására, próbálja meg hozzáadni a fontos programokat, majd távolítsa el azokat a programokat, amelyeket soha nem használ.

A számítógépén valószínűleg olyan bloatware található, amelyet valójában soha nem használ, és az alkalmazásokat gyakran akkor futtatják, amikor a Windows elindul, még akkor is, ha nem szeretné. Tiltsa le ezeket az indító programokat, adja hozzá a kívánt programokat, így élvezheti a kényelmet és a gyorsabb indítási időket is.