WRF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .WRF fájlkiterjesztésű fájl egy WebEx Recording fájl, amelyet a Cisco WebEx Recorder programjával hoztak létre.

A WebEx Recorder szoftver egy adott program képernyőjét képes rögzíteni rajta keresztül filé > Nyissa meg az alkalmazást menü tétel. Gyakran használják bemutatókhoz, tréningekhez és hasonló feladatokhoz, amelyeknek előnyös, ha mindent a képernyőn rögzítenek, beleértve az egeret is.

A WebEx Recorder által létrehozott videofájl hasonlít a normál fájlhoz, mivel audio és video adatokat is tartalmazhat. Ezen fájlok némelyike ​​azonban nem tartalmazhat hangot, különösen, ha a Hangfelvétel opció ki lett kapcsolva a felvétel során.

Ha a fájlt feltölti a Cisco WebEx-re, akkor az letölthető az ARF fájlformátumban, amely egy WebEx Advanced Recording fájl, amely nemcsak a videót, hanem az értekezletre vonatkozó információkat is tartalmazza, például a résztvevők listáját és a tartalomjegyzéket.

Előfordulhat, hogy más WRF fájlok társulnak a Hancom Office programhoz. Ezek a fájlok olyanok, mint mások, amelyeket szövegszerkesztő programból hoztak létre, így lehetnek szövegek, képek, táblázatok, grafikonok, egyéni formázás stb.

A WRF rövid néhány olyan, nem fájlformátumhoz kapcsolódó kifejezésre is, mint például a flash-jel írása és a munkafaktor-csökkentő mező.


Hogyan nyitható meg egy WRF fájl

Megnyithatja az egyiket a Cisco WebEx Playerjével. Használja az adott oldalon található Windows letöltési linket egy MSI fájl megszerzéséhez, vagy a macOS fájlt a lejátszó letöltéséhez DMG fájlformátumban.

Ha úgy gondolja, hogy a WRF fájlja valóban dokumentum, akkor valószínűleg a Hancom Office régebbi verzióival (korábban Thinkfree néven) nyitható meg; a legújabb verzió nem támogatja a formátumot.

A WRF fájlok konvertálása

Ha már telepítette a WebEx Recording Editor alkalmazást, akkor a WRF fájl WMV fájlformátumban történő megszerzésének leggyorsabb módja az, hogy az adott programmal megnyitja, majd a filé > Exportálás menüpontot.

Miután a fájl létezik ebben a formátumban, akkor egy ingyenes videofájl-átalakítóval lényegében konvertálhatja a WRF fájlt MP4, AVI vagy számos más videó és audio fájl formátumra. Bármely Video Converter egy példa.

A fájl online konvertálásához először konvertálja a Felvételszerkesztő eszközzel, majd futtassa a WMV fájlt a Zamzar vagy a FileZigZag segítségével. Onnan MP4, AVI, FLV, SWF, MKV stb.

Azok a dokumentumok, amelyek ezt a fájlkiterjesztést használják, valószínűleg más dokumentumformátumokká konvertálhatók a Hancom Office korábbi verzióival.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Lehetséges, hogy a fájl nem nyílik meg a Cisco szoftverrel, hogy valójában nem WebEx Recording fájl. Egyes fájlok hasonló kiterjesztést használnak, ami zavaró lehet, mivel úgy tűnhet, hogy WRF fájlnyitókkal nyitnak meg, amikor valójában nem tudnak.

Például az SRF, RTF, WFR, WRZ, WI, WRL, WRK, WRP, WRPL, WRTS és mások nagyon hasonlítanak a WebEx felvevő fájlokhoz használt helyesírásra, de ezek a fájlformátumok nem kapcsolódnak a Cisco videofájl-formátumhoz ezen az oldalon. Ezért egyik sem nyitható meg a WebEx Player vagy a fent hivatkozott más Cisco alkalmazások segítségével.

Ha rendelkezik ilyen fájlokkal, vagy van valami más, ami valójában nem WRF fájl, keresse meg kifejezetten a fájlkiterjesztést, hogy többet tudjon meg arról, hogyan nyithatja meg, vagy konvertálhatja más fájlformátumra.

Ha valóban van olyan WRF fájlja, amelyet tudnia kell a WebEx Player alkalmazással, először nyissa meg a programot, majd használja a filé > Nyisd ki menü böngészéséhez. Azonnal nyitnia kell, hogy elkezdhessen játszani.

Annak érdekében, hogy a WRF fájlok megnyíljanak a WebEx Player alkalmazással, amikor duplán kattintanak rájuk a Windows rendszerben, módosítsák a Windows fájl társításait, hogy párosítsák a fájlkiterjesztést a Cisco programmal.