Hol van az Asztal ikon megjelenítése Windows 7 és újabb verziókban

Asztal megjelenítése egy parancsikon, amely minimalizálja az összes nyitott ablakot az asztal hátterének láthatóvá tétele érdekében. Így gyorsan megragadhat egy fájlt, vagy elindíthat egy másik programot a Windows mindig hasznos asztali helyéről.

Tudja meg, hol található a Windows Asztal megjelenítése parancsikon.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Hol van a Windows Asztal megjelenítése parancsikon?

A Asztal megjelenítése gomb egy kis téglalap a Windows asztal jobb felső sarkában. Sokkal kisebb, mint a Windows 7-ben volt, de a tálca végén található sliverre kattintva minimalizálható az összes nyitott Windows, és azonnali hozzáférést biztosít a Windows asztalához.


Tekintse meg az asztalt

A Windows 7 rendszerben egyszerűen az egérrel az egérmutatót viselheti az ikon felett, egy kis téglalap felett a tálca jobb oldalán, anélkül hogy rákattintana Aero Peek az asztal gyors áttekintése. A Windows 8-tól kezdve és a Windows 10-ig folytatva a Asztali megtekintés megjelenítése opció alapértelmezés szerint le van tiltva.

Az a lehetőség, amely lehetővé teszi a Peek számára az asztal előnézetének megtekintését, a A tálcabeállítások menüben.

  1. Kattintson a jobb gombbal a tálca fel nem használt területére. Választ A tálcabeállítások a megjelenő menü alján. Az A tálcabeállítások ablak megnyílik.

  2. Kapcsolja be a kapcsolót címkével A Peek segítségével megtekintheti az asztal előnézetét, amikor az egeret a tálca végén található Asztal megjelenítése gombra helyezi nak nek On.

  3. Csukja be a beállítások ablak. Amikor rámutat az Asztal megjelenítése gombra, minden nyitott ablak átlátszóvá válik, lehetővé téve az asztal minimalizálása nélküli megtekintését.


A Windows Asztali billentyűparancs megjelenítése

Egy másik alternatíva a billentyűparancs használata. Az egér megérintése helyett csak érintse meg a billentyűzet speciális billentyűkombinációját.

  • Windows 10 és Windows 7 rendszerben nyomja meg a gombot Windows billentyű + D az összes nyitott ablak minimalizálása és az asztal megtekintése.
  • Windows 8 vagy 8.1 rendszerben nyomja meg a gombot Windows Key + M az összes nyitott ablak minimalizálása és az asztal megtekintése.

Kattintson a jobb gombbal a Windows Asztal parancsikon megjelenítése elemre

Ha ez nem lenne elég, a Windows 10 felhasználóknak van egy harmadik lehetőségük is az asztal megjelenítésére.

  1. Kattintson a jobb gombbal a tálca fel nem használt területére.

  2. A megjelenő helyi menüben válassza a lehetőséget Az Asztal megjelenítése. Az összes nyitott ablak minimalizálódik, és megjelenik az asztal.

  3. A használt ablakok újbóli megnyitásához kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a lehetőséget A Megnyitott Windows megjelenítése.

Használhatja az Asztal parancsikonjainak kombinációját, például a jobb egérgombbal a tálcán az asztal megjelenítéséhez, majd a Asztal megjelenítése ikon a jobb szélen, hogy visszahozza az ablakokat.