MDE fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az MDE fájlkiterjesztésű fájl egy Compiled Access bővítményfájl, amelyet a Microsoft Access MDA fájljának bináris formátumban történő tárolására használnak (vagy lehet egy kiegészítő fájl, amelyet az ArchiCAD építészeti tervező szoftverrel használnak a program funkcionalitásának bővítésére).

Az MDE fájlok előnyei közé tartozik a tömörített fájlméret, a futtatható, de nem módosítható VBA kód, valamint az adatok szerkesztésének és a jelentések futtatásának lehetősége, miközben megvédi a felhasználót a teljes adatbázis-hozzáféréstől.

Mit tegyen, ha meg kell nyitnia egy MDE fájlt? Az alábbiakban néhány javaslat segít.

A cikkben szereplő utasítások az Access 2019-re és 2016-ra vonatkoznak.


Hogyan nyitható meg egy MDE fájl

Az MDE fájlok megnyithatók a Microsoft Access programmal, és valószínűleg más adatbázis-programokkal is. Így nyithat meg egyet az Access 2019-ben:

  1. Ugrás filé > Nyisd ki.

  2. választ Tallózás ha nem látja a fájlját.

  3. Keresse meg a megnyitni kívánt MDE fájlt, jelölje ki, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  4. Figyelmeztetni fogják a lehetséges biztonsági aggályokra. Ha ismeri a fájl forrását, válassza a lehetőséget Nyisd ki, Egyébként Mégsem.

  5. Az MDE fájlnak most nyitva kell lennie az Accessben.


Importálja MDE fájlját az Excel programba

A Microsoft Excel MDE fájlokat importál, de ezeket az adatokat más táblázatkezelő formátumban kell elmenteni, például XLSX vagy CSV formátumban. Így importálhat MDE-t az Excelbe:

  1. Nyisson meg vagy hozzon létre egy új táblázatot.

  2. Válassza ki a dátum menüt az Excel tetején, és válassza a lehetőséget Adatok letöltése tól Adatok lekérése és átalakítása szakasz.

    Ha nem látja ezt a lehetőséget, válassza a lehetőséget Külső adatok beszerzése bal oldalán a dátum menü.

  3. választ A Microsoft Access adatbázisbólvagy Az Accessből ha ezt látja helyette.

  4. Válassza ki és importálja az MDE fájlt.

  5. In Navigátor, válassza ki az importálni kívánt elem (ek) et. Ha több fájlra van szüksége, válassza a lehetőséget Válasszon ki több elemet.

  6. választ Terhelés.

  7. Várja meg az adatok importálását.

  8. Az MDE fájl információinak most az Excel táblázatban kell lenniük.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az MDE fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az MDE fájlokat, megváltoztathatja az alapértelmezett programot, amely megnyitja az MDE fájlokat a Windows rendszerben.


MDE fájl konvertálása

Bár van néhány régebbi információ arról, hogyan lehet MDE-t MDB -vé konvertálni, a Microsoft maga nem támogatja ezt a folyamatot. Van legalább egy vállalat, amely költségekkel elvégzi az átalakítást az Ön számára.

Miután az MDE fájlban lévő információk MDB formátumban vannak, az Access segítségével konvertálhatja az MDB fájlt ACCDB vagy ACCDE formátumba.

Alternatív megoldásként megnyithatja az MDE fájlt az Access alkalmazásban, majd manuálisan átmásolhatja az adatokat egy új MDB fájlba.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti programok nem működnek a fájl megnyitásában, akkor előfordulhat, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, vagyis valójában nincs MDE fájlja. 

Például egy Amiga MED Sound fájl és az RSView Development Project fájl egyaránt használja a MED fájlkiterjesztést, amely valóban hasonló az MDE-hez, de nem ugyanaz. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, hogy kapcsolatban állhatnak a Microsoft Access vagy az ArchiCAD programmal, ehelyett a ModPlug Player és az RSView alkalmazással nyitnak.

Ugyanez vonatkozik más fájlkiterjesztésekre is, amelyek "MDE" -nek tűnhetnek, vagy például NOMEDIA-nak tűnhetnek. A másik az MME, amely a Többcélú Internet Mail formátumhoz tartozik, és az MDD, amely lehet Point Oven Deformation Data vagy MDict Resource fájl.