BZ2 fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A BZ2 fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy BZIP2 tömörített fájl. Rendszerint csak Unix alapú rendszereken használják szoftverterjesztés céljából.

A BZ2 gyakran a tömörítést nem támogató népszerű fájltárolók (például a TAR fájlok) tömörítése, ezért nevük lehet például data.tar.bz2. Mások, amelyek például tömörített PNG képfájlokat tartanak, hasonló nevet kaphatnak, mint például az image.png.bz2.

A többszálas menetet támogató CPU profitálhat a frissített PBZIP2 fájltömörítőből.


Hogyan nyitható meg egy BZ2 fájl

A BZ2 fájlok a legnépszerűbb tömörítési / dekompressziós programokkal nyithatók meg. Közülük a PeaZip valószínűleg a kedvencem, mert teljes mértékben támogatja a BZ2 fájlokat. Ez azt jelenti, hogy képes megnyitni a BZ2 fájlokat, valamint tömöríteni a fájlokat a BZIP2 tömörítési módszerrel egy BZ2 fájl előállításához.

A BZ2 archívumok csak egy fájlt tartalmazhatnak, így ha több fájlt szeretne egy BZ2 fájlba tenni, akkor azokat egy másik archívum formátumba kell csomagolnia, például TAR-ba.

Az Apple Archive Utility ingyenesen megnyithatja a BZ2 fájlokat Mac-en, csakúgy, mint a The Unarchiver. Néhány másik BZ2 nyitó a macOS-hoz az Incredible Bee's Archiver és a Corel WinZip-je, bár egyiket sem szabad használni a tárgyaláson túl.

Egy másik lehetőség, amely minden operációs rendszeren működik, a B1 Online Archiver webhely használata. Meg tudja nyitni a BZ2 fájlokat online böngészőjében, így nem kell szoftvert letölteni az archívum kibontásához.

Használhatja a RARLAB ingyenes RAR alkalmazását a BZ2 fájlok Android-eszközön történő megnyitásához. Az iOS felhasználók telepíthetik a Zip Browser programot a BZ2 fájlok iPhone vagy iPad eszközre történő megnyitásához.

A Linux rendszerek külső szoftver nélkül képesek kibontani a BZ2 archívum tartalmát. Használja ezt a parancsot egy terminálban, de cserélje le a file.bz2 fájlt saját BZ2 fájljára:

bzip2 -dk fájl.bz2

Ez a parancs megtartja az eredeti archív fájlt a számítógépén. Használja a parancsot bzip2 -d fájl.bz2 hogy a kivonás után töröljék az eredetit.

A TAR fájlban tárolt, de a BZIP2-vel tömörített fájlokat ezzel a paranccsal lehet kibontani (ismét a file.tar.bz2 fájl helyettesítése a saját fájl neve szerint):

tar xvjf fájl.tar.bz2

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a BZ2 fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a BZ2 fájlokért, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


BZ2 fájl konvertálása

A BZ2 fájl konvertálásának másik archív formátumba a legegyszerűbb módja az ingyenes fájlkonvertátorok alkalmanként használt formátumok listájának egyik lehetősége.

A FileZigZag egy példa egy ingyenes fájlkonvertálóra, amely a böngészőben futtatja a BZ2 átalakítását GZ, ZIP, TAR, GZIP, TBZ, TGZ, 7Z és más hasonló formátumokká. Csak töltse fel a BZ2 fájlt arra a webhelyre, és válassza ki, melyik formátumra konvertálja. Ezután vissza kell töltenie az átalakított fájlt a számítógépére, mielőtt felhasználhatja.

Az AnyToISO használható a TAR.BZ2 fájlok ISO konvertálására.

Mivel a BZ2 fájlok archívumok, ez azt jelenti, hogy nem "rendes" formátumban vannak, mint például PDF, MP4, TXT, CSV stb. nem konvertálja a BZ2-t TXT -vé).

Ha azonban van egy BZ2 fájlja, amely tartalmazza az egyik ilyen fájlt, akkor könnyen konvertálhatja azt új formátumra úgy, hogy előbb csak kivonja a BZ2 fájlból egy olyan fájlcsomagolóval, mint a PeaZip. Végül használhatja a TXT fájl (vagy bármilyen típusú fájltípus, amellyel dolgozik) fájlkonvertálót új formátumba mentéséhez.

Ha fordítva akarja végrehajtani, és valami BSP (Quake Engine Game Map) fájlt tömörít BZ2 fájlba, használhatja ugyanazt a fájltömörítő eszközt (például PeaZip). Ha segítségre van szüksége, a TF2Maps.net nagyszerű útmutatóval rendelkezik a BSP BZ2 formátumba tömörítéséről.