FNA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az FNA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy FASTA Format DNS és Protein Sequence Alignment fájl, amely a molekuláris biológiai szoftverek által felhasználható DNS információkat tárolja.

Az FNA fájlok felhasználhatók csak nukleinsav információk tárolására, míg más FASTA formátumok egyéb DNS-sel kapcsolatos információkat tartalmaznak, például a FASTA, FAS, FA, FFN, FAA, FRN, MPFA, SEQ, NET vagy AA fájlokat fájlkiterjesztések.

Ezek a szöveges FASTA formátumok eredetileg egy azonos nevű szoftvercsomagból származnak, de ma már standardként használják a DNS és a fehérje szekvencia összehangolási alkalmazásokban.

Az FNA utal néhány olyan technológiai kifejezésre is, amelyeknek semmi közük ehhez a fájlformátumhoz, például a végleges hálózati elfogadásra, a fájlnév / attribútum bővítés lehetőségre, a Fujitsu hálózati architektúrára és a gyors szomszéd hirdetésre.


Hogyan lehet megnyitni az FNA fájlt

Az FNA fájlok a Geneious segítségével megnyithatók Windows, Mac és Linux operációs rendszereken. Ehhez keresse meg a Fájl> Importálás menüben válassza az FNA fájl importálását a Fájlból ... menüpontot.

A Geneious nem ingyenes, de kipróbálásához kérhet 14 napos próbaverziót.

Lehetséges, hogy az BLS Ring Image Generator (BRIG) segítségével megnyithatja az FNA fájlokat is.

Ha a fenti programötletek nem működnek, próbálja meg megnyitni az FNA fájlt a Notepad ++ alkalmazással vagy egy másik szövegszerkesztővel. A fájl valóban szöveges lehet és könnyen olvasható, vagy azt tapasztalhatja, hogy az Ön konkrét FNA fájljának semmi köze a FASTA formátumhoz, amely esetben a fájl szöveges dokumentumként történő megnyitása olyan szöveget jeleníthet meg, amely azonosítja, hogy mire használták hozza létre a fájlt, vagy milyen formátumban van a fájl.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az FNA fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az FNA fájlokat, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


FNA fájl konvertálása

Ezt nem tudjuk ellenőrizni, mivel még nem próbáltuk ki, de a Geneious használatával képesnek kell lennie egy FNA fájl konvertálására sok más formátumra, például FASTA, GB, GENEIOUS, MEG, ACE, CSV, NEX, PHY, SAM, TSV és VCF. Ezt a Geneious-on keresztül lehet megtenni Fájl> Exportálás menüben.

A Geneious-nak képesnek kell lennie arra, hogy az FNA fájlt PNG, JPG, EPS vagy PDF formátumú képfájlokká konvertálja a Fájl> Mentés képfájlként ... opciót.

Bár általában nem nevezheti át egy fájl kiterjesztését másra, és elvárhatja, hogy ugyanúgy működjön, akkor átnevezhet egy .FNA fájlt .FA fájlra, ha az adott DNS-szekvenáló szoftver csak az FA formátumot ismeri fel.

A fájlkiterjesztések átnevezése helyett egy ingyenes fájl konvertert kell használnia más fájltípusok konvertálásához. Az FNA és FA fájlok esetében előfordul, hogy egyes programok csak azokat a fájlokat nyitják meg, amelyek FA fájlkiterjesztéssel rendelkeznek, ebben az esetben az átnevezésnek jól kell működnie.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Ha a fenti programok használata után még mindig nem tudja megnyitni a fájlt, akkor azt tapasztalhatja, hogy a fájlkiterjesztés valójában nem az .FNA-t olvassa, hanem valami olyasmit, ami csak hasonló.

Például az FNG (Font Navigator Group) fájlok nagyon hasonlítanak a ".FNA" kifejezésre, de ha jól megnézzük, csak az első két betű azonos. Mivel a fájlkiterjesztések különbözőek, ez azt jelzi, hogy más fájlformátumúak, és valószínűleg nem működnek ugyanazokkal a programokkal.

Ugyanez elmondható sok más fájlkiterjesztésről, mint például a FAX, FAS (Compiled Fast-Load AutoLISP), FAT, FNTA (Aleph One Font), FNC (Vue Functions), FND (Windows Saved Search) és mások.

Az ötlet itt csak az, hogy a fájlkiterjesztés beolvassa az .FNA fájlt. Ha mégis, próbálkozzon újra a fenti programok használatával az FNA fájl megnyitásához vagy konvertálásához. Ha más típusú fájlja van, keresse meg a fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely alkalmazások szükségesek az adott fájl megnyitásához vagy konvertálásához.