RVT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .RVT kiterjesztésű fájl egy Revit Project fájl, amelyet az Autodesk Revit BIM (Building Information Modeling) programja használ. 

Az RVT fájl belsejében találhatók a tervezéshez kapcsolódó összes építészeti részletek, például egy 3D-s modell, a magasság részletei, az alaprajzok és a projekt beállításai.

Az RVT az olyan technológiai kifejezések rövidítése is, mint a távoli videoterminál, az útvonal-ellenőrző teszt, valamint a követelmények ellenőrzése és tesztelése. Azonban ezeknek a kifejezéseknek nincs köze az RVT fájlokhoz.


Hogyan nyitható meg egy RVT fájl

Az Autodesk Revit programját RVT fájlok létrehozására használják, így ebben a formátumban is képes fájlokat megnyitni. Ha még nincs Revitje, és nem tervezi megvenni, akkor is ingyen megnyithatja az RVT fájlt a Revit próbaverzióval.

Az Autodesk AutoCAD architektúrája, amely az AutoCAD-hez tartozik, egy másik módja az RVT fájl megnyitásának. Az AutoCAD, csakúgy, mint a Revit, nem ingyenes, de 30 napig ingyenesen használhatja, ha letölti a próbaverziót.

Ha inkább nem az RVT-megjelenítő számítógépre történő telepítésének hagyományos útvonalát választja, akkor az online megtekintheti az RVT-fájlt. Az Autodesk Viewer lehetővé teszi az RVT fájl megnyitását anélkül, hogy a számítógépen Revit vagy AutoCAD lenne. Ugyanaz a megjelenítő hasonló formátumokat is támogat, például DWG, STEP stb., És megkönnyíti az RVT fájl megosztását.

RVT fájl megnyitása az Autodesk Viewer alkalmazásban.

Az Autodesk Viewer ingyenes RVT-megtekintőként való használatához válassza a lehetőséget Regisztrálj ingyen a webhely tetején az ingyenes felhasználói fiók létrehozásához, majd töltse fel az RVT fájlt a Tervezési nézetek oldalról.


Az RVT fájlok konvertálása

A Revit lehetővé teszi az RVT átalakítását DWG vagy DXF formátumba Export > CAD formátumok. A program RVT fájlokat DWF formátumba is menthet.

A Navisworks az RVT konvertálása NWD-re. Ha rendelkezik ezzel a programmal, elmentheti a Revit fájlt a Navisworks fájlformátumba, majd az ingyenes Navisworks Freedom eszközzel megnyithatja az NWD fájlt.

Az RVT IFC-vé konvertálásához szerencséje lehet az online Revit to IFC konverter eszközzel. Ez azonban nem biztos, hogy nagyszerű lehetőség, ha a fájlja valóban nagy, mivel fel kell töltenie az RVT fájlt az adott webhelyre, majd le kell töltenie az átalakított IFC fájlt.

RVT-PDF átalakítás is lehetséges, ha PDF-nyomtatót használ. Nyissa meg az RVT fájlt bármely olyan programban, amely támogatja a formátumot, és lehetővé teszi a modell kinyomtatását, majd amikor nyomtatni kezd, válassza a PDF nyomtatót a valódi nyomtató helyett.

Az RVT fájlja konvertálható a Revit Family fájlformátumra is. Az RVT fájl RFA fájlokká alakításához először exportálja a modellt egy SAF fájlba. Ezután készítsen egy új RFA fájlt, és importálja bele azt a SAT fájlt.

Az RVT - SKP egy másik konverzió, amelyet végre kell hajtania. Ennek egyik módja az rvt2skp telepítése (ez működik a Revit programmal), vagy manuálisan konvertálhatja a Revit fájlt SketchUp fájlba:

  1. Menjen a Revit's-hez Export > Opciók > Exportálja a beállításokat DWG / DXF menüben.

  2. választ ACIS szilárd anyagok tól Szárazanyag Lapot, majd válassza ki OK.

  3. Ugrás Export > CAD formátumok > DWG.

  4. Most importálhatja a fájlt a SketchUp programba, és a SketchUp opcióival konvertálhatja a fájlt az adott szoftver által támogatott bármilyen formátumba.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Annak a legvalószínűbb oka, hogy miért nem nyílik meg a fájl a Revit vagy a fent említett más programok alkalmazásával, az az, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Nagyon könnyű összekeverni egy másik formátumot egy Revit Project fájllal, mert egyes fájlkiterjesztések nagyon hasonlóan néznek ki, még akkor is, ha egyáltalán nincsenek kapcsolatban.

Például első pillantásra az RVG fájlok úgy néznek ki, mint az RVT fájlok. A valóságban röntgenképek, amelyeket fogászati ​​képalkotó érzékelők készítenek. Megnyithat egyet az Aeskulap DICOM megjelenítővel.

Az RVL egy másik példa egy olyan utótagra, amely nagyon hasonlít az RVT-re, de a muvee Reveal használatára van szükség a filmprojektek egyikének megnyitásához.

Ha a fájl vége RVT, de semmi köze a Revithez, nyissa meg a Notepad ++ vagy más szövegszerkesztővel. Lehetséges, hogy a fájl csak egy egyszerű szöveges fájl, amelyet bármely szövegfájl-megtekintővel könnyen el lehet olvasni. Ha nem, akkor találhat valamilyen leíró információt a szövegben, amely segíthet kitalálni, hogy milyen formátumban van, és ezután felhasználhatja a kutatás szűkítéséhez egy kompatibilis program megtalálásához, amely megnyitja.