TS fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A .TS fájlkiterjesztésű fájl egy Video Transport Stream fájl, amelyet MPEG-2-vel tömörített videoadatok tárolására használnak. Gyakran láthatók DVD-ken több .TS fájl sorozatában.

A TypeScript egy másik fájlformátum, amely a .TS fájlkiterjesztést használja. Ezek szöveges fájlok, amelyeket JavaScript alkalmazások készítésére használnak, és valójában hasonlóak a JavaScript (.JS) fájlokhoz, de kódot tartalmaznak a TypeScript programozási nyelvben.

A .TS-re végződő fájl lehet egy XML-formátumú Qt Translation Source fájl, amelyet a Qt SDK-val kifejlesztett speciális szoftver fordításainak tárolására használnak.

Az M2TS és az MTS fájlok hasonlóak az itt ismertetett Video Transport Stream fájlokhoz, de kifejezetten a Blu-ray videofájlokra irányulnak.


A TS fájl megnyitása

A DVD-n tárolt Video Transport Stream fájlok DVD-lejátszóban játszhatók le, különösebb szoftver nélkül. Ha van egy TS fájl a számítógépén, számos médialejátszóval megnyithatja.

A VLC-nek kell lennie az első választásnak, mivel teljesen ingyenes, és megnyithatja ezeket a fájlokat Mac, Windows és Linux rendszereken. Az MPEG Streamclip egy másik lehetőség, és a Filmek és TV Windows alkalmazás is működhet.

Ha nem tudja megnyitni a fájlt VLC segítségével, akkor a fájlkiterjesztés valószínűleg már más programhoz van kötve. Megnyitásához próbálja meg húzni közvetlenül a megnyitott programablakba, vagy használja a Média > Fájl megnyitása menü tétel. Megváltoztathatja a .TS fájlokkal társított programot is, és beállíthatja VLC-nek.

A TS fájl megnyitásának másik lehetősége az, hogy átnevezi valamire, amelyet a meglévő médialejátszó támogat, például .MPEG. A legtöbb multimédia lejátszó már támogatja az .MPEG fájlokat, és mivel a TS fájlok MPEG fájlok, ugyanannak a programnak kell lejátszania a TS fájlt is.

Néhány nem ingyenes TS-lejátszó a Roxio Creator NXT Pro, a Corel VideoStudio, az Audials One, a CyberLink PowerProducer és a Pinnacle Studio.

A TypeScript nyelvet támogató programokért keresse fel ezt a Get TypeScript oldalt. Itt találhatók azok a plug-inek és programok, amelyek lehetővé teszik az ilyen típusú TS fájlok megnyitását.

Használhatja például a TS fájlokat a Microsoft Visual Studio programjával a TypeScript SDK for Visual Studio telepítésével, vagy ezt a bővítményt a fájl Eclipse programban történő megnyitásához.

A Qt fordítási forrásfájlok a Qt szoftverfejlesztő készlettel nyílnak meg.


TS-fájlok konvertálása

Számos ingyenes videofájl-átalakító áll rendelkezésre, amelyek képesek átalakítani a TS-t MP4, MKV vagy akár audio formátumokra, például MP3-ra. A Freemake Video Converter a lista egyik kedvence, amely támogatja ezeket és sok más formátumot.

Ha Freemake Video Converter programot használ, akkor a TS fájlt közvetlenül DVD vagy ISO fájlokká is konvertálhatja a DVD-re kimeneti opció.

A legjobb, ha offline, asztali átalakítót használ, ha a fájl nagy. Azonban online is konvertálhatja a TS-t MP4-be, anélkül, hogy bármilyen programot le kellene töltenie, olyan webhelyekkel, mint a Zamzar vagy a FileZigZag.

Ne feledje, hogy az online konverterek használatával először fel kell töltenie a fájlt, és meg kell várnia a konvertálást, majd újra le kell töltenie, mielőtt felhasználná. Sokkal kényelmesebb egy offline konvertert használni nagyobb videókhoz.

Valószínűleg nincs sok szükség a TS fájlok konvertálására a TypeScript nyelvről másra. Ha lehetséges, végezze el az átalakítást ugyanazzal a programmal, amely megnyitja a fájlt. Ezt a lehetőséget általában a Mentés másként vagy az Exportálás menüben találja meg.

Ha a TS fájlt QPH-vé (Qt Phrase Books) kívánja konvertálni, hogy a fordításokat egynél több Qt programmal lehessen használni, használja a Qt SDK-ban található "lconvert" eszközt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Lehetséges, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, és más típusú fájlokat kezel TS fájlként, ami miatt nem nyílik meg a fent említett programokban.

Például a TSV fájlok tabulátorral elválasztott értékek fájlok, amelyek ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket osztják meg, mint a TS, de semmi közük a videotartalomhoz, a TypeScript-hez vagy a Qt SDK-hoz. Ezért ha megnyitja az egyiket a fent hivatkozott szoftverben, nem engedi, hogy a rendeltetésszerűen használja.

Ugyanez vonatkozik sok más fájlformátumra is. Néhány közülük olyan kiterjesztéseket használ, mint az ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR és TSM. Ha rendelkezik valamilyen ilyen fájllal, vagy egy másikval, amely valójában nem végződik .TS-ben, keresse meg az adott fájlkiterjesztést, hogy megnézze, mely programok képesek megtekinteni, szerkeszteni és / vagy átalakítani.