M4V fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az Apple által kifejlesztett és szinte megegyezik az MP4 formátummal, az M4V fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl MPEG-4 Video fájl, vagy néha iTunes Video fájlnak hívják.

A filmekhez, tévéműsorokhoz és zenei videókhoz használt ilyen típusú fájlokat leggyakrabban az iTunes Store-ból tölti le.

Az Apple DRM szerzői jogi védelemmel védheti az M4V fájlokat, hogy megakadályozza a videó illetéktelen terjesztését. Ezeket a fájlokat tehát csak azokon a számítógépeken lehet használni, amelyek jogosultak a lejátszásra.

Az iTunes segítségével letöltött zene M4A formátumban érhető el, míg a másolásvédettek M4P fájlként érkeznek.


Az M4V fájlok lejátszása

Csak akkor játszhat le védett M4V fájlokat, ha a számítógép erre feljogosított. Ez az iTunes-on keresztül történik, azzal a fiókkal bejelentkezve, amelyik megvette a videót. Tudja meg, hogyan engedélyezheti számítógépét az iTunes alkalmazásban, ha segítségre van szüksége.

Ezek a DRM-védelemmel ellátott M4V fájlok közvetlenül lejátszhatók a videót vásárló iPhone-on, iPad-en vagy iPod touch-on is.

Ha a fájlt nem védik ilyen korlátozások, akkor az M4V-ket Windows PC-n vagy Linux-számítógépen VLC-vel vagy Miro-val játszhatja le. Néhány más módon a Windows az M4V fájlokat játssza le az MPC-HC, az MPlayer, a QuickTime, a Windows Media Player és valószínűleg sok más médialejátszóval.

VLC M4V lejátszása Windows rendszerben.

Az M4V fájlok megnyitása Mac rendszeren lehetséges néhány ilyen programmal, valamint az Elmedia Player programmal.

A Google Drive támogatja az M4V formátumot is, és az operációs rendszertől függetlenül bármilyen számítógépről működik.

Mivel az M4V és MP4 formátumok nagyon hasonlóak, előfordulhat, hogy egyszerűen megváltoztathatja a fájlkiterjesztést .M4V fájlról .MP4 fájlra, és továbbra is megnyithatja azt egy médialejátszóban.

Az ilyen fájlkiterjesztés megváltoztatása valójában nem konvertálja a fájlt új formátumba - ehhez fájlkonverterre van szükség (az alábbiakban ismertetjük). Azonban ebben az esetben a kiterjesztés átnevezése .M4V-ről .MP4-re az MP4 nyitóját felismeri, hogy a fájlt meg lehet nyitni (MP4 fájl), és mivel a kettő hasonló, valószínűleg probléma nélkül fog működni.


M4V fájl konvertálása

Az M4V fájlokat MP4, AVI és más formátumokká konvertálhatja egy ingyenes fájlkonverter, például az Any Video Converter segítségével. Egy másik M4V fájlkonverter a Freemake Video Converter, amely támogatja az M4V konvertálását MP3, MOV, MKV és FLV formátumokra, valamint az M4V átalakítását közvetlenül DVD-re vagy ISO-fájlra.

Egy másik M4V átalakító opció, ha inkább nem szeretne letölteni egyet a számítógépére, a FileZigZag. Ez egy ingyenes online fájlkonverter, amely az M4V fájlokat nemcsak más videó formátumokká alakítja, hanem olyan audio formátumokká is, mint az M4A, AAC, FLAC és WMA. A FileZigZag-hoz hasonlóan működő hasonló M4V fájl-átalakító a Zamzar.

Amint a fentiekben olvasta, előfordulhat, hogy egyszerűen módosíthatja az .M4V fájlkiterjesztést .MP4 fájlra, hogy az M4V fájlt MP4-re változtassa konvertálási folyamat nélkül.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt az ezen az oldalon említett M4V nyitókkal vagy konverterekkel, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést. Lehet, hogy valóban van egy másik fájlkiterjesztéssel rendelkező fájlja, ami azt jelentheti, hogy teljesen más formátumban van.

Könnyű összekeverni az M4V fájlok más fájljait, ha a fájlkiterjesztések hasonlóak. Az M4-et például a Macro Processor Library fájlokhoz használják, ezért ezeket a fájlokat szövegszerkesztővel kell megnyitni.

Az MV fájlkiterjesztést használó M és MivaScript fájlok hasonlóak. Az, hogy ugyanazokat a fájlkiterjesztésű betűket osztják meg egymás között, nem jelenti azt, hogy M4V-kompatibilis programmal nyithatja meg őket.