Az MDT fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az .MDT fájlkiterjesztésű fájl egy Microsoft Access kiegészítő adatfájl, amelyet az Access és a hozzá tartozó bővítmények használnak a releváns adatok tárolására.


Mire használják az MDT fájlokat?

Bár a Microsoft Access mindkét fájltípust használja, az MDT fájlt nem szabad összetéveszteni az MDB formátummal, amelyet az Access az adatbázis-információk tárolásához használ, kivéve, ha az adott MDT-fájl véletlenül egy régi Microsoft Access 97 sablonfájl.

Az MDT fájl helyette GeoMedia Access Database Template fájl lehet, amelyet a GeoMedia térinformatikai feldolgozó szoftver használ arra, hogy MDB fájlt hozzon létre az adataiból.

Egyes videoszerkesztő szoftverek az MDT fájlkiterjesztést is használhatják, hogy XML formátumban tárolják a szöveget a videó létrehozásának folyamatáról. Lehet, hogy ez kapcsolódik az egyes Panasonic kamerák által használt MDT videó formátumhoz.

Az Autodesk (most megszűnt) Mechanical Desktop (MDT) szoftvere ezt a rövidítést is használja, de nem hiszem, hogy a fájljait az .MDT kiterjesztéssel mentenék. Az MDT fájloknak szintén semmi közük a Windows operációs rendszer telepítéséhez használt Microsoft Deployment Toolkithez (MDT).


Hogyan nyitható meg egy MDT fájl

A Microsoft Access megnyitja az MDT formátumú fájlokat.

Ha MDT fájlja nem Microsoft Access Data fájl, akkor valószínűleg a Hexagon's GeoMedia Smart Client használja.

Egy egyszerű szövegszerkesztővel képesnek kell lennie a video konverterekből vagy videó szerkesztőkből előállított MDT fájlok megnyitására. Valószínűleg csak akkor kell megnyitnia ezt a fajta MDT fájlt, ha nem biztos benne, hogy a program hol tárolja a videofájlt, mivel a videó helyét az MDT fájl tárolja. Lásd a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listánkat néhány jó lehetőségről az ilyen típusú MDT szövegfájlok megtekintésére.

Ha az MDT fájlja egy Panasonic kamerához van társítva, és sérült, és nem használható rendesen, olvassa el ezt a YouTube-videót arról, hogyan javíthatja az MDT fájlt a Grau Video Repair Tool eszközzel.

A szövegszerkesztő akkor is hasznos lehet, ha az MDT fájlt nem menti ezek a formátumok. Csak nyissa meg a fájlt, és nézze meg, hogy van-e fejlécinformáció vagy olvasható szöveg bárhol a fájlban, ami jelzi, hogy milyen programot használtak a létrehozásához. Ez segíthet az adott fájl megnyitását támogató szoftverek kutatásában.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az MDT fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha másik telepített programot szeretne megnyitni, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. változás a Windows rendszerben.


MDT fájl konvertálása

Az MDT fájl valószínűleg nem konvertálható más formátumba, amelyet a Microsoft Access felismer. Ezt a fajta adatfájlt valószínűleg csak akkor használja a program, amikor az adatokra szükség van, és nem szándékosan kívánja megnyitni, például az ACCDB és más Access fájlok esetében.

Valószínű, hogy a GeoMedia Smart Client az MDT mellett más formátumba is exportálhatja adatait, ezért feltételezem, hogy ugyanazt a programot használhatja az MDT megnyitásához és más formátumba történő mentéshez.

Nem látok okot egy XML-alapú MDT fájl konvertálására, de biztosan megteheti, ha akarja. Csak nyissa meg a fájlt egy szövegszerkesztőben, majd mentse el egy új formátumba, például TXT vagy HTML.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Mielőtt feltételezné, hogy a fenti programok nem működnek megfelelően az MDT fájl megnyitásához, fontolja meg, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Könnyen összetévesztheti az egyik fájlformátumot a másikkal, ha hasonló fájlkiterjesztéseket használnak.

Például az MTD utótag nagyon hasonlít az MDT-re, de valójában a Musicnotes Digital Sheet Music fájlokhoz használják, ez a formátum nem működik a fenti MDT fájlnyitók egyikével sem.

Ugyanez mondható el az MDF, MDL és DMT fájlokról is, amelyek mindegyike egyedi fájlformátumokhoz használható, amelyek meghatározott és különböző szoftverprogramokkal nyílnak meg.