A Google Táblázatok megosztása

A Google Táblázatok a Google ingyenes online táblázatkezelő alkalmazása. Ha már ismeri a Microsoft Excel alkalmazást, akkor jól érzi magát a Google Táblázatok környezetében, mivel a két program nagyon hasonló.

Az egyik nagy különbség az, hogy a Google Táblázatok megkönnyítik az együttműködést és az információk megosztását. Ez a képesség hasznos elosztott munkacsoportok vagy más ütemezésű munkatársak számára. Ezt a funkciót azok a tanárok vagy más szervezők is használhatják, akik a legjobban táblázatformátumban bemutatott információkat akarják terjeszteni.


A Google Táblázatok fájl megosztása

A Google Táblázatok fájl megosztása egyszerű. Hozzáadja a meghívottak e-mail címét, megad egy megjegyzést, majd elküldi a meghívót. Megadhatja, hogy a címzettek csak megtekinthessék-e a táblázatot, vagy megjegyzést fűzzenek-e hozzá, vagy szerkeszthessék-e.

Amikor megoszt egy Google Sheet fájlt, minden meghívottnak rendelkeznie kell Google-fiókkal, mielőtt megtekintené azt. Google-fiók létrehozása egyszerű és ingyenes. Ha a meghívottaknak nincs fiókjuk, a Google bejelentkezési oldalán található link segítségével a fiók regisztrációs oldalára kerülnek.

  1. Jelentkezzen be a Google Táblázatokba, és hozza létre vagy nyissa meg a megosztani kívánt táblázatot.

  2. A képernyő jobb felső sarkában válassza a lehetőséget Megosztás.

  3. Ban,-ben Ossza meg másokkal párbeszédpanelen adja hozzá azoknak az embereknek az e-mail címét, akiket meghívni szeretne a Google Táblázatok fájl megtekintéséhez, megjegyzéséhez vagy szerkesztéséhez.

  4. Az e-mail cím mező mellett válassza a ikont ceruza ikont, és válassza a három lehetőség egyikét: Szerkesztheti, Hozzászólhat, vagy Megtekintheti.

    A választás attól függ, mennyire szeretné, hogy a címzettek képesek legyenek interakcióba lépni a fájllal. Szerkesztheti azt jelenti, hogy a címzettek módosíthatják a fájlt. Hozzászólhat azt jelenti, hogy nem tudnak mit változtatni, de megjegyzéseket tehetnek. Megtekintheti azt jelenti, hogy csak változtatások és megjegyzések nélkül tekinthetik meg a fájlt.

  5. Adjon hozzá egy megjegyzést a meghívó kíséretében.

  6. választ Küldés.

  7. Alternatív megoldásként nyissa meg a Google Táblázatok fájlt, és válassza a lehetőséget Megosztás, és válasszon Megosztható link letöltése. A hivatkozás átmásolásra kerül a vágólapra, és beillesztheti egy e-mailbe, hogy a címzetteknek így küldje el.

  8. A Google Táblázatok fájl megosztásának leállításához válassza a lehetőséget Megosztás. Az Ossza meg másokkal párbeszédpanel jobb alsó sarkában válassza a lehetőséget Részletes.

  9. Ban,-ben Megosztási beállítások párbeszédpanelen válassza a ikont X az eltávolítani kívánt személy neve mellett.

  10. Ban,-ben Megosztási beállítások párbeszédpanelen fájljait megoszthatja a Gmailen, a Facebookon vagy a Twitteren keresztül is.