Fájlok másolása iPad-ről Mac-re vagy PC-re

Az Apple AirDrop vagy bármely más felhőszolgáltatás segítségével vezeték nélkül áthelyezheti a fájlokat a kompatibilis eszközök között, beleértve az iOS-eszközt a Mac-be vagy a PC-be és fordítva.

A folyamat egyszerű, összehasonlítva az eszközök kábellel történő régimódi összekapcsolásával, és ennek néhány módja van.


Fájlok átvitele iPadről Mac-re az AirDrop használatával

Ha Mac számítógépe van, fájlokat vihet át iPadje és számítógépe között kábel- vagy felhőtárolás nélkül. Az AirDrop-ot fájlok vezeték nélküli megosztására tervezték, de a folyamat kissé finnyás lehet.

Így használhatja az AirDrop-ot Mac-eszközön:

Győződjön meg arról, hogy az iOS-eszköz Bluetooth-funkciója be van kapcsolva, és hogy a Mac-eszköztől néhány méterre van.

 

  1. Mac-eszközén nyisson meg egy új keresőt ablakot és válassza ki földre száll. Ez bekapcsolja az AirDrop-ot, és lehetővé teszi a Mac számára, hogy fájlokat továbbítson egy közeli iPadre vagy iPhone-ra, vagy más eszközök számára is felfedezhető legyen.

  2. Az AirDrop kompatibilis közeli eszközöket keres.

    A kiválasztással szűkítheti eszközének felismerhetőségét Senki, Elérhetőségek csakvagy mindenki tól Engedje meg, hogy felfedezhessem: legördülő menü.

  3. IPad vagy iOS eszközén keresse meg a megosztani kívánt fájlt vagy tartalmat, és válassza ki a lehetőséget Megosztás gomb> Földre száll.

  4. Válassza ki az ikont, amely azt a PC vagy Mac eszközt jelöli, ahová a fájlt szeretné küldeni.

  5. Mac-eszközének Finder ablakában megjelenik egy előugró ablak, amely megkérdezi, hogy szeretné-e Nyissa meg az Oldalakkal, iTunes U, Fájlok, Szkriptelhető, hajtás, vagy Mégsem.

    Elfogadás és megnyitás azonnal letölti és megnyitja a fájlt a Mac eszközön. Fogadd el az letölti a fájlt a Letöltések mappába.

Fájlokat is továbbíthat Mac-jéről iOS-eszközére, ha rákattint és áthúzza a fájlokat az iOS-eszközt ábrázoló ikonra a Finder AirDrop ablakban. Megkérik vagy Fogadd el az or Elutasítása a fájl. Ki kell választania egy alkalmazást is, amellyel megnyitja a fájlt.


Fájlok átvitele iPadről PC-re villámcsatlakozóval

Ha Windows operációs rendszert futtató számítógépe van, vagy problémái vannak a Mac AirDrop módszerrel, fájlokat továbbíthat az iPad készülékéhez kapott Lightning (30 tűs) csatlakozóval.

A fájlok Lightning csatlakozóval történő átviteléhez a számítógépen az iTunes legújabb verziójára lesz szükség. Ha nincs telepítve a legújabb verzió, akkor az iTunes indításakor a rendszer kéri a frissítést.

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza a lehetőséget iPhone or iPad ikon mellett zene legördülő menü.

    Az iOS-eszközén megkérdezhető, hogy az iTunes betöltődése után „bízik-e” a számítógépben. A fájlok átviteléhez megbíznia kell a számítógépben.

  2. Alatt beállítások menüben válassza a lehetőséget Fájlmegosztás.

  3. A bal oldali Alkalmazások ablaktáblával válassza ki a számítógépére átvinni kívánt fájl (oka) t. Miután megtalálta a fájlt, jelölje ki a fájl kiemeléséhez a jobb oldali Dokumentum panelen.

    Csak az itt felsorolt ​​alkalmazásokba és azokból oszthat meg fájlokat. Ha a fájl (ok) hoz nem lehet hozzáférni ezen alkalmazások egyikén keresztül, akkor az nem osztható meg az iTunes segítségével.

  4. Görgessen lefelé, és válassza ki Megtakarítás.

  5. Válassza ki a fájl (ok) rendeltetési helyét a számítógépén, majd válassza a lehetőséget Válassza ki a Mappa.

  6. választ Szinkronizálás.

Fájlokat is átvihet a számítógépről az iOS eszközére, ha a Finder ablakban navigál a fájl (ok) hoz, majd rákattint és áthúzza a fájlokat a Dokumentumok ablaktáblába.


Fájlok átvitele iPadről PC-re a Cloud Storage használatával

Ha az alkalmazás nem támogatja az iTuneson keresztüli másolást, akkor felhőalapú tárolási szolgáltatást kell használnia, mint például a Dropbox, az iCloud vagy a Google Drive. Ez könnyebb megoldás, mint a Lightning kábel használata.

Először azonban be kell állítania a szolgáltatást PC-jén és iPad-jén, mielőtt fájlok átvitelére használhatja. Ehhez szükség lehet a Google Keep letöltésére vagy a Dropbox hozzáadására az iPad Files alkalmazásába.

  1. IOS-eszközén keresse meg az átvinni kívánt fájlt, és válassza ki a Megosztás gombot.

  2. Válassza ki a megfelelő rendeltetési helyet. Néhány fájl tartalmazza a lehetőséget Mentés a Dropboxba, ha meg szeretné osztani a Dropbox-szal. Más esetekben előfordulhat, hogy ki kell választania Mentés fájlba, így számos natív és felhőalapú tárolási lehetőség közül választhat.

A módszerek és a menüopciók eltérőek, de a felhőtárolási opciót szinte mindig a Megosztás menüben.

Bizonyos esetekben fájlokat vihet át egy felhőalapú tárolóeszközről iOS-eszközeire azok szinkronizálásával. A Dropbox használatával például csak át kell másolnia a fájlt az asztalra vagy a felhővel szinkronizált Dropbox mappába, majd hozzáférnie kell ugyanahhoz a mappához az iOS eszközön.