RPT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

  • Az RPT fájl egy jelentésfájl.
  • Nyisson meg egyet a Crystal Reports Viewer vagy a AccountEdge Pro alkalmazással (attól függ, melyik hozta létre).
  • Konvertálás PDF-be, XLS-be, HTML-be és másokká ugyanazokkal a programokkal.

Ez a cikk elmagyarázza, mi az RPT fájl, mely programok nyithatják meg, és hogyan konvertálhatja azokat más formátumra, például CSV, RTF, PDF vagy HTML formátumra.


Mi az RPT fájl?

Az RPT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg valamiféle jelentésfájl, de a megnyitásának ismerete az azt használó programtól függ, mivel a különböző alkalmazások használhatják a jelentéseket az .RPT utótaggal.

Egyes RPT fájlok például az SAP Crystal Reports programmal készített Crystal Reports fájlok. Lehet, hogy ezekben a jelentésekben olyan adatok találhatók, amelyek különféle adatbázisokból származnak, és valószínűleg teljesen rendezhetőek és interaktívak a Crystal Reports szoftverben.

Az RPT utótagot használó másik jelentésfájl-formátum a AccountEdge Report fájlok, amelyek a AccountEdge Pro szoftverrel készültek. Ezeknek a jelentéseknek bármi köze lehet, a könyveléstől és a bérszámfejtéstől az értékesítésig és a készletig.

Lehet, hogy más RPT fájlok csak egyszerű szöveges fájlok, amelyeket a jelentéstételi alkalmazások sokfélesége elfogad.

RPT fájlok.

Az RPTR fájlok hasonlóak a szokásos Crystal Reports fájlokhoz, azzal a különbséggel, hogy csak olvasható fájlok, vagyis megnyitásra és megtekintésre szánják őket, de nem szerkeszthetők.


RPT fájl megnyitása

Az RPT-vel végződő Crystal Reports fájlokat a Crystal Reports alkalmazással használják. Az RPT fájl ingyenes megnyitása Windows vagy MacOS rendszeren az SAP Crystal Reports Viewer eszközével lehetséges.

A AccountEdge jelentés fájlokat a AccountEdge Pro hozza létre és nyitja meg; Windows és macOS rendszereken működik. Jelentéseket találhat a Jelentések> Index a jelentésekhez menüben.

A szöveges RPT fájlok bármilyen szövegszerkesztővel megnyithatók, például a Windows-ba beépített Notepad programmal. Az ingyenes Notepad ++ eszköz egy másik lehetőség, és rengeteg más működik hasonló módon.

Ne feledje azonban, hogy akkor is, ha az RPT fájlja nem nyílik meg a Crystal Reports vagy a AccountEdgePro használatával, lehetséges, hogy még mindig nem szöveges fájl, és nem fog működni szövegmegjelenítővel / szerkesztővel.


RPT fájl konvertálása

Ha telepíti a fent említett ingyenes Crystal Reports Viewer programot, használhatja a Fájl> Aktuális szakasz exportálása menü a Crystal Reports RPT fájl XLS (Excel formátum), PDF és RTF fájlokba mentéséhez.

A AccountEdge Pro szoftver képes átalakítani az RPT-t PDF-be, valamint HTML-be.

A jelentésfájl PDF-formátumban történő letöltésének másik módja (függetlenül attól, hogy milyen formátumban van) az, hogy a felülről megjelenítő vagy szerkesztő segítségével rendesen megnyitja, majd PDF-fájlba "kinyomtatja". Ez úgy működik, hogy amint az RPT fájl meg van nyitva és készen áll a nyomtatásra, dönthet úgy, hogy elmenti PDF-be, hogy lényegében konvertálja a jelentést sokkal népszerűbb PDF formátumra.

Előfordulhat, hogy a Microsoft SQL Server Manager Studio képes RPT fájlt konvertálni CSV formátumba az Excel és más hasonló programok használatához. Ez az adott programban a Kérdés menüben, majd Lekérdezési beállítások > Eredmények > szöveg. Módosítsa az Output format: opciót A tabulátor tagolt, majd futtassa a lekérdezést a Unicode Mentés kódolással opció a fájl exportálásához.

Előfordulhat, hogy át kell neveznie a * .RPT fájlt * .CSV fájlra, hogy az Excel segítségével megnyíljon. Tudja azonban, hogy egy ilyen fájl átnevezése nem az, ahogyan azt valójában konvertálja; csak ebben a helyzetben működik, mert előfordulhat, hogy a fájlkiterjesztést nem nevezték át úgy, ahogy az átalakítás során kellett volna. A fájlkonvertáló eszközt általában a fájlok formátumok közötti átalakítására használják.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Az RPT fájl problémái abból a tényből fakadhatnak, hogy valójában nincs RPT fájlja. Ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, és ellenőrizze, hogy ".RPT" felirat olvasható-e, és nem valami hasonló. A hasonlóan írt fájlkiterjesztéseknek valószínűleg semmi közük egymáshoz, és általában nem tudnak ugyanazzal a szoftverrel működni.

Ilyen például a Grand Theft Auto Data fájlokhoz használt RPF fájlkiterjesztés (az adott videojátékhoz használt) és a Rich Pixel Format grafikus fájlokhoz. Ezeknek a formátumoknak semmi közük a jelentésekhez, és RPT-nyitóval nem fognak működni.

Az is nagyon egyszerű, hogy a fájlkiterjesztéseket összekeverjük, amikor RTP fájlokkal foglalkozunk, amelyek mind a Gromacs Residue Topology Parameter, mind a TurboTax Update fájlformátumhoz tartoznak. Amint megtudhatja, az RPT és az RTP szinte teljesen azonosnak és hangosnak tűnik, annak ellenére, hogy nem ugyanazokkal a programokkal használják őket.

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatokkal, csak olvassa el újra a fájlkiterjesztést, hogy megerősítse, valójában azt mondja .RPT. Ha nem, akkor keresse meg a fájlkiterjesztést, amelyből megtudhatja, mely alkalmazásokat használják a létrehozásához, megnyitásához, szerkesztéséhez és konvertálásához.