X_T fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az X_T fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Parasolid Model Part fájl. Modeller Transmit fájlként is ismertek.

Különböző CAD programok exportálhatnak és importálhatnak az X_T formátumba. A fájlok szövegalapúak és lényegében számokból állnak, amelyeket egyes CAD programok elolvashatnak a 3D modell geometriájának, színének és egyéb részleteinek azonosítására.

A bináris fájlban tárolt Parasolid Model Part fájlokat a .X_B fájlkiterjesztéssel menti. Az X_T formátum régebbi verziói az XMT_TXT és az XMP_TXT voltak.


X_T fájl megnyitása

Az X_T fájlokat a Parasolid nevű Siemens PLM szoftverrel lehet megnyitni. Windows, Linux és Mac számítógépeken működik.

Néhány más CAD program, amely képes használni ezt a fájlt, az Autodesk Fusion 360, a VectorWorks, a SolidView Parasolid Viewer, a Kubotek KeyCreator, az Actify és a 3D-Tool.

Megnyithat egyet a Jegyzettömbbel a Windows rendszerben vagy bármely más ingyenes szövegszerkesztővel, de ezek a programok csak akkor hasznosak, ha meg kell látnia az X_T fájl fejléc adatait. Ezek az információk tartalmazzák a fájl létrehozásának dátumát, a használt operációs rendszert és néhány információt a modellről.

Mivel az X_T fájlkiterjesztés egy kicsit eltér a legtöbb kiterjesztéstől (az aláhúzás miatt), ezért más programokban is használható, olyanokban, amelyeknek semmi közük a 3D alakzatokhoz. Ha a fájl nem nyílik meg a fent említett CAD programok egyikével sem, próbálkozzon egy szövegszerkesztővel, hogy lássa, van-e olyan leíró információ magában a fájlban, amely egy kompatibilis néző irányába mutat.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretné megnyitni, megváltoztathatja a Windows által a fájl megnyitásához használt alapértelmezett programot.


X_T fájl konvertálása

Bármely X_T fájlt képesnek kell konvertálni más hasonló formátumra a fent felsorolt ​​nézők egyikével. A legtöbb programban ez a filé > Mentés opciót, vagy néha feliratú gombot Export.

Egy másik lehetőség a CAD Exchanger próbaverziójának használata. Konvertálni tudja az X_T STEP / STP, IGES / IGS, STL, SAT, BREP, XML, JT, OBJ, X_B, XMT_TXT, XMT_BIN, WRL vagy X3D formátumokra.

Az Autodesk Inventor képesnek kell lennie egy DWG-re konvertálására a Környezet > AEC Exchange > Mentés DWG szilárd anyagként menü. Ezután megnyithatja az átalakított X_T fájlt a DWG formátumot támogató programban, például az Autodesk AutoCAD, Design Review vagy DWG TrueView programjaiban.


Még mindig nem tudja megnyitni?

Az X_T fájl megnyitásához csak a fent említett programok közül kell választania. Ha még a próbálkozás után sem nyílik meg, akkor valószínű, hogy nincs X_T fájlja. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést.

Például annak ellenére, hogy a fájlkiterjesztéseik hasonlónak tűnnek, az X_T fájloknak semmi közük nincs a .XPT kiterjesztést használó Mozilla Firefox Component fájlokhoz. Más példákat is lehetne hozni, például a TX_ utótagot használó tömörített szöveg fájlokat.

Olvassa el újra a fájlkiterjesztést a fájl végén, majd kutassa át a látottakat egy kompatibilis fájlnyitó vagy átalakító megtalálásához.