FBC fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az FBC fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Family Tree Compressed Backup fájl. A Family Tree Maker (rövidítve FTM) DOS-verziója tömöríti a "Family Tree Maker for DOS" fájlt (egy FTM-fájlt), majd a kiterjesztést .FBC-re változtatja, hogy megmutassa, hogy ez egy biztonsági másolat.

A Family Tree Maker szoftver az ősökkel kapcsolatos kutatások tárolására, jelentések és diagramok létrehozására és egyebekre szolgál.

A Family Tree Maker Windows verziója a "Family Tree Maker" fájlformátumban menti a fájlokat, és az FTW fájlkiterjesztést használja helyette. Az FTW fájl biztonsági másolatú verziói az FBK fájlkiterjesztést használják.


Hogyan nyitható meg egy FBC fájl

A Family Tree Maker szoftver eredetileg a Banner Blue Software-hez tartozott, az első kiadás 1989-ben volt az MS-DOS operációs rendszer számára. Ez a Family Tree Maker ezen verziója használja az FTM formátumot, és az FBC fájlkiterjesztéssel biztonsági másolatot készít a fájlokról.

A Family Tree Makert 1995-ben Broderbund vásárolta meg, majd később olyan vállalatok tulajdonában volt, mint a The Learning Company és a Mattel. A tulajdonjog ezután az Ancestry.com-ra szállt, és 2015-ben megszüntették, mielőtt MacKiev 2016-ban megszerezte volna.

A Family Tree Maker legújabb verzióját Mac és Windows operációs rendszerekhez megvásárolhatja a szoftveres MacKiev oktatási áruházból.

Az FBC fájlokat a Family Tree Maker 4.0 vagy régebbi szoftverekkel lehet megnyitni a filé > Visszaállítás a biztonsági mentésből opciót.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az FBC fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az FBC fájlokért, olvassa el cikkünket arról, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztési útmutatóhoz ennek a változásnak a végrehajtása a Windows rendszerben.


FBC fájl konvertálása

Ha át kell alakítania az FBC fájlt a Family Tree Makerben való használatra 2014-ig, kövesse a MacKiev.com utasításait.

A Family Tree Maker átalakíthat egy FBC fájlt .GED (GEDCOM Genealogy Data) fájlba a filé > másolat / Családi fájl exportálása menüpontot, de ez csak akkor működik, ha a fájl már nyitva van a szoftverben, ami azt jelenti, hogy ezt csak akkor lehet megtenni, ha a Family Tree Maker verziója meg tudja nyitni az FBC fájlt.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti utasítások betartása után a fájl továbbra sem nyílik meg megfelelően, vegye fontolóra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Bizonyos fájlformátumok olyan fájlkiterjesztést használnak, amely nagyon hasonlít az .FBC fájlra, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kapcsolatban állnak egymással, vagy ugyanabban a programban használhatók.

Például FB2, FBR és BC! a fájlok nagyon hasonló fájlkiterjesztéssel rendelkeznek, de nem ugyanúgy nyílnak meg, mint az FBC fájlok. Az FCC egy másik, amely a Forms Credential Collector fájlok számára van fenntartva, nem pedig a Family Tree-hez kapcsolódó fájlok számára.

Ha valóban nincs FBC fájlja, keresse meg a tényleges fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely programokkal használható az adott fájl megnyitása vagy konvertálása.