PSB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PSB (Photoshop Big) fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Adobe Photoshop Large Document fájl. A formátum szinte megegyezik a Photoshop általánosan használt PSD formátumával, azzal a különbséggel, hogy a PSB lényegesen nagyobb fájlokat támogat, mind képméretben, mind teljes méretben.

Pontosabban, a PSB fájlok mérete akár 4 EB (több mint 4.2 milliárd GB) lehet olyan képekkel, amelyek magassága és szélessége legfeljebb 300,000 2 pixel. A PSD-k viszont 30,000 GB-ra korlátozódnak, a kép mérete pedig XNUMX XNUMX pixel.

PSB fájlok.

A PowerDivX Subtitles fájlok a .PSB fájlkiterjesztést is használják. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyeket a PowerDivX multimédia lejátszó formátumban használ feliratok mentésére.

A PSB a fájlformátumhoz nem kapcsolódó dolgok rövidítése is, például a PlayStation Blog, az áramjelző doboz, a közszolgálati műsorszórás, a műsorspecifikus blokk és a poliszulfid-bromid akkumulátor.


Hogyan nyitható meg egy PSB fájl

A PSB fájlok az Adobe Photoshop alkalmazással nyithatók meg.

Bármely szövegszerkesztő megnyithatja a PSB feliratfájljait, mivel ezek csak egyszerű szöveges fájlok, de a VLC-hez hasonló programra van szükség a feliratok futtatásához egy videó mellett. A VLC nemcsak a PSB feliratokat támogatja, hanem az SRT, CDG, MPL2, SUB, UTF, VTT és TXT szolgáltatásokat is. Használja a Felirat > Felirat fájl hozzáadása menü megnyitásához.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen egy alkalmazás megpróbálja megnyitni a PSB fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a PSB fájlokért, ennek elkészítéséhez olvassa el az Alapértelmezett program módosítása című részt egy adott fájlkiterjesztéshez. változás a Windows rendszerben.


Hogyan lehet konvertálni a PSB fájlt

A Photoshop a legjobb módja annak, hogy egy PSB fájlt más formátumúra konvertáljon. Támogatja a PSB mentését PSD, JPG, PNG, EPS, GIF és számos más formátumba.

PSB fájlokat konvertálhat a Photoshop használata nélkül is egy ingyenes fájlkonverterrel, mint például a Go2Convert. Ez a webhely sokféle formátumúra konvertálhat PSB fájlokat, beleértve nemcsak az előző bekezdésben található fájlokat, hanem PDF, TGA, TIFF és hasonló fájlformátumokat is. A konvertálás előtt képesnek kell lennie a PSB fájl átméretezésére is.

Az egyetlen hátránya az online PSB átalakítónak, mint a Go2Convert, az, hogy a feltöltött fájl mérete általában korlátozott. A konvertáláshoz a PSB fájlt is fel kell töltenie a webhelyre, majd a befejezés után vissza kell töltenie a számítógépére, és mindkettő eltarthat egy ideig.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg Photoshop vagy szövegszerkesztő segítségével, akkor valószínűleg egy teljesen más fájlról van szó. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, ami könnyen elvégezhető, és ennek eredményeként egy nem kapcsolódó fájlformátumot próbál megnyitni a Photoshop alkalmazásban.

A PBS az egyik példa. Ezt a fájlkiterjesztést a PaintShop Pro Brush Strokes fájlok használják, de a használatához a számítógépen a Corel PaintShop Pro alkalmazásra van szükség. A Photoshop alkalmazással még akkor sem lehet megnyitni, ha a fájlkiterjesztés hasonló a PSB-hez.

Az SPB egy másik, amely lehet Flight Simulator Mission vagy Samsung Kies Phonebook fájl, de egyik sem kapcsolódik Adobe Photoshop formátumhoz.