XNK fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XNK fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Exchange Shortcut fájl. Egy adott mappa vagy más elem gyors megnyitására szolgál a Microsoft Outlook alkalmazásban.

Az XNK fájlok úgy hozhatók létre, hogy az objektumot közvetlenül az Outlookból húzzák ki, és az asztalra helyezik. Ahelyett, hogy az elemet az Outlookból az asztalra helyezné, egy hivatkozás vagy parancsikon épül fel, hogy gyorsan elérhesse ugyanezt a dolgot az XNK fájl segítségével.


XNK fájl megnyitása

Mivel az XNK fájlok csak parancsikonok az elemek megnyitásához a Microsoft Outlook alkalmazásban, az egyikre való dupla kattintás csak ezt teszi ... feltéve, hogy a Microsoft Outlook telepítve van.

Biztonsági okokból a Microsoft eltávolította az XNK támogatást a Microsoft Outlook 2007-től kezdődően.

Normális esetben, ha gondjai vannak egy XNK fájl megnyitásával az Outlook 2007 vagy újabb verzióban, akkor egy hiba jelenik meg, amely a következőt mondja: "Nem lehet megnyitni a fájlt" vagy "Nem lehet elindítani a Microsoft Office Outlook programot. A parancssori argumentum érvénytelen. Ellenőrizze a használt kapcsolót. ”.

Az egyik megoldás, amelyet kipróbálhat, az, hogy néhány konkrét módosítást végezzen a Windows beállításjegyzékben, amelyet az útmutató ismertet az MSOutlook.info címen.

A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt tudnia kell, hogy a Windows 32 vagy 64 bites verzióját futtatja-e. Lásd: A Windows 32 vagy 64 bites verziójának futtatása? segítséget talál ebben, ha nem biztos benne.

Bár nem túl valószínű, hogy ha valamilyen más program megpróbál megnyitni egy XNK fájlt (nem az Outlook programot), olvassa el a Hogyan módosítsuk az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez oktatóanyagot az utasításokkal kapcsolatban, hogy melyik program kapcsolódik az adott kiterjesztéshez, amelyet meg kell javítani az a probléma.


XNK fájl konvertálása

A legtöbb fájlformátum esetén egy ingyenes fájlkonvertáló használható más formátumba történő mentésre. Ez akkor hasznos, ha a fájlt egy másik programban szeretné használni, amely nem támogatja az eredeti fájltípust.

Ezt azonban nem lehet megtenni az XNK fájlokkal, mivel ezek csak parancsikonok, amelyek másra mutatnak egy másik helyen. Az XNK fájlban nincsenek "átváltható" adatok, amelyeket egy konverziós eszköz felhasználhat arra, hogy a fájlt az Outlook kivételével más programokkal kompatibilisvé tegye.


Egyéb parancsikonok, amelyeket a Windows használ

Az XNK fájlok olyan parancsikonok, amelyeket kifejezetten a Microsoft Outlook programhoz használnak, míg egy hasonló fájltípus, az LNK (Windows File Shortcut) egy parancsikon, amely mappák, programok és más fájlok megnyitására szolgál a merevlemezen, a flash meghajtón stb.

Például az asztalon lévő LNK fájl közvetlenül a Képek mappára mutathat, így gyorsan megnyithatja azt a mappát, hogy az összes képet megtekinthesse, anélkül, hogy több lépést kellene elvégeznie, csak a mappa megtalálásához. A számítógépére telepített programok gyakran megkérdezik, hogy tudnak-e létrehozni egy parancsikont az asztalon, így gyorsan megnyithatja a programot az asztalról, ahelyett, hogy tucatnyi mappát kellene szitálnia, hogy megtalálja a megfelelő alkalmazásfájlt, amely elindítja a programot.

Tehát míg az XNK fájlok gyorsbillentyűk, amelyek mappák és fájlok megnyitására szolgálnak az MS Outlook programban, az LNK fájlokat a Windows többi részén használják másutt létező mappák és fájlok megnyitására.

A leképezett meghajtó egy másik típusú parancsikon, de nincs saját fájlkiterjesztése - ez csak egy virtuális merevlemez, amely a hálózat más számítógépein található mappákra utal. A többi parancsikonhoz hasonlóan a leképezett meghajtók is gyors módot kínálnak a megosztott hálózati meghajtók mappáinak megnyitására.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Annak a legvalószínűbb oka, hogy miért nem nyílik meg az XNK, mivel betartotta a fenti utasításokat, az az, hogy összekever egy másik fájlt egy XNK fájlnál. Egyes fájlkiterjesztések nagyon hasonló kinézetűek, de ez nem azt jelenti, hogy ugyanazokkal a szoftveralkalmazásokkal használhatók.

Például az XNK fájlkiterjesztés nagyon hasonlít az XNB-re, de a két formátumnak valójában nincs semmi közös. Az XNT egy másik, amely a QuarkXPress kiterjesztésű fájlokhoz tartozik, de ezek egyáltalán nem kapcsolódnak az XNK fájlokhoz.

A legjobb, ha újból elolvassa a fájl kiterjesztését, és győződjön meg arról, hogy az ".XNK" néven szerepel. Ha nem, akkor keresse meg a valódi fájlkiterjesztést, hogy megnézze, mely programok képesek megnyitni vagy konvertálni az adott fájlt.