ITL fájl (mi ez és hogyan nyitható meg

Az ITL fájlkiterjesztésű fájl egy iTunes Library fájl, amelyet a népszerű Apple iTunes program használ. Az iTunes az ITL fájl segítségével nyomon követi a dalok értékelését, a könyvtárába felvett fájlokat, a lejátszási listákat, az egyes dalok lejátszásának hányszorát, a média szervezését és egyebeket.

Az ITDB fájlok, valamint az XML fájlok általában az ITL fájl mellett láthatók az alapértelmezett iTunes könyvtárban.

A Cisco Unified Communications Manager (CallManager) szintén használ ITL fájlokat, de ezek az Initial Trust List fájlok, és semmi közük az iTuneshoz vagy a zenei adatokhoz.


Hogyan nyitható meg egy ITL fájl

Az ITL fájl megnyitása elindítja az iTunes alkalmazást, de a könyvtárában található médiafájlokon kívül nem jelenít meg semmilyen információt. Ehelyett az iTunes úgy használja az ITL fájlt, hogy egy adott mappából olvas / ír neki.

Más szavakkal, nem kell megnyitnia egy ITL fájlt az iTunes alkalmazásban, mert nem kell azt ténylegesen használnia, mint azt, amelyet az iTunes segítségével használ egy hangfájl lejátszásához.

A Cisco Unified Communications Manager visszavonult, ezért nincs letöltési linkünk hozzá.


ITL fájl konvertálása

Az iTunes Library fájl nem konvertálható más formátumra, mert az ITL fájl binárisan hordozza az információkat, és az iTunes az egyetlen program, amely felhasználja a tárolt információkat.

Az ITL fájl által tárolt adatok hasznosak lehetnek a kinyeréshez, ezért érdemes lehet "átalakítani", de ez sem lehetséges közvetlenül az ITL fájlból. A probléma lehetséges megoldásáról az alábbi XML-beszélgetésben olvashat bővebben.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Lehetséges, hogy valójában nem ITL-fájlokkal foglalkozik. Ha úgy tűnik, hogy nem kapcsolódik az iTunes-hoz vagy a Cisco programhoz, akkor valószínűleg rosszul olvassa a fájlkiterjesztést.

Az ITT például az IconTweaker Theme fájlokhoz használt fájlkiterjesztés. Egyáltalán semmi közük az iTunes zenéhez vagy egy Apple programhoz. Az IconTweaker hozta létre őket, és az ikontéma beállításainak tárolására használják.

A TLP fájlkiterjesztést használó Typelib által generált C / C ++ Inline fájlok egy másik példa egy fájlra, amely könnyen összetéveszthető egy ITL fájlhoz.


További információ az ITL fájlról

Az iTunes jelenlegi verziója az iTunes Library.itl fájlnevet használja, míg a régebbi verziók az iTunes Music Library.itl fájlt használják (bár ez utóbbi megmarad még az iTunes frissítése után is).

Az iTunes az operációs rendszertől függően egy adott mappában tárolja ezt a fájlt:

  • C: Felhasználók Zene iTunes a Windows 10/8/7 rendszerben
  • / Felhasználók / / Zene / iTunes / a macOS-ban

Az iTunes újabb verziói néha frissítik az iTunes Library fájl működését, amely esetben a meglévő ITL fájl frissül, és a régit egy biztonsági másolat mappába másolja.

Az iTunesban megjelenő néhány hiba azt jelezheti, hogy az ITL fájl sérült, vagy bármilyen okból nem olvasható el. Egy ITL fájl törlése általában megoldja ezeket a problémákat, mert az iTunes újbóli megnyitása új fájl létrehozására kényszeríti. Az ITL fájl törlése teljesen biztonságos (nem távolítja el a tényleges médiafájlokat), de elveszíti az iTunes által a fájlban tárolt információkat, például az értékeléseket, a lejátszási listákat stb.