Hardverprobléma okozta DLL-probléma megoldása

A DLL fájlokat érintő hibákat leggyakrabban a szoftveres probléma okozza - a fájlt törölték, egy vírus megfertőzte a fájlt stb.

Néha azonban a DLL hiba oka hardverrel kapcsolatos. Ha úgy gondolja, hogy ez a DLL problémájával fordulhat elő, akkor a probléma oka kissé nehezebb volt megtalálni, és valószínűleg drágább megoldani.

Ezeket a lépéseket csak a DLL hiba, mint szoftverprobléma, valószínűbb forgatókönyv elhárítása után szabad végrehajtani. Megtalálhatja a hibaelhárítási útmutatót az adott DLL hibához, ha erre a hibára keres az ezen az oldalon található keresősávon.

Alexander Köpke / EyeEm / Getty Images

A szükséges idő: A hardver kiváltó okával kapcsolatos DLL-hibák elhárítása akár több órát is igénybe vehet


Ismeretlen hardverprobléma okozta DLL-probléma kijavítása

  1. Csak telepített vagy eltávolított egy hardvert? Ha igen, jó eséllyel a látott DLL hiba kapcsolódik ehhez a hardver változáshoz.

    Attól függően, hogy milyen hardveres változtatásokat hajtott végre, íme néhány javasolt megoldás:

    • Visszavonja a hardver telepítését vagy eltávolítását.
    • Cserélje ki a hardver alkatrészt egy olyanra, amelyről tudja, hogy megfelelően működik.
    • Frissítse a hardver eszköz firmware-jét.
    • Ellenőrizze, hogy a hardver szerepel-e a Hardver kompatibilitási listán.
    • Kérje a gyártótól a támogatási információkat.
  2. Tesztelje a számítógép memóriáját. A hibás memóriamodul egyik nagyon gyakori eredménye egy vagy több DLL hiba hirtelen megjelenése.

    Cserélje ki a számítógép memóriáját, ha a tesztek bármilyen problémát mutatnak.

  3. Tesztelje a merevlemezt. A merevlemez meghibásodott részén található DLL fájlok megsérülnek, vagy teljesen eltűnnek, ami egyéb hibákat is okoz.

    Cserélje ki a merevlemezt, ha a tesztek fizikai problémát mutatnak a meghajtóval.

  4. Törölje a CMOS-t. Az alaplapon lévő BIOS memória törlésével a BIOS beállításai visszaállnak az alapértelmezett szintre. A rosszul konfigurált BIOS problémákat okozhat a hardverrel, ami DLL hibát okozhat.

    Ha a CMOS törlése kijavítja a DLL hibát, győződjön meg arról, hogy a BIOS-ban végrehajtott módosítások egyenként befejeződnek, így ha a hiba visszatér, akkor tudja, melyik változás okozta a problémát.

  5. Frissítse a BIOS-t. Bizonyos esetekben az elavult BIOS hardver-inkompatibilitást okozhat, ami DLL hibát generálhat, mint amilyet lát.

  6. Indítsa el a számítógépet csak elengedhetetlen hardverrel. Ennek célja a lehető legtöbb hardver eltávolítása, miközben fenntartja a DLL hiba tesztelésének képességét. 

    Ha már nincs DLL-hibája, és csak az alapvető hardverek vannak telepítve, folytassa a 7. lépéssel.

    Ha továbbra is a DLL hibát kapja, folytassa a 8. lépéssel.

    Általában az alapvető hardver ebben az esetben az alaplap, a CPU, a RAM, a videokártya, az elsődleges merevlemez, a monitor, a billentyűzet és az egér lenne.

    Ne hagyja ki ezt a lépést. Ha megtudja, hogy mi a hardver, vagy nem okozza a DLL hibát, akkor időt és pénzt takarít meg a hardver cseréje.

  7. Telepítse újra a 6. lépésben eltávolított hardvereket, egyenként, minden egyes telepítés után tesztelje.

    Mivel már nem látja a DLL hibát csak az alapvető hardver telepítésével, az eltávolított hardverelemek egyike okozza a DLL problémát. Ha minden eszközt visszahelyez a számítógépére, és minden alkalommal tesztel, végül megtalálja azt a hardvert, amely a DLL probléma forrása.

    Cserélje ki a hibás hardvert, miután azonosította. A fenti hardver telepítési videóknak hasznosnak kell lenniük, amikor újratelepítik a hardvert.

  8. Cserélje le a számítógép minden alapvető hardverét azonos vagy azzal egyenértékű tartalék hardverre (amelyről tudod, hogy működik), egy-egy alkatrészt, hogy meghatározhassa, melyik hardver okozza a DLL hibát.

    Minden hardvercsere után tesztelje a DLL hibát, hogy megállapítsa, melyik alkatrész hibás.

  9. Végül, ha minden egyéb nem sikerül, akkor szakmai segítséget kell kérnie a számítógépjavító szerviztől vagy a számítógépgyártó technikai támogatásától.

    Sajnos, ha nincs működő pótalkatrésze a be- és kicserélésre, akkor nem tudja, hogy az alapvető számítógépes hardver melyik része hibás, és ami a DLL hibát okozza. Ezekben az esetekben nincs más lehetősége, mint az ilyen erőforrásokkal rendelkező magánszemélyek vagy vállalatok segítségére támaszkodni.