A Linux stílusú virtuális munkaterületek használata Windows 10 rendszerben

A Windows 10 számos olyan funkciót tartalmaz, amelyeket az évek során kizárólag a Linux használt.

A közelmúltban a Windows 10 hozzáadott egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bash shell használatával navigáljanak a fájlrendszerben az Ubuntu alapvető verziójának megvalósításával.

A Windows bevezette a Windows Store fogalmát is, újabban pedig a csomagkezelés fogalmát.

Ez új irányt mutatott a Microsoft számára, és beismerte, hogy a Linux néhány funkcióját érdemes megvalósítani a Windows ökoszisztéma részeként.

A Windows 10 másik új szolgáltatása a virtuális munkaterületek használatának lehetősége volt. A Linux felhasználók számára ez a funkció már évek óta rendelkezésre áll, mivel a Linux disztribúciók által használt legtöbb asztali környezet ilyen vagy olyan módon valósítja meg őket.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan kell használni a munkaterületek Windows 10 verzióját, hogy amikor távol találja magát a Linux asztaltól és beragad egy Windows 10 számítógépen, otthon érezheti magát.

Megtudhatja, hogyan hozhatja létre a feladatnézet ablakot, hogyan hozhat létre új virtuális asztali számítógépeket, hogyan mozoghat az asztali számítógépek között, törölheti az asztalokat és hogyan helyezheti át az alkalmazásokat az asztalok között.


Mik azok a virtuális munkaterületek?

A munkaterület segítségével különböző alkalmazásokat futtathat az asztal különböző verzióin. 

Képzelje el, hogy 10 alkalmazást futtat a számítógépén, például Word, Excel, Outlook, SQL Server, Jegyzettömb, Windows Media Player, Internet Explorer, Windows Explorer, Jegyzettömb és a Windows áruház. Ha mindegyik program nyitva van egy asztalon, megnehezíti a váltást közöttük, és sok alt-tabulációt igényel.

Virtuális asztali számítógépek használatával áthelyezheti a Word és az Excel programokat az egyik asztalra, az Outlook programot a másikra, az SQL Server programot egy harmadikra, és így tovább a többi alkalmazással.

Most már egyszerűen válthat az alkalmazások között egy asztalon, és több hely van az asztalon.

Könnyedén válthat a munkaterületek között a többi alkalmazás megtekintéséhez.


Munkaterületek megtekintése

Van egy ikon a tálcán a keresősáv mellett, amely úgy néz ki, mint egy függőleges mező mögötti vízszintes mező. Ugyanezt a nézetet előhívhatja a A windows és Tab gombokat egyidejűleg.

Amikor először kiválasztja ezt az ikont, az összes alkalmazása sorba kerül a képernyőn. 

Ez a képernyő a munkaterületek megjelenítésére szolgál. A munkaterületeket asztali vagy virtuális asztali számítógépként is említheti. Mindegyik ugyanazt jelenti. A Windows 10 rendszerben ez a képernyő a Feladat megtekintése képernyőn.


Hozzon létre egy munkaterületet

A bal felső sarokban megjelenik egy neve Új asztal. Válassza ezt egy új virtuális asztal hozzáadásához.

Bármikor hozzáadhat egy új virtuális asztalt a Windows gomb+Ctrl+D ugyanabban az időben.

Zárjon be egy munkaterületet

Virtuális asztal bezárásához nyissa meg a munkaterület nézetet (Válassza ki a munkaterület ikont, vagy nyomja meg az gombot A windows+Tab), és válassza ki a X a törölni kívánt virtuális asztal mellett.

Megnyomhatja a gombot is Windows gomb+Ctrl+F4 míg egy virtuális asztalon törölni.

Ha töröl egy nyitott alkalmazásokat tartalmazó virtuális asztalt, akkor ezek az alkalmazások a bal oldali legközelebbi munkaterületre kerülnek.

Váltás a munkaterületek között

A virtuális asztalok vagy a munkaterületek között mozoghat, ha a munkaterület nézet megjelenítésekor az alsó sávban kiválasztja az áthelyezni kívánt asztalt. Megnyomhatja a gombot is Windows gomb+Ctrl+ vagy a balra or jobb nyíl bármikor.

Alkalmazások áthelyezése a munkaterületek között

Az alkalmazás áthelyezhető egyik munkaterületről a másikra.

nyomja meg Windows gomb+Tab a munkaterületek előhívásához, és az áthelyezni kívánt alkalmazást húzza át az áthelyezni kívánt virtuális asztalra.

Úgy tűnik, hogy ehhez még nincs alapértelmezett billentyűparancs.

összefoglalás

A Linux disztribúciók évek óta gyakran utánozzák a Windows asztalt. Az olyan disztribúciók, mint a Zorin OS, a Q4OS és a pimaszul elnevezett Lindows, úgy lettek kialakítva, hogy a Microsoft elsődleges operációs rendszerének tűnjenek.

Úgy tűnik, hogy a táblázatok kissé megfordultak, és a Microsoft most kölcsönkér funkciókat a Linux asztaláról.