A Facebook használata az Apple Watch-on

Bár a Facebooknak nincs hivatalos alkalmazása az Apple Watch számára, a Facebookon a csuklóján lehet böngészni, nem pedig az iPhone-jához nyúlni. Az Apple pedig ezt még könnyebbé tette azáltal, hogy a watchOS 5 frissítéssel beágyazta a WebKit, a Safari böngésző motorját az Apple Watch operációs rendszerébe. Sajnos az Apple valójában nem tartalmazta a Safari alkalmazást, ezért át kell ugrania néhány karikán, hogy elindítsa a Facebookot az Apple Watch-on.

A WatchOS 5 nem kompatibilis az eredeti Apple Watch-szal, ugyanakkor kompatibilis az Apple Watch 1-4 sorozatával.


A Facebook megnyitása az Apple Watchon (watchOS 5)

Noha nincs Safari böngésző az Apple Watch-on, a watchOS 5-ben bevezetett WebKit motor lehetővé teszi egy teljes weboldal megnyitását, amikor megérinti a linket egy e-mailben vagy szöveges üzenetben. És bár ezek a weboldalak nem fogják használni az iPhone vagy laptop összes funkcióját, ami azt jelenti, hogy nem tudsz YouTube-videókat nézni, a legtöbb más tartalmat a Facebook-ból fogyaszthatod el. Valójában a Facebook automatikusan formázza az Apple Watch képernyőjét, így csodálkozni fog, hogy mennyire könnyű elolvasni a frissítéseket.

Apple, Inc.

  1. Először is szeretne e-mailt küldeni magának. Az e-mail törzsében tegye a következőket egy sorba: https://www.facebook.com

  2. Az e-mail üzenetet olyan fiókra kell elküldeni, amelyet az iPhone készülékén a Mail programhoz állított be. Ez lehetővé teszi, hogy elolvassa az e-mail üzenetet az Apple Watch-on.

  3. Indítsa el az Apple Watch alkalmazásban a Mail alkalmazást, és keresse meg a levelező kliens postaládáját, ahová az e-mailt címezte. Amikor megnyitja a beérkező leveleket, csúsztassa lefelé az ujját a képernyőn, hogy a Mail klienst új üzenetek letöltésére kényszerítse.

  4. Miután az e-mail megjelenik az Apple Watchon, nyissa meg az üzenetet, és érintse meg a Facebook linket.

  5. A Facebook betöltése után be kell jelentkeznie a fiókjába. Jó hír, hogy az Apple Watch emlékezni fog a bejelentkezési adatokra, ezért csak egyszer kell bejelentkeznie.

Miért éppen e-mail a szöveges üzenet helyett? A magadnak elküldött szöveges üzenet is elvégzi a munkát, de az e-mail nagyszerű tulajdonsága, hogy megjelölheted. Ez megkönnyíti a jövőben az e-mail megkeresését, amikor a Facebook-on szeretne böngészni az Apple Watchon. A megjelölt üzenetek további postafiókként jelennek meg a Gmail, a Yahoo! és a többi postaládádat.

Jelölheti az e-mail üzenetet a Facebook linkkel, ha ujját lenyomva tartja az Apple Watch kijelzőjén, miközben az üzenet a képernyőn van. Megjelenik egy menü. Egyszerűen érintse meg a elemet Zászló és az e-mail a Könnyű beérkező levelek mappában jelenik meg a későbbi könnyebb felhasználás érdekében.

Ez a trükk a legtöbb más weboldalon is működik, de a fejlett funkciók, például a videó streaming nem biztos, hogy működnek, ami azt jelenti, hogy a Netflixről az órára még nem továbbítanak ...


A Facebook Messenger használata az Apple Watch-on

Ha legfőbb gondja a barátokkal folytatott csevegés, akkor nincs szüksége megoldásra a Facebook Messenger használatához az Apple Watchon. Egyszerűen le kell töltenie a Messenger alkalmazást. Ha már van Messenger az iPhone-on, akkor valójában már hozzá kell férnie az Apple Watch Facebook Messengerjéhez, azonban lehet, hogy be van állítva, hogy ne jelenjen meg az óráján.

  1. Nyissa meg a Watch alkalmazást iPhone-ján. (Ennek gyors módja a reflektorfényben történő keresés elindítása és a „watch” beírása.)

  2. Ha meg akarja nézni, hogy a Messenger már telepítve van-e, érintse meg a ikont Az órám gombot a képernyő alján, és görgessen lefelé, amíg el nem éri az "Installed On Apple Watch" szakaszt. Ha a Messenger szerepel a listán, a megerősítéshez koppintson rá Mutasd az alkalmazást az Apple Watch-on be van kapcsolva.

  3. Ha hozzá kell adnia az alkalmazást az Apple Watchhoz, érintse meg a ikont Keresés gombot a képernyő alján, és írja be a "Messenger" szót a keresőmezőbe.

  4. A Facebook Messenger alkalmazásának a teteje közelében kell lennie. Koppintson a Kap gombot vagy a felhővel ellátott gombot az alkalmazás letöltéséhez az órára.