Az Apple App Store használata iPhone-on

Az App Store-ban elérhető milliónyi nagyszerű alkalmazás feloldja az iPhone és az iPod touch valódi erejét. De ha ilyen sok közül lehet választani, az alkalmazások megtalálása néha kihívást jelenthet. Szerencsére az Apple az App Store-ba szerveződött, hogy kiemelje a nagyszerű alkalmazásokat, és segítsen megtalálni azokat, amelyek éppen azt csinálják, amire szüksége van. Olvassa el, hogy megtanulja az App Store használatát iOS-eszközökön, például iPhone-on és iPad-en.

Web / Brooke Pelczynski

Ez a cikk az iOS 11 és iOS 12 rendszert futtató eszközökre vonatkozik. Sok itt tárgyalt ötlet a korábbi verziókra vonatkozik, de a korábbi verziók pontos elrendezése és opciói eltérhetnek.


iOS App Store: Ma fül

Az App Store alkalmazás kezdőképernyője a Today fül. A Ma fül kiemeli azokat a kiemelt alkalmazásokat, amelyeket az Apple választott minőségük vagy aktualitásuk szempontjából (például a Hálaadás hetében hálaadás receptekkel rendelkező alkalmazásokat). Ezen a képernyőn megtalálja a Nap játékát és a Nap alkalmazását is. Mindkét alkalmazást az Apple választja ki, és naponta frissíti, bár a régebbi választásokat lefelé görgetve láthatja.

Koppintson bármelyik kiemelt alkalmazásra, hogy többet tudjon meg róluk. A Daily List egy kisebb témájú alkalmazásgyűjtemény, például video streaming alkalmazások vagy fotóalkalmazások. 


iOS App Store: Játékok és alkalmazások fülek

Az alsó menüsoron található Játékok és Alkalmazások fülek hasonlóak a Today-hez, azzal a különbséggel, hogy kissé más fókuszúak. Mindkettő rendelkezik funkciókkal az Apple által kiválasztott alkalmazásokról és a kapcsolódó alkalmazások különböző témájú gyűjteményeiről. A legfontosabb különbség természetesen az, hogy a Játékok lap csak játékokat tartalmaz, míg az Apps az összes többi típusú alkalmazást tartalmazza a boltban. Koppintson bármelyik fülön felsorolt ​​elemre, ha többet szeretne megtudni róla, vagy letölteni / megvásárolni.


iOS App Store: Alkalmazások keresése

Az App Store alkalmazás megkönnyíti a keresett alkalmazások megkeresését kétféle módon: kereséssel vagy böngészéssel. 

Alkalmazás keresése:

  1. Érintse meg a Keresés Tab.

  2. Írja be a keresett alkalmazás nevét vagy típusát (például meditáció, fotózás vagy költségkövetés). 

  3. Gépelés közben megjelennek a javasolt eredmények. Ha egyezik azzal, amit keres, koppintson rá.

  4. Egyébként fejezze be a gépelést, és koppintson a ikonra Keresés a billentyűzeten az eredmények teljes készletéhez.


iOS App Store: Böngészés az alkalmazások számára

Ha önállóan szeretne új alkalmazásokat felfedezni, az App Store böngészése az Ön számára. Ehhez:

  1. Érintse meg a Játékok or Apps Tab.

  2. Mindkét lapon váltakoznak az egyes, kiemelt alkalmazások szakaszai és a kapcsolódó alkalmazások listája. 

  3. Húzza fel és le az alkalmazások böngészéséhez. Húzza ujját balra és jobbra a kapcsolódó alkalmazások halmazának megtekintéséhez.

  4. Az egyes szakaszok kategóriáinak megtekintéséhez csúsztassa ujját a képernyő aljára. Koppintson a Az összes az összes kategória megtekintéséhez.

  5. Koppintson egy kategóriára, és hasonló elrendezésű alkalmazásokat kap, amelyek mind ugyanabban a kategóriában találhatók.


iOS App Store: Alkalmazás részletei képernyő

Ha többet szeretne megtudni egy alkalmazásról, koppintson rá. Az alkalmazásrészlet mindenféle hasznos információt tartalmaz az alkalmazásról, beleértve:

  • Vásárlás: Ha le szeretné tölteni az alkalmazást, érintse meg ezt a gombot (erről bővebben a következő szakaszban olvashat). Az ingyenes alkalmazások rendelkeznek a Kap gombot, míg a fizetős alkalmazásoknál van egy gomb az árral.
  • Csillag besorolás: A felhasználók által az alkalmazáshoz rendelt átlagos értékelés, plusz a beküldött vélemények száma. Az egyes vélemények és az értékelés további részleteinek megtekintéséhez görgessen le a Értékelések és vélemények és érintse meg a gombot Az összes
  • Rang: Az alkalmazás népszerűsége a kategóriájában.
  • Kor: Az alkalmazás értékelése, amely megmutatja, hogy melyik életkornak megfelelő.
  • Pillanatképek / videók: A képernyőképek és videók alapján megtekintheti, hogyan néz ki az alkalmazás.
  • Alkalmazások más eszközökhöz: Ha az alkalmazásnak vannak verziói az iPadhez, az Apple Watchhoz vagy az Apple TV-hez, akkor ez a szakasz az egyes eszközök képernyőképeit jeleníti meg.
  • Leírás: További részletek az alkalmazásról, annak jellemzőiről és az általa kínált előfizetési / alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségekről.
  • Verziótörténet: Az alkalmazás egyes verziói itt vannak felsorolva, valamint megjegyzések arról, hogy mi változott az egyes frissítésekkel.
  • Információ: Ez a szakasz olyan információkat tartalmaz, mint a letöltés mérete és az alkalmazáson belüli vásárlások. Koppintson a Alkalmazáson belüli beszerzések hogy felfedje a lehetőségek teljes készletét.
  • Támogatja: Ez a szakasz felsorolja az alkalmazás által támogatott egyéb Apple-specifikus szolgáltatásokat, beleértve a Családi megosztást is.

iOS App Store: Alkalmazások vásárlása és letöltése

Miután megtalálta a letölteni kívánt alkalmazást, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Érintse meg a Kap vagy Ár gombra. Ez megtehető az alkalmazás részleteinek oldalán, a keresési eredmények között, a Játékok vagy az Alkalmazás füleken és egyebek között.

  2. Amikor ezt megteszi, felkérést kaphat az Apple ID jelszavának megadására a letöltés / vásárlás engedélyezéséhez. A hitelesítést a jelszó, a Touch ID vagy az Face ID megadásával kapjuk meg.

  3. A képernyő aljáról megjelenik egy menü, amely információkat tartalmaz az alkalmazásról és a Mégsem gombot.

  4. A tranzakció befejezéséhez és az alkalmazás telepítéséhez kattintson duplán az Oldalsó gombra. 

Problémák merülnek fel az alkalmazások letöltése vagy frissítése során? Megtaláltuk az iPhone alkalmazásban található megoldásokat. Nem fog letölteni alkalmazásokat? 11 módszer a javításra.

iOS App Store: Frissítések lap

A fejlesztők kiadják az alkalmazások frissítéseit, ha új funkciók, hibajavítások vannak, és kompatibilitást adnak az iOS új verzióihoz. Miután telepített néhány alkalmazást a telefonjára, frissítenie kell őket.

Alkalmazásainak frissítése:

  1. Érintse meg a App Store alkalmazás megnyitásához.

  2. Érintse meg a Frissítés Tab.

  3. Tekintse át az elérhető frissítéseket (frissítse az oldalt lefelé csúsztatással).

  4. Ha többet szeretne megtudni a frissítésről, koppintson a ikonra Több.

  5. A frissítés telepítéséhez koppintson a ikonra frissítés

Ha nem szeretné manuálisan frissíteni az alkalmazásokat, beállíthatja, hogy a telefon automatikusan letöltse és telepítse őket, amikor kiadják őket. Itt van, hogyan:

  1. Érintse beállítások.

  2. Érintse iTunes & App Store.

  3. Ban,-ben Automatikus letöltések szakaszban mozgassa a Frissítés csúszka be / zöldre.

iOS App Store: Az alkalmazások újratöltése

Még akkor is, ha töröl egy alkalmazást a telefonjáról, ingyenesen letöltheti azt. Ez azért van, mert miután letöltött egy alkalmazást, az hozzáadódik az iCloud-fiókjához is. Csak akkor nem tudja újratölteni az alkalmazást, ha már nem érhető el az App Store-ban.

Egy alkalmazás újratöltése:

  1. Érintse meg a App Store app.

  2. Érintse Frissítés.

  3. Koppintson a fiók ikonjára a jobb felső sarokban (ez lehet egy fénykép, ha hozzáadott egyet az Apple ID-jéhez).

  4. Érintse vásárolt. (Lehet, hogy koppintania kell Saját vásárlások, ha a Családi megosztást használja.)

  5. Az alkalmazások listája alapértelmezés szerint Mind alkalmazásokat, de megérintheti azt is Nem az iPhone-on csak a jelenleg nem telepített alkalmazások megtekintéséhez. 

  6. Koppintson a letöltés gombra (a felhő a lefelé mutató nyíllal).

App Store tippek és trükkök

Többféle módon szerezhet be alkalmazásokat az App Store-ból. kép hitel: Stuart Kinlough / Ikon Images / Getty Images

Az itt felsorolt ​​tippek csak megkarcolják az App Store felületét. Ha többet szeretne megtudni - haladó tippeket vagy a problémák megoldását, amikor felmerülnek -, nézze meg ezeket a cikkeket:

  • Kaphatok olyan alkalmazásokat, amelyek nincsenek az App Store-ban?
  • Hogyan lehet visszatérítést szerezni az iTunes alkalmazásból
  • Az iPhone frissítése, amely nem tudja frissíteni az alkalmazásokat
  • Az App Store-ból eltávolított alkalmazások telepítése
  • 4 módszer az iTunes-vásárlásokkal kapcsolatos problémák megoldására