A Google Drive offline használata

Ha nincs internetkapcsolata, akkor is offline hozzáférhet Google Drive-jához számítógépén, Mac-jén vagy mobileszközén. A Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák offline szerkesztésekor a frissítések automatikusan érvénybe lépnek, amikor készüléke legközelebb szinkronizálja az internetet.


Hogyan érhető el offline Google Drive a Windows PC-n

A Google Drive offline használatra történő beállításához internetkapcsolat szükséges. Az offline hozzáférés engedélyezése a Google Drive-hoz egy Windows operációs rendszert futtató számítógépen:

A következő utasítások nem fognak működni a Google Chrome inkognitómódban történő használata közben.

  1. Nyissa meg a Google Chrome böngészőt.

    A Google Chrome-ot az alapértelmezett böngészővé kell tennie, hogy a számítógépéről internetkapcsolat nélkül nyissa meg a Google Drive-fájlokat.

  2. Töltse le és telepítse a Google Dokumentumok offline Chrome kiterjesztését a Chrome Internetes áruházban.

  3. Jelentkezzen be Google-fiókjába, ha még nem jelentkezett be.

  4. A te My Drive lapon válassza ki a fogaskerék ikon a jobb felső sarokban a beállítások menüben.

  5. választ általános a bal oldali panelről, majd jelölje be a mellette lévő négyzetet Szinkronizálja a Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák és Rajzok fájljait erre a számítógépre, hogy offline szerkeszthesse őket.

    Amikor internetkapcsolat nélkül szerkeszt egy fájlt, észrevesz egy villámot a dokumentum neve mellett. Ha újra online vagy, minden változás szinkronizálódik, és a szimbólum eltűnik.

  6. választ csinált. Most offline módban folytathatja a munkát a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok vagy a Google Diák fájljain a Chrome böngészőben. Az Ön által végrehajtott módosításokat a rendszer gyorsítótárban tárolja, és az online verzió frissül, amikor legközelebb csatlakozik az internethez.

    Ez elegendő, ha csak el akarja menteni a munkáját arra az esetre, ha elveszne az internetkapcsolat; ha azonban le szeretné tölteni a Google Drive-fájlokat a számítógépére, hogy bármikor szerkeszthesse őket, folytatnia kell a Biztonsági mentés és szinkronizálás telepítését.

  7. Töltse le és telepítse a Backup and Sync for Google Drive ingyenes személyes verzióját.

  8. Nyisd ki Biztonsági mentés és szinkronizálás és jelentkezzen be Google-fiókjába.

  9. Ha kívánja, most mentheti a fájlokat a számítógépére közvetlenül a Google Drive-ra. Ha nem akarja ezt megtenni, törölje a jelölést az egyes mappák melletti jelölőnégyzetből, és válassza a lehetőséget Következő.

  10. Jelölje be a mellette lévő négyzetet A Saját meghajtó szinkronizálása erre a számítógépre, Majd válassza ki Rajt.

  11. Néhány perc múlva a Google Drive-fájljai letöltésre kerülnek egy megnevezett mappába Google Drive, és a Google Drive-hoz hozzáadott jövőbeni fájlokat automatikusan letöltjük a számítógépre.


Android és iOS rendszeren érheti el a Google Drive Offline szolgáltatást

Bár a mobileszközök nem támogatják a Chrome kiterjesztéseket, a Google a Google Drive, a Dokumentumok, a Diák és a Táblázatok számára egyedi iOS és Android alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fájlok offline szerkesztését. Ha androidos telefonja vagy táblagépe van, ezek közül néhány alkalmazás előre telepítve van az eszközére, de az iOS felhasználóknak le kell töltenie őket az Apple App Store-ból. A Google Drive-fájlok eléréséhez Wi-Fi nélküli mobileszközön:

  1. Miközben csatlakozik az internethez, nyissa meg a Google Drive app.

  2. Érintse meg a három függőleges pont az offline szerkeszteni kívánt fájl neve mellett.

  3. Érintse Elérhető Offline az offline szerkesztés engedélyezéséhez megjelenő menüben.

  4. Az offline állapotban elérhetővé tett fájlok megtekintéséhez koppintson a ikonra hamburger ikonra a bal felső sarokban egy menü megnyitásához, majd koppintson a ikonra nem elérhető. Azok a fájlok, amelyeket offline módban elérhetővé tett más eszközökön, automatikusan helyileg kerülnek gyorsítótárba, ha éppen csatlakozik az internethez.

  5. Minden olyan fájlt, amelyen nemrégiben dolgozott, automatikusan elérhetővé teheti offline állapotban a Google Dokumentumok, Táblázatok vagy Diák alkalmazásokban. Csak érintse meg a hamburger menüt az alkalmazásablak bal felső sarkában, majd beállítások > Tegye elérhetővé a legújabb fájlokat offline állapotban.

    Kerülje a Google Drive fájlok offline szerkesztését különböző eszközökről, hogy elkerülje a szinkronizálási problémák miatti előrehaladást.


Hozzáférés a Google Drive Offline-hoz Mac-en

Mielőtt offline hozzáférhetne Drive-fájljaihoz Mac segítségével, alapértelmezett böngészőként be kell állítania a Google Chrome-ot. Ha ennek a lépésnek az elvégzése nélkül megpróbál offline módon megnyitni egy Dokumentumok, Táblázatok vagy Diák fájlt, akkor egy hibaoldalra jut; később bármikor visszaválthat a Safarira. A Google Drive fájlok offline szerkesztése a MacOS rendszeren:

  1. Töltse le és telepítse a Chrome for Mac alkalmazást.

  2. Kattintson az alma ikonra a dokkon, majd kattintson a gombra Rendszerbeállítások.

  3. Kattints általános a bal oldali panelről.

  4. Az Alapértelmezett webböngésző legördülő mezőben váltson a Safariról a következőre: Google Chrome.

    Ha nemrég telepítette a Chrome-ot, és nem látja opcióként a listát, próbálja meg újraindítani a számítógépet, és próbálkozzon újra.

  5. A Chrome böngészővel töltse le és telepítse a Google Dokumentumok offline Chrome kiterjesztését.

  6. Jelentkezzen be Google-fiókjába.

  7. A te My Drive oldalon kattintson a fogaskerék ikon a jobb felső sarokban a beállítások.

  8. Kattints általános a bal oldali listából, majd jelölje be a mellette lévő négyzetet Szinkronizálja a Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák és Rajzok fájljait erre a számítógépre, hogy offline szerkeszthesse őket.

  9. Kattints csinált. Mostantól Wi-Fi kapcsolat nélkül is dolgozhat a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák fájlokon a Chrome böngészőben. Az Ön által végrehajtott módosításokat a rendszer gyorsítótárban tárolja, és az online verzió frissül, amikor legközelebb csatlakozik az internethez.

  10. Töltse le a Biztonsági mentés és szinkronizálás személyes verzióját a Google Drive-hoz.

  11. Helyezze át a Biztonsági mentés és szinkronizálás parancsot a alkalmazások mappát, majd nyissa meg.

  12. Jelentkezzen be Google-fiókjába.

  13. Ha kívánja, kattintson a számítógépen lévő fájlok mentésére közvetlenül a Google Drive-ra, és kattintson Következő.

  14. Kattintson a mellette lévő négyzetre A Saját meghajtó szinkronizálása erre a számítógépre és kattintson Rajt. Néhány perc múlva a Google Drive-fájljai letöltésre kerülnek egy megnevezett mappába Google Drive, és a Google Drive-hoz hozzáadott jövőbeni fájlokat automatikusan letöltjük a számítógépre.