A Google Drive Dokumentumok és Táblázatok megosztása

Aki ingyenes Google-fiókot regisztrál, ingyenes 15 GB tárhelyet kap a Google Drive-ban. A Google Drive egy hely a felhőben, amely szinkronizálódik a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és más Google-szolgáltatásokkal. A Google Drive használatával megoszthatja a Google egyik szolgáltatásában létrehozott vagy a számítógépéről feltöltött dokumentumot. Ezután egyszerű az együttműködés azokkal a személyekkel vagy személyekkel, akikkel megosztja a dokumentumot.


Dokumentumok feltöltése a Google Drive-ra

Ha vannak dokumentumai a számítógépén, feltöltheti azokat a Google Drive-ra.

  1. A számítógép böngészőjében jelentkezzen be Google-fiókjába.

  2. Koppintson a képernyő tetején található többszörös doboz ikonra, és válassza a lehetőséget hajtás a megjelenő listában található szolgáltatások közül. Ugrhat közvetlenül a Google Drive képernyőre is.

  3. Nyissa meg a meglévő My Drive mappát vagy hozzon létre egy új mappát a Új gombra a bal panel tetején.

  4. választ Fájl feltöltése or Mappa feltöltése és keresse meg a dokumentumot a számítógépén. Kattintson vagy nyomja meg Válasszon hogy feltöltse a fájlt vagy mappát a Google Drive-ra.

Amikor dokumentumot hoz létre a Google Dokumentumokban, a Táblázatokban vagy a Diákban, válassza a lehetőséget filé > Hozzáadás a Saját meghajtóhoz hogy a dokumentum megjelenjen a Google Drive-ban.

Miután a dokumentum megtalálható a Google Drive-ban, megoszthatja másokkal és elkezdheti az együttműködést.


Dokumentumok megosztása a Google Drive-ban

Miután van egy dokumentum a Google Drive-ban:

  1. Nyissa meg a Google Drive-ot a drive.google.com címen, és jelentkezzen be Google-fiókjával.

  2. Keresse meg a megosztani kívánt dokumentumot. Böngésszen a My Drive mappát vagy válassza ki Friss a bal oldali panelen csak a legutóbbi dokumentumok megjelenítéséhez. Az összes dokumentumban kereshet a tetején található keresősáv segítségével. Végül is ez a Google. 

  3. Kattintson duplán a fájl nevére, hogy megnyissa a saját ablakában.

  4. választ Megosztás az ablak jobb felső sarkában a Ossza meg másokkal képernyőn.

  5. Kattintson vagy nyomja meg Megosztható link letöltése kap egy linket a dokumentumához, amelyet e-mailben elküldhet egy embercsoportnak. Másolja a linket, hogy elküldhesse mindenkinek, akinek csak akarja.

  6. Ha azt szeretné, hogy a Google azonnal küldjön egy e-mailt, amely tartalmazza a linket annak a személynek vagy személyeknek, akikkel meg szeretné osztani a dokumentumot, írja be e-mail címüket a megadott mezőbe.

  7. Minden e-mail cím mellett válassza ki a ceruzát, és a legördülő menü segítségével válassza ki a három jogosultsági szint egyikét: Szerkesztheti, Hozzászólhatvagy Megtekintheti.

  8. Írja be az e-mailben a linket kísérő üzenetet, és jelölje be a mellette lévő négyzetet Értesítse az embereket.

  9. választ Küldés. Az e-mail címzettek kapnak egy e-mailt, amelynek tárgya tartalmazza a dokumentum nevét. Megérintik a Nyisd ki gombra az e-mailben a dokumentum eléréséhez.


tippek

  • Ha lehetséges, használjon Gmail-címet, mert egyes spamszűrők blokkolhatják a meghívó üzenetet, és a címzett Gmailje egyébként is az ő Google-fiókjának azonosítója. 
  • Mentse el a dokumentum másolatát, mielőtt megosztaná, hogy legyen referencia példánya, vagy arra az esetre, ha meg kellene változtatnia néhány módosítást. 
  • Ne feledje, hogy a megosztott hozzáféréssel rendelkező személyek meghívhatnak másokat a dokumentum megtekintésére vagy szerkesztésére, hacsak Ön másképp nem rendelkezik. Ennek megakadályozásához válassza a lehetőséget Részletes a Ossza meg másokkal képernyőn, mielőtt elküldi az e-mail értesítést, és jelölje be a mellette lévő négyzetet Akadályozzuk meg, hogy a szerkesztők megváltoztassák a hozzáférést és új embereket vegyenek fel.
  • Ha meg szeretné akadályozni a címzettek számára a dokumentum letöltését, kinyomtatását vagy másolását, válassza a lehetőséget Részletes a Ossza meg másokkal képernyőn, mielőtt elküldi az e-mail értesítést, és jelölje be a mellette lévő négyzetet Tiltsa le a letöltés, nyomtatás és másolás lehetőségeit a hozzászólók és a nézők számára.