Mappák megosztása és együttműködés a Google Drive használatával

A Google Drive kiválóan alkalmas kollégákkal való együttműködésre egy projektben. Finomhangolást biztosít, hogy kik láthatják a fájlokat és mit tehetnek velük. Az együttműködők javasolhatnak szerkesztéseket, megjegyzéseket írhatnak és még sok minden mást.


Az együttműködők hozzáadása a Google Drive-dokumentumhoz

A Google Drive segítségével együttműködőket vehet fel a dokumentumok megtekintéséhez vagy szerkesztéséhez. Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg a Google Drive-ot, majd nyissa meg a megosztani kívánt fájlt.

  2. választ Megosztás (a dokumentum jobb felső sarkában található).

  3. Adja meg azoknak az embereknek az e-mail címét, akiket hozzá szeretne adni együttműködőként.

  4. Válassza ki a szerkesztése legördülő nyíl, és válassza ki, hogy az együttműködők szerkeszthetik-e, megjegyzéseket fűzhetnek-e hozzá vagy megtekinthetik-e a dokumentumot.

  5. Opcionálisan válassza ki a lehetőséget Részletes linkre kattintva megakadályozhatja, hogy a szerkesztők megváltoztassák a hozzáférést és új embereket vegyenek fel, vagy letiltják a nyomtatási és letöltési lehetőségeket.

  6. választ csinált Az ablak bezárásához.


Hogyan lehet megosztani egy mappát a Google Drive-ban

Egy teljes mappa megosztása az együttműködőkkel hasonlóan működik, mint egyetlen dokumentum. Válassza ki a megosztani kívánt mappát a Google Drive-ban, majd nyissa meg a legördülő menüt, és válassza a lehetőséget Megosztás. Kövesse a fenti 2-6. Lépést.

Miután megosztott egy mappát, a mappába helyezett minden dokumentum vagy fájl ugyanazokat a megosztási jogosultságokat örökölte. Ez elég erőteljes együttműködés, de most, hogy a Google Docs egyben a Google Drive is, bonyolulttá válik. Látja, hogy minden fájl csak egy mappában létezhet, de a szerkesztési jogosultságokat megosztó személyek mozgathatják a fájlokat.


A fájlok csak egy mappában létezhetnek

Ha a Google Drive asztali alkalmazást használja, akkor csábító egy megosztott fájlt áthelyezni a Saját meghajtóba vagy egy másik mappába, akár szervezésre, akár az asztali Google Drive mappába való belépéshez. Mivel egy fájl csak egy mappában létezhet, a fájl áthelyezése egy megosztott mappából azt jelenti, hogy a fájlt mindenki más megosztott mappájából helyezi át. A megosztott mappa áthelyezése a Saját meghajtóba azt jelenti, hogy leállítja annak megosztását mindenkivel. 

Ha véletlenül áthelyez egy fájlt egy megosztott mappából, helyezze vissza, és minden helyreáll. 

Ha Ön vagy valaki, akivel együttműködik, véletlenül áthelyez egy megosztott mappát a Saját meghajtó valamelyik másik mappájába, figyelmeztetést kap, és üzenetet kap, amelyben elmondja, mit tett, és lehetőséget kínál a visszavonásra. Ha mindkét figyelmeztetést figyelmen kívül hagyja, a beállítások visszaállításához újra meg kell osztania a mappát. Ha egy szervezetnél dolgozik, győződjön meg arról, hogy mindenki ismeri ezeket a szabályokat, és hogy megossza a dokumentumokat olyan emberekkel, akikben megbízik, hogy betartják ezeket a szabályokat.