A helyszolgáltatások be- és kikapcsolása az iPad készüléken

Az okostelefonhoz hasonlóan az iPad helymeghatározó érzékelői is meglehetősen pontosak az Ön tartózkodási helyének meghatározásában. A mobilhálózathoz csatlakozni képes iPad tartalmaz egy Assisted-GPS chipet is, amely segít meghatározni a helyet, de GPS nélkül is szinte ugyanolyan jól működik a Wi-Fi triangulációval.

Noha a Helyszolgáltatások sok esetben hasznosak lehetnek, akkor tiltsa le, ha aggódna az alkalmazások helyismerete miatt. A Helyi szolgáltatások letiltásának másik oka az iPad-en az akkumulátor némi energiatakarékossága.

Ezek az utasítások az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


A helyszolgáltatások kikapcsolása

A helyszolgáltatások valószínűleg már be vannak kapcsolva az iPad készülékén, így a következőképpen állíthatja le az összes alkalmazás helykövetését egyszerre:

  1. Érintéssel nyissa meg az iPad beállításait beállítások.

  2. Görgessen lefelé, és érintse meg a gombot Adatvédelem menü tétel.

  3. Érintse Helymeghatározás a képernyő tetején.

  4. Érintse meg a váltás kapcsoló a Helyszolgáltatások mellett piszkosfehér a funkció letiltásához.

  5. Amikor megkérdezi, hogy biztos-e, koppintson a ikonra Kikapcsolása.

  6. Ha a Helyszolgáltatások ki vannak kapcsolva, az alkalmazások nem láthatják az Ön tartózkodási helyét, de nem használhatja az olyan szolgáltatásokat, mint a Barátok keresése.


A helyszolgáltatások ideiglenes letiltása

Gyorsan ki- és bekapcsolhatja a Helyszolgáltatásokat az iPad vezérlőközpontján keresztül.

Ehhez csúsztassa lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából, és érintse meg a ikont repülőgép ikonra a Repülőgép mód bekapcsolásához. Noha ez a módszer csak egy-két pillanat alatt leállítja az összes alkalmazás helyszolgáltatását, ugyanakkor megakadályozza, hogy telefonja mobiltelefonon vagy Wi-Fi-n keresztül hívásokat kezdeményezzen vagy kezdeményezzen, valamint hálózatokhoz csatlakozzon.


A helyszolgáltatások kezelése csak egy alkalmazáshoz

Noha könnyebb letiltani a Helyszolgáltatásokat minden alkalmazásnál egyszerre, az egyes alkalmazások beállítását is kikapcsolhatja, hogy azok ne tudják azonosítani az Ön tartózkodási helyét.

Minden alkalmazás, amely helymeghatározó szolgáltatásokat használ, először engedélyét kéri, de még akkor is, ha korábban engedélyezte, akkor is megtagadhatja.

  1. Ugrás beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás iPad-on.

  2. Görgessen lefelé az alkalmazások listáján, és érintse meg azt, amelyiket letiltani (vagy engedélyezni szeretné) a Helyszolgáltatásokat.

  3. Két vagy három lehetősége van meghatározni, hogy a Helyszolgáltatások mikor használhatják az adatait. Koppintson a használni kívánt elemre.

    • soha azt jelenti, hogy az alkalmazás egyáltalán nem tudja használni az Ön tartózkodási helyét.
    • Az alkalmazás használata közben azt jelenti, hogy az alkalmazás megtekintheti és használhatja az Ön tartózkodási helyét, amikor az alkalmazás nyitva van.
    • Mindig azt jelenti, hogy az alkalmazás beolvassa az Ön tartózkodási helyét, függetlenül attól, hogy az alkalmazás nyitva van-e.

    A "Mindig" választás nem mindig érhető el, de kerülje annak használatát olyan alkalmazásokban, amelyekben nem bízik.

  4. A beállítások mentésre kerülnek, amint kiválasztja őket.