A könyvek szinkronizálása az iPad készülékkel

Az iPad nagyszerű eszköz az e-könyvek olvasásához. Az iPad több száz magazint, könyvet és képregényt képes hordozni egy hátizsákba illő csomagban. Kombinálja ezt a táblagép Retina Display képernyőjével, hogy kiváló olvasóeszköz legyen.

Akár ingyenes e-könyveket tölt le iPad-jére, akár e-könyveket vásárol egy online áruházból, át kell másolnia a könyveket az iPad készülékére, mielőtt élvezhetné őket. Néhány módszer van a könyvek szinkronizálására az iPad készülékével, és az alkalmazott módszer attól függ, hogyan szinkronizálja iPadjét és hogyan szeret olvasni.

Csak bizonyos e-könyv formátumokat támogat az iPad. Ha egy könyv olyan formátumban van, amelyet az eszköz nem támogat, konvertálja át egy másik fájlformátumra.


Az iTunes alkalmazással töltsön le könyveket iPadre

A könyvek az iPad-hez való hozzáadásának legegyszerűbb módja az iTunes, különösen, ha számítógépét használja a tartalom szinkronizálására az iPad készülékével.

Ehhez adjon könyveket az iTunes-hoz. Windows esetén nyissa meg az iTunes alkalmazást, és húzza az e-könyveket a Saját eszközön szakasz. Mac esetén nyissa meg a Könyvek programot, és húzza az e-könyveket ide Könyvek.

Ezután szinkronizálja iPadjét az iTunes alkalmazással, hogy átmásolja a könyveket az iPad készülékére. A könyvek letöltésre kerülnek a Könyvek alkalmazásba a könyvtár szakasz.

A fenti lépések a Windows számára csak az iTunes legújabb verziójára vonatkoznak.

Az iTunes 11 Windows rendszeren a lépések kissé eltérnek. Választ Könyvek a program bal oldalán, majd válassza a ikont Könyvek szinkronizálása jelölőnégyzetet. Az iPad és az iTunes szinkronizálása előtt válassza a szinkronizálást Minden könyv or Kiválasztott könyvek.


Könyvek hozzáadása az iPad-hez az iCloud segítségével

Ha e-könyveket kap a Könyváruházból, van egy másik lehetőség, hogy könyveket tegyen az iPad készülékére. Mivel minden vásárlást az iCloud-fiókjában tárolunk, a könyveket bármely eszközre letölthetjük azzal az Apple ID-vel, amelyik vásárolt.

  1. Nyissa meg a Könyvek kb. Ha még nincs, telepítse a Könyveket az App Store-ból.

  2. választ könyvtár.

  3. választ Gyűjtemények, majd válassza ki a megfelelő menüpontot, például Letöltve, Könyvekvagy PDF-fájlok hogy megtekinthesse a megvásárolt könyveket.

    Ha nem látja ezt a menüpontot, koppintson a bal felső sarokban lévő nyílra, és válassza a lehetőséget Gyűjtemények.

  4. Koppintson egy e-könyvre, hogy letöltse azt iPad-jére. A még nem letöltött könyveket egy iCloud nyíl ikon jelzi.


Egyéb alkalmazások, amelyek könyveket tölthetnek le iPadről

Az Apple Books az e-könyvek és a PDF-fájlok iPad-en történő olvasásának egyik módja. Vannak más e-könyvolvasó alkalmazások, amelyek segítségével elolvashatja a legtöbb könyvet.

A Kindle alkalmazás használatával könyveket helyezhet el a számítógépéről az iPad-re:

  1. Telepítse az alkalmazást az iPad készülékére, ha még nem tette meg.

  2. Csatlakoztassa az iPad-et egy számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást.

    Használja a Kindle alkalmazást a Kindle Store-ból vásárolt könyvek letöltéséhez. Ehhez nincs szüksége iTunes-ra, mivel a felhőben történik. Az ilyen boltokból vásárolt termékekhez azonban az alkalmazásoknak e-könyveket kell olvasniuk.

  3. Ban,-ben beállítások ablaktáblán válassza a lehetőséget Fájlmegosztás.

  4. Válassza ki azt az alkalmazást, ahová könyveket szeretne letölteni.

  5. választ Fájl hozzáadása hogy a könyvet az alkalmazáson keresztül elküldje iPad-jére.

    A jobb panel felsorolja azokat a dokumentumokat, amelyeket az alkalmazással szinkronizálnak az iPad készülékkel. Ha üres, az azt jelenti, hogy az alkalmazásban nincsenek dokumentumok tárolva.

  6. Ban,-ben hozzáad ablakban keresse meg és válassza ki a merevlemezről azt a könyvet, amelyet szinkronizálni szeretne az iPad készülékével, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  7. Ellenőrizze, hogy a könyv megjelenik-e az iTunes jobb paneljén, az alkalmazás ikon mellett, majd válassza a lehetőséget Szinkronizálás a könyv iPad-re történő áthelyezéséhez.

  8. Amikor a szinkronizálás befejeződött, nyissa meg az alkalmazást az iPad készüléken a szinkronizált könyvek megkereséséhez.

Számos alkalmazás végez hasonló dolgokat, és nem igényli az iTunes alkalmazást. Például tároljon e-könyveket egy felhőalapú tárolási szolgáltatásban, például a Google Drive-ban, nyissa meg a könyveket az iPad-hez készült Google Drive alkalmazásban, majd vigye át a könyveket a táblagépéről az Apple Könyvekbe.

Számos felhőalapú tárhelyalkalmazás a fájlok számára is támogatja az e-könyv formátumokat, így az alkalmazást e-olvasóként is használhatja, anélkül, hogy átkerülne az Apple Könyvekbe.