Mi a Venmo és biztonságos-e használni?

A 2009-ben alapított Venmo alkalmazás lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt könnyebben átutaljanak a barátok és a család között, ahelyett, hogy kinyitnák pénztárcájukat és készpénzt vennének elő. Még akkor is, ha most nem olyan mobil fizetési alkalmazást használ, mint a Venmo, a barátai valószínűleg igen, és előbb vagy utóbb kérést vagy fizetést küldenek Önnek. - Csak Venmo me. Töltse le az alkalmazást, és megkapja a pénzét. (Az ellenállás hiábavaló!)

A Venmo kétségtelenül kényelmes, és iparági szabványos biztonságot kínál, de, mint minden olyan alkalmazás vagy szoftver, amely pénzügyekkel foglalkozik, ez sem áthatolhatatlan a csalásokkal és csalásokkal szemben. 


Hogyan használhatja a Venmo-t?

Általánosságban elmondható, hogy a Venmo-t kétféle módon használhatja:

  • Vissza kell fizetnie a barátoknak és a családnak a közös költségeket
  • Vásároljon termékeket vagy szolgáltatásokat a Venmo partnereitől

Példák a Venmo használatára:

  • Küldje el lakótársának a bérleti díjat
  • Barátod részének igénylése a sáv fülön
  • A Venmo-val együttműködő élelmiszer-alkalmazásból rendelt kivitel kifizetése
  • Egyéb nem üzleti befizetések ismerősökkel és megbízottakkal

Bármire is használja a Venmót, kezdje el összekapcsolni bankszámláját, betéti vagy hitelkártyáját, majd gyorsan küldhet és fogadhat kifizetéseket bárkinek, vagy ismerőstől, aki ismeri az alkalmazást. Küldhet kifizetéseket és kérelmeket nem felhasználóknak is, akik ezt követően felszólítják a regisztrációra. Értesítést kap, ha regisztrálnak, de természetesen, ha nem, akkor más módon kell összeszednie vagy elküldenie a pénzt. (Korai alkalmazónak lenni nem könnyű.)


A Venmo beállítása

Az első regisztrációkor a küldési korlát 299.99 USD. Miután sikeresen megerősítette személyazonosságát azáltal, hogy megadta SSN-jének, irányítószámának és születési dátumának utolsó négy számjegyét, hetente legfeljebb 2,999.99 XNUMX USD-t küldhet. A Venmo ingyenes, ha pénzt küld bankszámlájáról, betéti kártyájáról vagy Venmo egyenlegéről. Ha pénzt küld hitelkártyával, a Venmo három százalékos díjat számít fel. Nincs Venmo díj, hogy készpénzt kapjon vagy felhasználhasson alkalmazáson belüli vásárlásokra.

A beállítás után szinte bármikor használhatja a Venmo-t: fizessen vissza egy barátjának vacsorára, küldje el szobatársának a kábelszámla részét, vagy kérjen barátoktól vagy családtagoktól fizetéseket megosztott Airbnb- vagy HomeAway-kölcsönzésért. Ügyeljen arra, hogy a Venmót csak olyan emberekkel használja, akiket ismer és megbízik.

Míg a PayPal a cég tulajdonosa, nem kínálja ugyanazt a vásárlási védelmet. Tehát, ha valamit online árul valakinek, akivel még soha nem találkozott, akkor a legjobb, ha a Venmo-t nem használja a tranzakcióhoz. Ragaszkodjon a PayPal-hoz vagy más fizetési szolgáltatásokhoz, amelyek védelmet nyújtanak a csalásokkal szemben, és segítséget nyújthatnak a nem fizetés esetén.


Mobilalkalmazás-fizetések és közösségi média

A Venmo-fiókját összekapcsolhatja olyan partneralkalmazásokkal is, mint a Delivery.com és a White Castle. Ezután a Venmo segítségével fizethet a vásárlásokért ezen alkalmazások segítségével, sőt feloszthatja a taxiköltségek, az étkezés vagy egyéb megosztott költségek számláit. A mobil vállalkozások felvehetik a Venmo-t fizetési lehetőségként a fizetéskor, hasonlóan ahhoz, hogy a hitelkártya bevitele mellett már fizethet a Google Pay, az Apple Pay, a Samsung Pay és a PayPal szolgáltatással.

A Venmónak van egy közösségi média oldala is, amely opcionális. Nyilvánossá teheti vásárlását, közvetítve a Venmo-barátok hálózatához, akik ezután kedvelhetik és megjegyzést fűzhetnek hozzá. A Venmo-ra is regisztrálhat a Facebook hitelesítő adatai segítségével, amely lehetővé teszi, hogy barátokat találjon, akik a mobil fizetési platformot használják.


A Venmo mobilfizetésekhez kapcsolódó kockázatai

A Venmo automatikusan többtényezős hitelesítést használ, amikor új eszközről használja az alkalmazást, ami segít megakadályozni a fiókjába való jogosulatlan bejelentkezéseket. A fokozott biztonság érdekében pin kódot is hozzáadhat.

A Venmo használatával természetesen vannak kockázatok, többek között:

  • Csalások idegenekkel való tranzakciók során, ideértve a hamis követeléseket és a visszavont tranzakciókat is
  • Idegenektől nem fizet az eladott és nekik szállított termékekért vagy jegyekért
  • A vevő és az eladó védelmének hiánya csalás vagy nem fizetés esetén
  • Biztonsági megsértések és csalárd tranzakciók a számláján

A fenti első három kockázat elkerülésére van egy egyszerű módszer: ne beszélj idegenekkel. Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, mennyire fontos a Venmo-t csak olyan emberekkel használni, akiket ismer és megbízik. Bár visszafordíthatja a Venmo fizetéseit, ez csak a másik felhasználó engedélyével történhet, amennyiben az a felhasználó még nem utalta át ezeket az összegeket egy csatlakoztatott bankszámlára.

Az anyavállalatától, a PayPaltól eltérően a Venmo nem kínál vásárlói vagy eladói védelmet, így ha nem kap fizetést valamiért, amit eladott és szállított, akkor nincs szerencséje.

Fontos megérteni, hogy bár a Venmo-val kapcsolatos kifizetések azonnalinak tűnnek; feldolgozása néhány napot vesz igénybe. Lényegében a Venmo ideiglenesen kölcsönadja az egyenleget, amíg a bank nem törli a tranzakciót. Ez hasonló ahhoz, mint amikor letesz egy csekket, még akkor is, ha azonnal hozzáférhet a pénzeszközökhöz, néhány napig nem derül ki. Ha a csekk visszapattan, bankja eltávolítja az összeget a számlájáról, még ha napokkal vagy hetekkel később is megtörténik.


A csalás elkerülése

Fiókja védelme érdekében a csalárd tranzakcióktól rendszeresen változtassa meg jelszavát, és ne használjon máshol használt jelszót. Használjon PIN-kódot, és ugyanolyan gondosan ellenőrizze Venmo tevékenységét, mint egy banki vagy hitelkártya-kimutatást. Azonnal jelentse a csalás eseteit a Venmo-nak és a csatlakoztatott bank- vagy hitelkártya-számlának. Mindezen gyakorlatok végrehajtása biztonságban fogja tartani pénzét.