DSK fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A DSK fájlkiterjesztésű fájl egy Disk Image fájl, amelyet különféle programok hoztak létre a lemezek képeinek biztonsági mentés céljából történő tárolására.

Egyes DSK fájlok inkább Borland Project Desktop fájlok lehetnek, amelyek a projekthez kapcsolódó fájlokat és referenciákat tárolnak, amelyeket a Delphi IDE vagy más programozó szoftver használ.

Ha a DSK fájl nincs a két formátum egyikében sem, akkor ez valószínűleg egy Simple IDs Database fájl, amely személyi igazolványokat tárol.

Fájlokat.

A "dsk" betűket gyakran használják a "disk", azaz merevlemez-meghajtó rövidítéseként, ezért egyes számítógépes parancsokban, például a chkdsk (check disk) -ben is használják. Ennek a parancsnak és más hasonlóaknak azonban semmi közük az ezen az oldalon említett DSK fájlokhoz.


Hogyan nyitható meg egy DSK fájl

A DSK fájlok, amelyek Disk Image fájlok, megnyithatók a Partition Doctor, a WinImage, a PowerISO vagy az R-Studio segítségével. A Mac-ek a Disk Utility eszközzel beépített támogatást nyújtanak a DSK fájlokhoz.

Nem valószínű, hogy az összes DSK fájl megnyitható ezen programok mindegyikével. A legjobb, ha ugyanazt a programot használja, mint amely a DSK fájlt létrehozta.

Néhány DSK fájl lehet, hogy csak ZIP archívum, amely a .DSK fájlkiterjesztést használja. Ebben az esetben megnyithat egy archív dekompresszorral, például 7-Zip vagy PeaZip.

Azok a DSK fájlok, amelyek Borland Project Desktop fájlok, az Embarcadero Delphi szoftverével nyithatók meg (korábban Borland Delphi néven ismerték, mielőtt az Embarcadero megvásárolta a vállalatot 2008-ban).

Egyszerű azonosítók Az adatbázisfájlok olyan személyi igazolványokat tárolnak, amelyeket a DSKE egyszerű azonosítók nevű személyi igazolvány-készítő programja használ. Nincs letöltési linkünk hozzá, de ez az a program, amelyre szüksége van az ilyen típusú DSK fájlok megnyitásához.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a DSK fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a DSK fájlokat, olvassa el útmutatónkat arról, hogyan lehet megváltoztatni az adott fájlkiterjesztést megnyitó programot megtudhatja, hogyan hajthatja végre ezt a változást a Windows rendszerben.


DSK fájl konvertálása

A MagicISO vagy a DSK egyik felülről nyitója képes lehet átalakítani egy DSK képfájlt más képfájl formátumra, például ISO vagy IMG formátumra. 

Ha DSK fájlja normál archív formátumú, például ZIP, és az egyik fájlt konvertálni szeretné az archívumban, akkor először vonja ki az összes tartalmat, hogy hozzáférhessen a benne tárolt tényleges adatokhoz. Ezután futtathatja az egyik ilyen fájlt egy fájlkonverteren keresztül.

A Delphi program által használt DSK fájlok átalakíthatók más formátumba, ha a Fájl menüben keresi a lehetőséget. Általában egy olyan programnak, mint a Delphi, támogatnia kell a konverziókat a Fájl> Mentés másként menü vagy valamilyen Export or Megtérít gombot.

Egyszerű azonosítók Az adatbázisfájlok csak egyszerű azonosítókkal nyithatók meg, ezért ha véletlenül hozzáfér a programhoz, keressen egy hasonló menüt, hogy megtalálja az átalakítási lehetőséget, ha van ilyen.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést. Lehet, hogy összekeveri ennek a fájlnak a másik kiterjesztését, ami azt jelenti, hogy összetévesztheti ennek a fájlnak a másik formátumát, ezért a fájl nem nyílik meg a fent említett programokban.

Például a DockX Skin fájlok a DSKIN fájlkiterjesztést használják, amely nagyon hasonlít a DSK-hoz. De valójában egy teljesen más programra van szükség a fájlok megnyitásához, különös tekintettel a DockX-re.

Az SKD egy másik, amely hasonlít a DSK-ra, de ez a kiterjesztés a Max Payne játék által használt Max Payne Skin Data fájlokra van fenntartva.