A Powershell.Exe vírus: Mi ez és hogyan lehet eltávolítani

A számítógépe furcsán viselkedik? Több felbukkanó szalaghirdetés vagy furcsa ikon jelenik meg az asztalon? Lehet, hogy a Powershell.exe vírussal fertőzött meg. 

A Powershell.exe vírus csak a Windows alapú számítógépeket érinti. A Mac-eket és az okostelefonokat ez nem érinti. 


Mi a Powershell.exe vírus?

A Powershell.exe vírus egy potenciálisan veszélyes trójai forma, amelynek célja az adatok és információk ellopása. Megzavarhatja a számítógépen végzett tevékenységeket, például a webböngészést is. 

Lehetséges, hogy nagyon romboló, sok kockázatot és veszélyt jelent a számítógép számára, miközben diszkréten elrejtőzik egy ártatlanul hangzó név mögött. 

A Powershell.exe a legális szoftver darabja, amely minden Windows-alapú számítógépre telepítve van. Fontos, hogy különbséget tudjunk tenni a két típus között. 


Hogyan működik a Powershell.exe?

A Powershell.exe a Windows operációs rendszer hétköznapi része, de vírusok és trójaiak is eltéríthetik. A Powershell.exe vírus több bűncselekményt követ el számítógépe ellen.

A legegyszerűbb módon arra kényszerítheti böngészőjét, hogy több előugró ablakot és értesítést jelenítsen meg a hirdetésekről, amelyek gyakran önmagukban gyanúsak és rosszindulatúak. De akár trójai programként is képes elindulni, amely lehetővé teszi a hackerek számára, hogy hozzáférjenek az adatokhoz és információkhoz. Máskor a PC szokatlanul viselkedhet. 

Fontos, hogy gyorsan törölje a fenyegetést, hogy a probléma ne fokozódjon és ne súlyosbodjon.


Honnan tudhatom, hogy a Powershell.exe vírusom van?

Az, hogy a Powershell.exe milyen könnyen felismerhető, attól függ, hogy mit csinál a rendszerével. Néha bonyolult lehet észrevenni, a háttérben történő munka lehetővé teszi, hogy a hackerek nyomon kövessék adatait és billentyűleütéseit. Más esetekben ez nyilvánvaló lehet, furcsa előugró hirdetések vagy szalaghirdetések megjelenítése, vagy a számítógép lassú működése.

Figyelje a számítógép működését. Szokatlanul lassan viselkedik? Olyan ikonok jelennek meg, amelyekre nem emlékszik a telepítésre? Lehet, hogy a Powershell.exe vírussal fertőzött meg. 

Fontos, hogy rendszeresen végezzen víruskereső szoftvert, vagy használjon rosszindulatú programokat észlelő eszközöket a lehetséges problémák észleléséhez, mielőtt azok súlyosbodnának. 

A PC nem fut jól? Tudja meg, hogyan ellenőrizheti a fertőzés jeleit


Hogyan szereztem be a Powershell.exe vírust?

A Powershell.exe számos módon megfertőzheti számítógépét. Felvehető kétes szoftverletöltések révén, például torrentelő webhelyeken. Tartalmazhatja azokat a spam e-maileket is, amelyek rosszindulatú mellékleteket vagy fájlokat tartalmaznak. 

Az is lehetséges, hogy a vírust úgy fogadja el, hogy elfogadja az értesítéseket a böngészőjében, ezért mindig figyeljen arra, hogy mire kattint. 

Bárhol, ahol a forrás kétséges, a tökéletes táptalaj mind a Powershell.exe, mind a többi trójainak. 


Hogyan lehet megszabadulni a Powershell.exe vírustól?

A Powershell.exe trójai vírus megszabadulásának leghatékonyabb módja a víruskereső szoftverek, valamint a rosszindulatú programok eltávolító alkalmazásának használata. 

A víruskereső szoftver a számítógép sebességétől függően több órát is igénybe vehet, de a rosszindulatú fájlok eltávolításának legjobb módszereit is kínálja. 

Érdemes telepíteni egy rosszindulatú program-eltávolító eszközt is, amely segít felismerni azokat a rosszindulatú programokat, amelyeket a Powershell.exe letölthetett a számítógépére, mielőtt azok bármilyen problémát okoznának.

A víruskereső programokhoz hasonlóan a rosszindulatú programok keresése is órákig tarthat, a számítógép merevlemezének méretétől és sebességétől függően. 

A Rendszer-visszaállítás segítségével visszatérhet a számítógép egy korábbi pontjára, mielőtt a Powershell.exe vírust felvette. Ügyeljen arra, hogy olyan időszakot válasszon, ahol tudja, hogy még biztosan nem volt a vírus a számítógépén. 

Annak köszönhetően, hogy a Powershell.exe milyen veszélyes lehet, érdemes formázni és újratelepíteni az operációs rendszert. Ez a legjobb garancia arra, hogy teljesen törölte a Powershell.exe vírust a rendszeréből. 

Hosszú időbe telhet, és bizonyos szintű ismeretekre van szükség a számítógép beállításakor. Ne rohanjon a döntéshez, és először próbáljon ki minden más módszert. 

Vírus eltávolítása a Windows rendszerben, ha a számítógépe megfertőződött

Hogyan kerülhetem el a Powershell.exe vírus újbóli megszerzését?

Néhány kulcsfontosságú módszer csökkentheti annak esélyét, hogy újból megfertőződjön a Powershell.exe programmal (vagy bármilyen más vírust kapjon). Vannak olyan speciális tippek is, amelyek közvetlenül a Powershell.exe fájlhoz kapcsolódnak.

  • Frissítse a víruskereső szoftvereket és a rosszindulatú programokat. Tartsa naprakészen a víruskereső és a rosszindulatú programok elleni védelmet. Az új vírusdefiníciók naponta megjelennek, és ezek folyamatosan tájékoztatják a számítógépet arról, hogy mire kell figyelni az új vírusokkal és rosszindulatú programokkal kapcsolatos fenyegetésekkel kapcsolatban. Ügyeljen arra, hogy az anit-vírus szoftvere naponta legalább egyszer frissítse magát.
  • Legyen óvatos az új programokkal szemben. Fontos tudni a letöltött programok és alkalmazások forrását. A kevésbé jó hírű webhelyek között lehetnek vírusok és trójai programok, például a Powershell.exe.
  • Tartsa be a jól ismert webhelyeket. A Powershell.exe a gyanús webhelyeken keresztül is megfertőzheti számítógépét. A „rossz” linkre kattintva a Powershell.exe fájl letölthető. Vigyázzon az olyan webhelyeken, mint a torrentoldalak. 
  • Ne kattintson a szalaghirdetésekre. Amikor egy webhely böngészése közben megjelenik egy előugró szalaghirdetés, ne kattintson rá. Gyakran a legbiztonságosabb egy másik webhelyre lépni, mint egy olyan webhelyen tartózkodni, amely elárasztja az előugró hirdetésekkel.