A privát böngészés használata iPhone-on

Mit kell tudni

  • A privát böngészés megakadályozza, hogy mások böngészési előzményeit elmentse és / vagy megtekinthesse.
  • A bekapcsolásához koppintson a ikonra új ablakba ikont a Safariban, majd koppintson a ikonra Magán és a + gombot egy privát ablak megnyitásához.
  • Az új megérintésével kapcsolja ki ablak ikon> Privát.

Ez a cikk részletesebben elmagyarázza az iPhone-on történő privát böngészést, beleértve azt, hogy mit tesz és nem blokkol, valamint figyelmeztetést az iOS 8 felhasználók számára.


Hogyan lehet bekapcsolni a privát böngészést az iPhone készüléken

Arra készül, hogy olyan böngészést végez, amelyet nem szeretne elmenteni az eszközére? Így kapcsolhatja be a privát böngészést az iOS 12 és iOS 13 rendszert futtató iPhone készülékeknél:

  1. Érintse szafari megnyitni.

  2. Érintse meg a új ablakba ikon a jobb alsó sarokban (két egymást átfedő téglalapnak tűnik).

  3. Érintse Magán.

  4. Érintse meg a + gombot egy új ablak megnyitásához.

  5. Privát módban a Safariban felkeresett webhelyek felső és alsó része sötétszürke lesz.


Hogyan lehet kikapcsolni a privát böngészést az iPhone készüléken

A privát böngészés kikapcsolásához és a Safari normál állapotához való visszatéréshez:

  1. Érintse meg a új ablakba ikonra.

  2. Érintse Magán.

  3. A Privát böngészés ablak eltűnik, és újra megjelennek a Safari böngészőben megnyitott ablakok.

Amit a privát böngészés privátnak tart

A privát böngészés az iPhone Safari webböngészőjének egyik olyan funkciója, amely megakadályozza, hogy a böngésző sok olyan digitális lábnyomot hagyjon hátra, amely általában követi online mozgását. Bár kiválóan alkalmas az előzmények törlésére, nem nyújt teljes adatvédelmet.

Használatakor az iPhone privát böngészési módja a Safariban:

  • Nem menti a böngészési előzmények rekordjait.
  • Nem menti a webhelyekre beírt jelszavakat.
  • Nem engedélyezi a mentett felhasználónevek és jelszavak automatikus kiegészítését.
  • Nem őrzi meg a keresési előzményeket.
  • Megakadályozza, hogy egyes webhelyek nyomon követési sütiket adjanak az eszközéhez.

Amit a privát böngészés nem blokkol

Az iPhone privát böngészése nem nyújt teljes adatvédelmet. A nem blokkolható dolgok listája a következőket tartalmazza:

  • Az eszköz IP-címe és a kapcsolódó adatok láthatók.
  • A privát munkamenet során mentett könyvjelzők normál böngészési módban láthatók.
  • Bárki, aki figyeli a forgalmat azon a hálózaton, amelyhez csatlakozik, láthatja, hogy milyen oldalakat látogat meg. Ez többnyire a munkahelyen vagy a munka által kiadott eszköz használatakor történik.
  • Azok a webhelyek, amelyekhez csatlakozik, nyomon követhetik eszközét és viselkedését a webhelyükön.
  • Azok a szerverek, amelyeken ezek a webhelyek találhatók, láthatják az Ön eszközét és viselkedését.
  • Az internetszolgáltatója úgy látja, hogy az eszköz és a viselkedése el tudja adni ezeket az információkat.
  • Ha készüléke tartalmaz felügyeleti szoftvert (amelyet valószínűleg a munkáltató által szállított eszközre telepítenek), akkor a privát böngészés nem akadályozhatja meg a szoftvert abban, hogy rögzítse az Ön tevékenységét.

Mivel a privát böngészésnek vannak ilyen korlátai, más módszereket kell találnia az adatok és az eszköz biztonságának biztosítására. Fedezze fel az iPhone beépített biztonsági beállításait és az egyéb lépéseket, amelyekkel megakadályozhatja a digitális élet kémkedését.


Egy fontos figyelmeztetés az iPhone privát böngészéséről

Azért használja a privát böngészést, mert nem akarja, hogy az emberek lássák, amit Ön nézett, de ha iOS 8-at használ, akkor van egy fogás. Ha bekapcsolja a privát böngészést, megtekinthet néhány webhelyet, majd kikapcsolja a privát böngészést, a nyitott ablakok mentésre kerülnek. Amikor legközelebb megérinti a Privát böngészés lehetőséget az adott módba való belépéshez, akkor az utolsó privát munkamenet megjelenítése során nyitva hagyott ablakok vannak. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki hozzáfér a telefonjához, láthatja azokat a webhelyeket, amelyeket nyitva hagyott.

Ennek megakadályozása érdekében mindig zárja be a böngészőablakokat, mielőtt kilépne a privát böngészésből. Ehhez érintse meg a ikont X minden ablak bal felső sarkában. Csak akkor lépjen ki a privát böngészésből, ha minden ablak bezárul.

Kisebb figyelmeztetés: harmadik féltől származó billentyűzetek

Ha harmadik féltől származó billentyűzetet használ az iPhone készülékéhez, ügyeljen a magánböngészésre. Ezen billentyűzetek némelyike ​​rögzíti a beírt szavakat, és ezeket az információkat felhasználja az automatikus kiegészítés és a helyesírás-ellenőrzés javaslatainak generálásához. Ez hasznos, de ezek a billentyűzetek a privát böngészés során beírt szavakat is rögzítik, és javasolhatják őket normál böngészési módban. Ismét nem iszonyatosan privát. Ennek elkerülése érdekében használja az iPhone alapértelmezett billentyűzetét a privát böngészés során.

Ha iOS 13 vagy újabb rendszert futtat, az alapértelmezett iPhone billentyűzet néhány fontos funkcióval rendelkezik, amelyeket harmadik féltől származó billentyűzetek biztosítanak, például a gépelésre csúsztatással. Ez a billentyűzet jobb adatvédelmi funkciókat tartalmaz.

Lehetőség van a privát böngészés letiltására?

Ha szülő vagy, aggasztó az a gondolat, hogy nem tudhatod, hogy gyermekeid milyen webhelyeket látogatnak meg iPhone-jukon. Az iPhone-ba épített Korlátozások beállítások nem akadályozzák a gyerekeket a privát böngészés használatában. A korlátozások lehetővé teszik a Safari letiltását vagy a kifejezett weboldalak letiltását (bár ez nem minden webhelynél működik), de a privát böngészést sem. 

Annak megakadályozására, hogy gyermekei böngészésüket privátban tartsák, a Korlátozások használatával tiltsa le a Safari alkalmazást, majd telepítsen egy szülő által vezérelt webböngésző alkalmazást, például:

  • Mobicip szülői felügyelet: Ingyenes, előfizetési lehetőségekkel. Töltse le a Mobicip szülői felügyeletet az App Store-ban.
  • Mobil Web Guard: Ingyenes. Letöltés Mobile Web Guard az App Store-ban.
  • SecureTeen szülői felügyelet: Ingyenes. Töltse le a SecureTeen szülői felügyeletet az App Store-ból.

A böngésző előzményeinek törlése az iPhone készüléken

Ha elfelejtette bekapcsolni a privát böngészést, előfordulhat, hogy a böngészőben előzményei vannak azokról a dolgokról, amelyeket nem szeretne. Az alábbi lépések végrehajtásával törölje az iPhone böngészési előzményeit:

  1. Érintse beállítások.

  2. Érintse szafari.

  3. Érintse Törölje az előzményeket és a webhelyadatokat.

  4. Érintse Történet és adatok törlése.

Ez többet töröl, mint a böngésző előzményeit. Ez törli a cookie-kat, egyes webhelycímek automatikus kiegészítési javaslatait és még sok mást mind erről az eszközről, mind más, ugyanarra az iCloud-fiókhoz kapcsolt eszközökről. Ez szélsőségesnek vagy legalábbis kellemetlennek tűnhet, de ez az egyetlen módja annak, hogy törölje a iPhone előzményeit.