A Safari kiterjesztések telepítése, kezelése és törlése

A kiterjesztések harmadik féltől származó fejlesztői kiegészítő kódok, amelyek a Safari webes szolgáltatásait használják bizonyos feladatokhoz, például megkönnyítik az Amazon keresését, lehetővé teszik egy alkalmazás, például az 1Password integrálását a böngészővel és egy könnyen használható jelszó létrehozását. kezelési rendszerrel, vagy hatékony módszer hozzáadásával az előugró hirdetések blokkolásához.

Megállapítja azt is, hogy a legtöbb közösségi média webhely rendelkezik Safari kiterjesztésekkel, amelyek egyszerűvé teszik a kedvenc közösségi oldalára történő közzétételt, mint egy gombra kattintva a Safari eszköztáron. 

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Safari 9 és újabb verzióira vonatkoznak.


A Safari kiterjesztések letöltése és telepítése

A Safari kiterjesztések telepítése egyszerű folyamat. Magában a Safari-ban találhat választékot.

  1. Nyisd ki Safari kiterjesztések alatt a szafari menüben.

  2. Az App Store megnyitja a Safari Extensions részt. Görgessen a felvenni kívánt elem megkereséséhez. A bővítmények letöltése olyan, mint bármi mást vásárolni a Mac App Store-ban.

  3. Kattintson az Kap gombra egy kiterjesztés letöltéséhez.

    Nem minden bővítmény ingyenes. Akiknek fizetnie kell, azok árait a letöltési gombokon találja.

  4. A Kap gomb zöld színűvé válik felszerel gomb. Kattintson újra a bővítmény letöltéséhez.

  5. A Mac kérheti a vásárlás engedélyezését, még akkor is, ha a bővítmény ingyenes. Tegye ezt a folytatáshoz.

  6. A kiterjesztés letöltésre kerül.

  7. Az új kiterjesztés aktiválásához térjen vissza a Safari-ba, és válassza a lehetőséget preferenciák alatt a szafari menüben.

    A billentyűparancs az Command +, (bekezdés).

  8. Válassza ki a Extensions Tab.

  9. Kattintson az jelölőnégyzetet a kiterjesztés aktiválásához.

  10. További bővítmények tallózásához kattintson a gombra További bővítmények gombot a sarokban, és ismételje meg ezeket a lépéseket az összes letöltöttnél.


A Safari kiterjesztés használata

A Safari kiterjesztés használata a funkcionalitásától függ, de néhány elem mindegyikben közös. Általánosságban elmondható, hogy a kiterjesztést úgy érheti el és használja, hogy rákattint a Safari Eszköztár ikonjára. Miután ezt megtette, automatizált folyamatot futtat, vagy megnyit egy menüt, ahol beállíthatja a beállításokat vagy kiválaszthatja a műveleteket.

Például a Grammarly kiterjesztés írás közben automatikusan fut, de megnyithatja a menüt a webhely ki- vagy bekapcsolásához, és kiválaszthatja a használni kívánt szótárt.


A Safari kiterjesztések kezelése vagy törlése

Miután megkezdi a Safari böngésző kiterjesztéseinek feltöltését, valószínűleg szeretné kezelni a használatukat, vagy eltávolítani azokat a bővítményeket, amelyek nem tetszenek, vagy csak soha nem használják.

  1. Visszatérés a Extensions a Safari Preferences ablaktáblájából.

  2. Kattintson a bal oldali ablaktáblán az eltávolítani kívánt kiterjesztés nevére.

  3. A bővítmény ideiglenes kikapcsolásához távolítsa el a jelölőnégyzetet mellette.

  4. A bővítmény teljes eltávolításához kattintson a gombra Uninstall a jobb oldali ablaktáblában.

  5. Újratöltheti az eltávolított bővítményeket, amennyiben azok továbbra is elérhetők az App Store-ban.


Hol talál további Safari kiterjesztéseket

Az App Store nem az egyetlen hely a Safari kiterjesztések letöltésére; csak a legkönnyebb. Gyors internetes kereséssel más webhelyeken is megtalálhatja őket.

A Safari kiterjesztéseket általában biztonságos telepíteni. Az Apple megköveteli, hogy az összes kiterjesztés futtasson a Safari kiterjesztési környezetben biztosított alapvető eszközökön belül. Nem feltétlenül kell attól tartania, hogy az App Store-on kívül letöltött fájl tönkreteszi a számítógépét, de mielőtt telepítené őket, győződjön meg róla, hogy megbízik a fejlesztőben.