A Snapchat Maps használata

Megoszthatja tartózkodási helyét barátaival a Snapchaten, ha helyszűrőket alkalmaz a csattanókra, de ez nem minden, amit tehet. A Snapchat Snap Map egy teljesen új módszert kínál a tartózkodási hely megosztására.

Ezek az utasítások a Snapchat 9.35.5 és újabb verzióira vonatkoznak.


Mi a Snapnap Snap Map?

A Snapchat Snap Map egy interaktív térkép, amellyel megoszthatja tartózkodási helyét barátaival. Akkor is láthatja ismerőseit, ha megosztják veled tartózkodási helyüket. Ha ismerősei integrálták Bitmoji-fiókjukat a Snapchatbe, Bitmoji-karaktereik megjelennek a térképen a helyükön.

Miguel Co / Web 

A Snap Map rendelkezik egy közösségi alapú történetünk funkcióval is, amely lehetővé teszi, hogy hozzáfűzze egy helyről az adott hely történetgyűjteményét. Tehát, amikor bárki megnézi azt a történetgyűjteményt a Snap Map-en, olyan felhasználók felvételeit látja, akik hozzájárultak a történetünkhöz ezen a helyen.


Hogyan érhető el a Snap Map a Snapchat alkalmazásban

Ha meg szeretné kapni a Snap Map alkalmazást iOS és Android rendszerű Snapchat alkalmazásban, koppintson egy ismerősének a barátok fülre. Ha megosztották tartózkodási helyüket, a profiljukban a nevük alatt egy előnézeti kép jelenik meg. Koppintson rá a Snap Map megnyitásához.

Egy másik módszer az, hogy lehúzza a Háló képernyőn.

Ha először nyitja meg a Snap Map-ot, akkor felkérheti Önt, hogy konfigurálja a Snap Map beállításait. Kiválaszthatja, hogy csak Ön, ismerősei vagy bizonyos barátai lássák-e a tartózkodási helyét.


A Snap Map használata a Snapchat alkalmazásban

Most, hogy ismeri a Snap Map elérését, elkezdheti használni. Íme a különböző módok annak kihasználására:

  • Nézze meg ismerőseinek tartózkodási helyét: Azok a barátok, akik megosztották veled tartózkodási helyüket, megjelennek a Snap Map-en. Koppintson egy ismerősére, hogy csevegést indítson vele, vagy érintse meg és tartsa lenyomva a profiljához lépést.
  • Keressen egy barátja tartózkodási helyét: Kíváncsi vagy, hol lehet a világon egy barátod? Koppintson a Keresés a képernyő tetején egy adott barát kereséséhez a térképen.
  • A hőtérkép segítségével megtekintheti a mások által megosztott pillanatokat: Az ujjával húzza körbe a térképet, és keresse meg a térképen a színes fröccsenéseket, amelyek megmutatják, hogy az emberek hol pattannak. A kék azt jelenti, hogy van néhány csattanás, míg a piros azt jelenti, hogy sok tevékenység folyik ott. Koppintson egy színes területre az onnan megosztott kattintások megtekintéséhez.
  • Tekintse meg a forró pontok történeteit: A térkép színes részeinek felderítése során a népszerű helyszínek és események történetgyűjteményei tárulnak fel. Érintse meg a térkép egyik népszerű részét a körkörös történetgyűjtemény megjelenítéséhez, majd koppintson a történetgyűjteményre a hozzá adott történetek megtekintéséhez.
  • Adja hozzá pattintásait a Történetünkhöz: Ha olyan helyről pattan be, amelynek saját történeti gyűjteménye van, válassza a lehetőséget Történetünk tól Küldés fülre kattintás után. Vagy koppintson a ikonra + Egyéni a tetején a Küldés lapon létrehozhatja saját Földrajzi történetét, amelyet megoszthat a közeli emberekkel.


A Snap Map webes használata

A Snap Map-hez a Snapchat webhelyéről férhet hozzá. Hasonlóan ahhoz, ahogyan egy ujjal húzza a térképet a mobilalkalmazásban, a kurzor segítségével kiválaszthatja és más helyre is húzhatja a térképet. A nagyításhoz és kicsinyítéshez egeret vagy trackpadot is használhat.

Válasszon egy színes részt vagy bármilyen kör alakú történetgyűjteményt, amely megjelenik a pattanások megtekintéséhez. Egy ablak felbukkan a térkép felett, és automatikusan lejátszja az adott helyen tartózkodó emberek által megosztott pillanatokat.


A helybeállítások módosítása a Snapchatben

Ha később szeretné megváltoztatni a helybeállításait:

  1. Koppintson a profil ikonjára a bal felső sarokban, majd koppintson a ikonra fogaskerék ikonra a jobb felső sarokban a beállítások eléréséhez. Görgessen le a Ki tud és érintse meg a gombot Lásd: Saját hely.

  2. A Beállítások lapon testre szabhatja a beállításokat.

    • My Friends lehetővé teszi, hogy bárki, akivel barátja van a Snapchaten, láthassa Önt a térképen.
    • Barátaim, kivéve lehetővé teszi, hogy bárkit kizárjon a Snapchat névjegyeinek listájából.
    • Csak ezek a barátok itt választja ki, hogy a kapcsolatai közül ki láthatja Önt a térképen.
  3. Érintse meg a Ghost Mode kapcsoló a funkció bekapcsolásához. Ha a Szellem mód engedélyezve van, senki sem láthatja az Ön tartózkodási helyét - még a barátai sem. A megjelenő menüben állítson be három vagy 24 órás időkorlátot a Ghost Mode számára, vagy tartsa be a végtelenségig.

  4. A Snapchat automatikusan elmenti a változtatásokat.