Hotspot Shield VPN áttekintés: Minden, amit tudnia kell

Hotspot Shield


Beállítási folyamat: Gyors és egyszerű

A Hotspot Shield letöltése és telepítése a Windows telepítő, a Google Play és az App Store standard telepítési módszereit követi. Csak percekbe telik, amíg feláll és elindul.

A Hotspot Shield készen áll arra, hogy megvédje a magánéletét, amint bekapcsolja. Csak néhány beállítás testreszabható. A Hotspot Shield beállítható úgy, hogy automatikusan elinduljon az indításkor, megakadályozza az IP-szivárgást, válassza le a VPN-t, ha nincs internetkapcsolat, és automatikusan bekapcsol, amikor csatlakozik a Wi-Fi hotspotokhoz. Androidon is lehetőség van a VPN kikapcsolására, amikor az eszköz alvó üzemmódban van.


Kivitel: Csak az alapok, de könnyen használható

A Hotspot Shield alkalmazást legjobban minimalistának nevezhetjük. A Windows alkalmazás rendelkezik egy csatlakozási gombbal, egy kiszolgáló listával, az adatátvitel méretével és a virtuális címmel. Az Android alkalmazás mindezekkel a plusz beállításokkal rendelkezik az optimális kiszolgáló automatikus kiválasztásához, az alkalmazások bezárásához és a nem kívánt fájlok törléséhez. Az Android alkalmazás beállítható úgy is, hogy a Hotspot Shield automatikusan elinduljon, amikor a kiválasztott alkalmazások elindulnak.

A Hotspot Shield alkalmazás könnyen érthető és használható, még akkor is, ha még soha nem használt VPN-t. Csak kattintson a Be és Ki kapcsolóra a böngészési tevékenység elrejtéséhez. Ugyancsak könnyű más böngészési helyet választani. A Hotspot Shield csak országokat sorol fel, ezért nem lehet kiszolgálót választani a város helye alapján.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan kell használni a Hotspot Shield VPN-t, segítséget talál az alkalmazásokban. Válasszon egy súgótémát az utasítások megjelenítéséhez vagy a további információkat tartalmazó weboldal megnyitásához.

A Hotspot Shield a saját Catapult Hydra protokollt használja, amely egy eszközt egyszerre több szerverhez kapcsol

Hotspot Shield


Teljesítmény: Jó sebesség, néhány kapcsolódási problémával

Egy dolog másnak tűnt a Hotspot Shieldnél, hogy csak országot lehet váltani, és nem választani konkrét szervereket vagy akár városokat. Az alkalmazás nem sorolja fel az országon belüli szerverhelyeket. Ennek az az oka, hogy a Hotspot Shield a saját Catapult Hydra protokollt használja, amely egy eszközt egyszerre több szerverhez kapcsol. Az AnchorFree állítása szerint ez erős és gyorsabbá teszi a Hotspot Shield kapcsolatokat nagy távolságokon.

Hat különböző online sávszélesség-tesztelő eszközzel mértük a letöltési és feltöltési sebességet. A maximális letöltési sebesség, amelyet el tudtunk érni, 321.68 Mbps volt az 1 Gbps-os kapcsolatunkon, ami a Hotspot Shield-et az egyik leggyorsabb VPN-ként teszteltük.

Rendszeres használat során, például az internet böngészése, e-mail üzenetek küldése és más online feladatok során nem észleltünk lassulást vagy késést a többi tesztelt VPN-hez képest.

Egy problémába ütköztünk, miközben a Hotspot Shieldet teszteltük a Windows rendszeren. Valami nem sikerült a VPN-lel, és több, mint néhány másodpercig tartott a megoldás. Néhány perc várakozás után a számítógép újraindítása megoldotta a problémát.

Csatlakozási problémákkal is találkoztunk Android táblagépünkön. A tesztelés során nem tudtunk csatlakozni a VPN-hez. Csatlakoztattunk, de a gomb csak körbe-körbe forgott. Miután elolvasta az alkalmazáson belüli súgófájlokat és végrehajtott néhány hibaelhárítást, megállapítottuk, hogy a probléma az volt, hogy egy másik VPN-alkalmazást telepítettek a táblagépre. A másik VPN-alkalmazás eltávolítása megoldotta a problémát, és sikerült csatlakozni.


Streaming: Több streaming szolgáltatással működik

A Hotspot Shield nem rendelkezik dedikált streaming szerverekkel, de sok szerencsénk volt ahhoz, hogy a különböző streaming szolgáltatások működjenek a normál szervereken. Csatlakozhattunk a Netflixhez Japánban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, az amerikai Huluba, sőt az Egyesült Királyságban a BBC iPlayerhez is.

Adatvédelmi irányelvek: Nem annyira privát, mint amilyennek lennie kellene

Annak ellenére, hogy a Hotspot Shield magas szintű titkosítást használ, aggodalmak merültek fel a nyilvánosságra nem hozott és tisztázatlan adatmegosztás és a forgalom átirányítása miatt az ingyenes verzióban. 2017-ben a Demokrácia és Technológia Központ panaszt nyújtott be a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz e nyilvánosságra nem hozott gyakorlatokkal kapcsolatban, és azt kérte, hogy ezeket a gyakorlatokat tekintsék tisztességtelennek és megtévesztőnek.

2018-ban a Nemzeti sebezhetőségi adatbázis újabb jelentést tett a felhasználói adatok szivárgásáról, amely azonosította felhasználói nevét és helyét.

Aggályok merültek fel a nyilvánosságra hozatali és nem egyértelmű adatmegosztás és a forgalom átirányítása miatt

Miután ezeket a panaszokat megfogalmazták, az AnchorFree frissítette adatvédelmi irányelveit. Már nem tárolják, nem naplózzák és nem osztják meg a felhasználók IP-címeit, és minden VPN-munkamenet lezárása után törlik az IP-címeket. Ezenkívül már nem osztanak meg személyes adatokat társult harmadik felekkel. Ezt az információt azonban megosztják a belső technológiához és üzleti műveletekhez használt szolgáltatókkal.

Hotspot Shield


Biztonsági jellemzők: Saját protokollt használ

Az AnchorFree korábban az ipari szabványos OpenVPN protokollt használta, de a Hotspot Shield-et átváltották saját, saját Catapult Hydra protokolljukra. Állításuk szerint ez a protokoll gyorsabb, mint az OpenVPN, és ugyanolyan biztonságos, de ezt a technológia tulajdonosi jellege miatt lehetetlen ellenőrizni.

Nyugodtan javasolunk egy ilyen átlátszatlan VPN-t, mert nem támaszkodhat harmadik fél szakértőire a rendszer működésének megnézésében, és biztosítékot nyújthat arról, hogy nincs semmi zavaró dolog. Bár igaz, hogy a Hotspot Shield meglehetősen gyors, bárki, aki valóban aggódik a biztonságért, egy olyan szolgáltatást szeretne keresni, amely opcióként biztosítja az OpenVPN-t.

Torrentezés: Nincsenek dedikált szerverek

A Hotspot Shield lehetővé teszi a torrentezést a szolgáltatásukban, bár nincsenek kifejezetten erre beállított szerverek. A tesztelés során nem merültünk fel peer-to-peer problémákkal, és a VPN tartalmaz egy kill kapcsolót is, hogy megvédje identitását abban az esetben, ha a kapcsolat megszakad torrent futásával.

Hirdetésblokkolás: Nem tartalmazza

A Hotspot Shield nem tartalmaz semmilyen hirdetésblokkolót. Egyes VPN-szolgáltatások ezt a funkciót extra védelmi rétegként tartalmazzák, és különösen akkor hasznos, ha a VPN képes a hirdetéskövetők és a rosszindulatú programok DNS-szintű levágására a kérelmek benyújtása előtt. Ha érdekli az ilyen típusú szolgáltatás, akkor tovább kell keresnie.

Ügyfélszolgálat: Nehéz megtalálni

A Hotspot Shieldnek van egy támogatási központja, ahol válaszokat találhat a gyakori kérdésekre, hibaelhárítási információkat találhat a gyakori problémákról, és útmutatásokat tekinthet meg az egyes alkalmazásokhoz, de a tényleges ügyfélszolgálat megtalálása kissé nehéz.

Ha a hibaelhárítási útmutatók közül néhányat a végéig követ, végül megtalál egy linket a támogatási kérelem benyújtására. Ez a Hotspot Shield jegyalapú támogatási rendszere, amelyet valóban sokkal könnyebb megtalálni, mint amilyen.

Ár: Az előfizetési tervek a legjobb árat kínálják

A Hotspot Shield ingyenes tervet és prémium csomagokat kínál. A prémium tervek lényegesen több előnyt kínálnak, mint az ingyenes terv. A prémium tervek akár öt eszközre is kiterjednek, hozzáféréssel rendelkeznek az összes virtuális helyhez, korlátlan adatátviteli sávszélességgel és hozzáféréssel rendelkeznek az összes webhelyhez, kiegészítésmentesek és külön ügyfélszolgálati csapattal rendelkeznek. Az ingyenes terv csak az Egyesült Államok helyszíneihez fér hozzá, egyetlen eszközt támogat, napi 500 MB sávszélességre korlátozódik, kiegészítő támogatással rendelkezik, és prémium fizetési falat jelenít meg az olyan streaming tartalmakhoz, mint például a Netflix.

A Hotspot Shield ára összehasonlítható a többi VPN-szolgáltatóval, ha előfizet egy vagy három éves tervre. A Hotspot Shield havi fizetése drága lehet. A havi ár havonta 12.99 USD. Az egyéves terv havi 72 dollár vagy 6 dollár. A hároméves terv havi 108 dollár vagy 3 dollár.

A Hotspot 45 napos pénz-visszafizetési garanciát vállal. A Hotspot ingyenes hétnapos próbaverziót is kínál, de hitelkártyára vagy PayPal-fiókra van szükség a próba feldolgozásához. A hét napos próbaidőszak automatikusan megújul, egy hónapos 12.99 dolláros áron, és a próba után havonta számlázzák. A jobb ár elérése érdekében frissítenie kell előfizetését akár egyéves, akár hároméves tervre.

A Hotspot Shield szolgáltatással más VPN-szolgáltatások is elérhetők. Ezek a szolgáltatások azonban hozzáadott árral járnak.

  • A Device Boost további öt eszközt ad hozzá egy fiókhoz (összesen 10 eszközhöz), és havonta további 8.99 dollárba kerül.
  • A dedikált Ultra szerverek hozzáférést biztosítanak dedikált szerverekhez, amelyek csak korlátozott felhasználók számára állnak rendelkezésre. Ezek a szerverek gyorsabb szolgáltatást nyújtanak, és remek szolgáltatás azok számára, akik gyorsabb módra vágynak a tartalom streamelésére. Ez a szolgáltatás havonta 8.99 USD.

Verseny: Hotspot Shield vs NordVPN

A Hotspot Shield erős versenyző, ha összehasonlítja szerverének méretét más VPN-szolgáltatókkal. A Hotspot Shield 3,200 szerverrel rendelkezik 70 országban, szemben a NordVPN 5,770 60 szerverével. Ezzel a nagyszámú szerverrel a Hotspot Shield gyors és stabil szolgáltatást tud nyújtani, összehasonlítva más VPN-szolgáltatásokkal.

A Hotspot Shield biztonsági protokolljának titkosítási oldalán különbözik a NordVPN-től és más versengő VPN-szolgáltatásoktól. A Nord és a legnépszerűbb VPN-szolgáltatások az OpenVPN-t és az IKEv2-t használják, néhány közülük vagy az L2TP / IPSec, mások pedig; A Hotspot Shield a saját Catapult Hydra technológiáját használja. A Catapult Hydra a TLS 1.2-re épül, AES-128 titkosítással, amely ugyanolyan biztonságos, mint a verseny.

A saját szoftver használatával az a probléma, hogy nem könnyű belátni, mi folyik itt. Az OpenVPN segítségével a szakértők megnézhetik a rendszert, és megállapíthatják, hogy az valóban biztonságos, ami a Catapult Hydra esetében egyszerűen nem lehetséges.

Végső ítéletet

Gyors, de nem hátrányok nélkül.

A Hotspot Shield erős teljesítményt nyújt a VPN-szolgáltatók körében, de a kapcsolati problémákkal kapcsolatos tapasztalataink és a magas árak miatt ez a VPN kevésbé kívánatos. Ha azonban a sebesség a legfontosabb kritérium, akkor a Hotspot pajzs az egyik leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk.

Szemüveg

  • Termék neve Hotspot Shield

  • Ára 13 USD

  • Sebesség (leggyorsabban megfigyelhető) 321.68 Mbps (1Gbps kapcsolaton tesztelve)

  • Operációs rendszerek Windows, macOS, Android, iOS

  • Eszközök Egyszerre öt eszköz

  • Szerver helyek 70+ országban

  • Szerverek száma 3200 XNUMX+

  • Streaming Igen, tesztelt Netflix (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Japán), Hulu (USA), BBC iPlayer (Egyesült Királyság)

  • Torrentezés Igen, beleértve a kill kapcsolót

  • Titkosítás saját (katapult hidra)

  • Joghatóság USA