MAT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A MAT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Microsoft Access Table Shortcut fájl, amelyet egy asztal gyors megnyitásához használnak, anélkül, hogy először meg kellene nyitnia az MS Access programot.

A MathWorks MATLAB program MAT fájlokat is használ, de tárolóként olyan adatok tárolására, mint a függvények és változók.

A MAT fájlokat ehelyett fel lehet használni a 3D tervező szoftverekben olyan dolgok tárolására, mint a textúrák és képek. Ezeket a MAT fájlokat 3ds Max Materials fájloknak, Vue Material fájloknak vagy V-Ray Materials fájloknak hívják.

A MAT fájlok nem azonosak az .MATERIAL fájlokkal, amelyek a Rigs of Rods textúra referencia fájlok, amelyeket a Rigs of Rod 3D szimulátor játékkal használnak. Az Atomic Combat Saved Game fájlok egy másik fájlformátum, amelynek hasonló kiterjesztése van .MATO, de az ilyen típusú fájlok az Atomic Combat programmal nyílnak meg.


Hogyan nyitható meg egy MAT fájl

A MAT fájlok, amelyek Microsoft Access Shortcut fájlok, úgy hozhatók létre, hogy egy táblázatot kihúznak az Accessből, az asztalra vagy egy másik mappába. A használatukhoz telepíteni kell a Microsoft Access programot.

A MathWorks MATLAB meg tudja nyitni az adott program által használt MAT fájlokat.

Ha a MAT fájlja nincs a fenti formátumok egyikében, akkor lehet, hogy egy 3D tervező szoftverben használt Materials fájl. Az Autodesk 3ds Max és E-on Vue MAT fájlokat használ. A Chaos Group V-Ray beépülő modulja MAT fájlokat tölthet be a 3ds Max és a MAXON CINEMA szoftverekbe.

A Unity játék motorja MAT fájlokat is használhat.

Használjon ingyenes szövegszerkesztőt a MAT fájl megnyitásához, ha a fenti programok egyike sem működik az Ön számára. Lehetséges, hogy egy másik program hozta létre, és egy egyszerű szöveges fájlban tárolta az információkat. A fenti esetek egyikére sem, de a tiédre.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a MAT fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a MAT fájlokat, ennek elkészítéséhez olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. változás a Windows rendszerben.


MAT fájl konvertálása

Nincs mód a Microsoft Access Table Shortcut fájl konvertálására, és valószínűleg nincs is oka az ilyen típusú MAT fájlok konvertálására.

Azonban a más programokban Anyagfájlként használt MAT fájlok valószínűleg átalakíthatók. Ez valószínűleg a fájlt használó programon keresztül lehetséges.

Tehát, ha például egy M-fájlt szeretne konvertálni, amelyet az E-on Vue programmal használnak, akkor képesnek kell lennie arra, hogy megnyissa a fájlt az adott programban, és a megnyitott MAT fájlt más formátumba mentse. Ez általában lehetséges, bár a Mentés másként or Export lehetőség a filé menüben.

Ha a 3ds Max Materials fájlokat olyan formátumra kívánja konvertálni, amelyet a szoftver korábbi verziói támogatnak, olvassa el ezeket az utasításokat.

A MATLAB átalakíthat egy MAT fájlt CSV formátumba. Ha segítségre van szüksége, olvassa el a MATLAB Answers oldalán található utasításokat, valamint a csvwrite ezen dokumentációját. Kövesse ugyanazt a MATLAB Answers linket a webhelyen történő kereséshez, ha segítségre van szüksége a MAT átalakításával TXT vagy más szöveges formátumra.