ACCDB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ACCDB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Access 2007/2010 adatbázisfájl. Ez az alapértelmezett formátum az adatbázis-fájlok számára, amelyeket az MS Access jelenlegi verziójában használnak.

Ez a formátum felváltja az Access korábbi verzióiban (régebbi 2007 verzió) használt régebbi MDB formátumot. Fejlesztéseket tartalmaz, például a titkosítás és a fájlmellékletek támogatását.

Amikor az ACCDB fájlon dolgozik az Access programban, egy hasonló MS Access Record-Locking Information fájl (.LACCDB kiterjesztéssel) automatikusan létrejön ugyanabban a mappában, hogy megakadályozza az eredeti fájl véletlenszerű szerkesztését. Ez az ideiglenes fájl különösen akkor hasznos, ha egyszerre több ember használja ugyanazt az ACCDB fájlt.


Hogyan lehet megnyitni az ACCDB fájlt

Az ACCDB fájlok a Microsoft Access (2007-es és újabb) verziójával nyithatók meg. A Microsoft Excel importálja az ACCDB fájlokat, de ezeket az adatokat később más táblázatformátumban kell menteni.

Az ingyenes MDB Viewer Plus program az ACCDB fájlokat is megnyithatja és szerkesztheti. Ez egy nagyszerű alternatíva, ha nincs másolata az Access-nek. Ráadásul teljesen hordozható, így nem is kell telepítenie.

A fájlok egyikének Access nélküli megnyitása és szerkesztése másik módja az OpenOffice Base vagy a LibreOffice Base használata. Mindkettő lehetővé teszi, hogy csatlakozzon egy meglévő Access 2007 adatbázishoz (.ACCDB fájl), de az eredmény egy ODF adatbázis formátumban mentett fájl (.ODB fájl).

Az MDBOpener.com webhelyen feltöltheti az ACCDB fájlt online és megtekintheti a táblázatokat anélkül, hogy bármikor szüksége lenne adatbázis-szoftverre a számítógépén. Bár semmilyen módon nem tudja kezelni az adatbázisfájlt, letöltheti a táblázatokat CSV vagy XLS formátumban.

Az ACCDB MDB Explorer for Mac szintén képes megnyitni ACCDM és MDB fájlokat, de nem szabad használni.

Előfordulhat, hogy telepítenie kell a Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable alkalmazást, ha egy ACCDB fájlt próbál használni egy olyan programban, amely nem MS Access.


Hogyan lehet átalakítani az ACCDB fájlt

A Microsoft Access használata a legjobb módszer az ACCDB fájl konvertálására más formátumra. Ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a fájlt a programban, majd elmenti az MDB, ACCDE vagy ACCDT (Microsoft Access Database Template) fájlokba.

Az Excel segítségével más formátumba is mentheti a fájl tábláját, de mivel az Excel táblázatkezelő program, csak az adott típusú formátumba menthet. Néhány támogatott formátum a CSV, az XLSX, az XLS és a TXT.

Akár az Access, akár az Excel programot használja, a fájlt PDF-fé is konvertálhatja egy ingyenes PDF-nyomtatóval, például a doPDF-hez.

Ne feledje, amit fentebb mondtunk az OpenOffice és a LibreOffice szoftverről. Ezekkel a programokkal átalakíthatja az ACCDB-t ODB-bé.

Kövesse ezeket a lépéseket a fjorge oldalon, ha ACCDB fájlt kell importálnia a Microsoft SQL Server rendszerbe.


További információ az ACCDB fájlokról

Ha a hozzáférési adatbázisát a SharePoint vagy az Outlook programmal szeretné használni, akkor az ACCDB-t használja az MDB-n keresztül, mert támogatja az adott programok által meghatározott biztonsági követelményeket.

Az MDB-hez képest az ACCDB többértékű mezőket is lehetővé tesz, ami azt jelenti, hogy minden rekordban több értéket is tárolhat anélkül, hogy külön adatbázist kellene létrehoznia.

Az ACCDB fájlok számára 2 GB maximális fájlméretet helyeztek el. Mivel támogatják a fájlmellékleteket, automatikusan tömörítik őket, hogy a teljes fájlméretet e korlát alatt tartsák.

Az MDB-vel ellentétben az ACCDB formátum nem támogatja a felhasználói szintű biztonságot. Ez azt jelenti, hogy nem blokkolhatja vagy elrejtheti az adatbázis bizonyos területeit (pl. Űrlapot), mint az MDB formátummal végzett munka során.

Az ACCDB szintén nem támogatja a replikációt, és nem lehet megnyitni vagy összekapcsolni az Access 2007 előtti verzióit.


Mi a teendő, ha a fájl továbbra sem nyílik meg?

Egyes fájlformátumok olyan fájlkiterjesztéseket használnak, amelyek csaknem ugyanúgy vannak írva, ugyanazokat a betűket használják, de egyedi elrendezésben, vagy akár ugyanazokat a betűket használják. Ezen körülmények egyike azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok egyáltalán azonosak, vagy akár összefüggenek egymással, tehát azt is jelenti, hogy nem feltétlenül nyílnak meg és nem konvertálnak ugyanúgy.

Például az ACC fájlokat mind a Graphics Accounts Data fájlokhoz, mind a GEM Accessory fájlokhoz használják, de ezek a formátumok sem azonosak, és egyiküknek sincs köze az Access-hez. Valószínűleg nem tudja megnyitni az ACC fájlt az ACCDB fájlokkal működő eszközök egyikével sem.

Ugyanez vonatkozik az AAC, ACB és ACD (ACID Project vagy RSLogix 5000 Program) fájlokra is. Rengeteg más formátum is alkalmazható itt.

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatokkal, próbálja meg megnyitni szöveges dokumentumként egy olyan szövegszerkesztővel, mint amely a legjobb ingyenes szövegszerkesztők listáján található. Lehetséges, hogy a legalsó vagy alsó rész, vagy bármi, ami a kettő között van, azonosítható információkkal rendelkezik, amelyek segíthetnek abban, hogy milyen formátumúak lehetnek, ami egy olyan programhoz vezethet, amely képes megnyitni vagy konvertálni a fájlt.