GBA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .GBA kiterjesztésű fájl egy Game Boy Advance ROM fájl. A Game Boy Advance videojáték pontos másolata.

Ha GBA fájl van a számítógépén, az azt jelenti, hogy a játékot a konzolon található, csak olvasható memória (ROM) chipről másolták. Használhatja számítógépén vagy mobileszközén egy emulátorral, ugyanúgy, mintha a Game Boy Advance-n játszanák.

Egyes Game Boy Advance ROM fájlok más fájlkiterjesztéseket is használhatnak, például .GB vagy .AGB, de ezeknek ugyanúgy kell működniük, mint a GBA fájloknak.

GBA fájlok.

A GBA az általános bootstrapping architektúra és a gráf alapú algoritmus rövidítése is, de ezeknek a kifejezéseknek semmi közük a Game Boy Advance fájlokhoz.


Hogyan nyitható meg egy GBA fájl

A Game Boy Advance emulátorok, például a KiGB használhatók a GBA fájl megnyitására. Ez a program Windows, macOS és Linux számítógépeken működik.

Néhány további lehetőség a GBA-játékok számítógépen történő lejátszására: Visual Boy Advance, DreamGBA, RascalBoy Advance, Boycott Advance, mGBA és BatGBA.

Néhány ilyen GBA-lejátszó archív formátumú lehet, például a 7Z, ezért a megnyitásához egy olyan programra lesz szüksége, mint a 7-Zip.

GBA fájl megnyitásához Android rendszeren számos lehetőség kínálkozik a Google Play Áruházban. A Game Boy Advance ROM ZIP formátumú is lehet - sok emulátor esetén ugyanúgy megnyílik.

IPhone GBA emulátor esetén szerencséje lehet a GBA4iOS használatával. Ez nem érhető el a hivatalos App Store-ból, de ha sikerül telepítenie az eszközére, ingyen használhatja GBA-játékok lejátszásához iPhone-ján anélkül, hogy börtönbe kellene zárnia a telefont.

A GBA4iOS ingyenes iPhone-ra másolásának egyik módja a GBA4iOS IPA fájl letöltése és a telefonra másolása a Cydia Impactor vagy a Diawi segítségével. Ezek a módszerek azonban nem mindig működnek, és ritkán kompatibilisek a legújabb iOS kiadással.

Ha iPhone-ja börtönben van, érdemes kipróbálni a GBA.emu fájlt.


Hogyan lehet átalakítani a GBA fájlt

Az ingyenes Ultimate GBA VC Injector for 3DS eszköz átalakíthatja a GBA-t CIA -vá. Ha a GBA fájlja CIA formátumú (CTR Fontos Archívum), akkor telepítheti a GBA játékot egy Nintendo 3DS-re. A program kicsi és teljesen hordozható, ezért használatához nem kell telepíteni.

A GBA fájlt NDS-re is konvertálhatja, amely egy másik fájlkiterjesztés a Nintendo DS játék ROM fájljaihoz. Ehhez szerencséje lehet az ingyenes, hordozható NDStation program használatában.

Egyes Game Boy Advance ROM fájlok helyett .AGB vagy .GB fájlkiterjesztést használnak, de akkor is ugyanabban a formátumban kell lenniük, mint a GBA fájlok. Tehát ahelyett, hogy például GBA-ról AGB-átalakítóra lenne szüksége, megpróbálja átnevezni a GBA fájlt az AGB fájlkiterjesztés használatához. Ez technikailag nem átalakítás, de működnie kell ebben az esetben, mivel a fájlkiterjesztéseket általában ugyanahhoz a formátumhoz használják.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Azok a GBA fájlok, amelyek nem nyílnak meg a Game Boy Advance emulátorral, valójában nem videojáték-fájlok. Könnyen összetévesztheti a Game Boy Advance fájlok más formátumait, ha rosszul olvassa a fájlkiterjesztést „GBA” vagy valami hasonló, például „GB” fájlként.

Például a GBR fájlkiterjesztés nagyon hasonlít a GBA-ra, bár lehet, hogy egyáltalán nem kapcsolódik a Game Boy Advance fájlokhoz. A legtöbb GBR fájl valószínűleg Gerber fájl, amely tárolja az áramköri kártyákat; mások lehetnek a GIMP képszerkesztővel használt ecsetfájlok.

Hasonló a GPA fájlkiterjesztés. Ha csak egy betű van a GBA fájlból, akkor könnyen elképzelhető, hogy a fájl megnyitható egy GBA emulátorban. A GPA fájlok azonban valószínűleg GenePix Batch Settings fájlok, amelyek csak a GenePix Microarray Systems rendszerhez kapcsolódó szoftverekkel működnek.

Ha nem tudja megnyitni a Game Boy Advance ROM fájlt, amely a GB fájlkiterjesztéssel végződik, akkor valószínűleg egy GenBank Data fájllal van dolga. Ugyanazt a GB utótagot használja, de semmi köze a videojátékokhoz vagy a Game Boy Advance-hoz. Ehelyett a GB fájlok a DNS Baser Sequence Assembler vagy a Genome Compiler segítségével nyithatók meg.

Ha valóban nincs Game Boy Advance ROM fájlja, keresse meg a fájl kiterjesztését, amellyel a fájl véget ér. Amíg a formátum viszonylag még mindig használatban van, meglehetősen könnyűnek kell lennie annak kiderítésében, hogy miként nyithatja meg a fájlt, vagy hogyan alakíthatja át használható formátumra.