MPK fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az MPK fájlkiterjesztésű fájl egy ArcGIS Map Package fájl, amely térképadatokat (elrendezéseket, beágyazott objektumokat és egyebeket) tartalmaz egy fájlban, amelyet könnyen terjeszteni lehet.

Az MPK fájlkiterjesztést a Project64 Memory Pack fájlokhoz is használják, amelyeket a Nintendo 64 emulátorok használnak.

Ha videofájlja van, akkor valószínû, hogy egy MKV fájl, amelyet MPK fájlként rosszul olvas. Nézze meg ennek az oldalnak az alját más hasonló kinézetű fájlkiterjesztésekrõl, amelyeket zavaró lehet egy MPK fájl esetében.


Hogyan nyitható meg egy MPK fájl

Az MPK fájlok, amelyek ArcGIS Map Package fájlok, az Esri ArcGIS programjával nyithatók meg. Az ArcGIS Map Document fájlok (.MXD) MPK fájlokba vannak ágyazva, és ugyanazzal a szoftverrel megnyithatók.

Ha az ArcGIS nyitva van, akkor képesnek kell lennie arra, hogy az MPK fájlt közvetlenül a programba húzza. Egy másik módszer az, ha jobb gombbal kattint az MPK fájlra, és kiválasztja kicsomagol. A térképcsomagok kicsomagolódnak a felhasználóéhoz Documents ArcGIS Packages mappát.

Az MPK fájlkiterjesztéssel végződő Project64 Memory Pack fájlok a Project64 segítségével nyithatók meg.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az MPK fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az MPK fájljain, megváltoztathatja az alapértelmezett programot a Windows rendszerben.


MPK fájl konvertálása

Képesnek kell lennie egy ArcGIS Map Package MPK fájl konvertálására a fent említett ArcGIS program használatával. Ez a következőképpen tehető meg:

  1. Nyissa meg az MPK fájlt az ArcGIS-ben.

  2. választ program.

  3. választ Mentés másként.

  4. Adjon új nevet a projektnek, és válassza ki Megtakarítás.

Az MPK nem konvertálható MP4, AVI vagy bármilyen más videó formátumba, mert az MPK nem videó. Az MKV fájlok azonban videofájlok, és így egy ingyenes videokonverterrel más videofájl formátumokká alakíthatók.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Könnyű félreolvasni egy másik fájl kiterjesztését .MPK néven, még akkor is, ha a két formátum nem függ össze és nem használható ugyanazzal a szoftverrel. Ha a fájl nem nyílik meg a fent említett programokkal, jó eséllyel nem MPK fájl.

Néhány olyan fájltípus, amely hasonlít az MPK fájlokhoz, az MPL, MPLS, MPN és MAP. A másik a KMP, amely egy Korg Trinity / Triton Keymap fájl, amelyet az Awave Studio segítségével nyithat meg.

Az MPKG egy trükkös, amely megegyezik az MPK-val, és csak egy extra betű van a végén. Ezek a Meta Package fájlok, amelyeket a Mac számítógépek használnak.

Ha úgy találja, hogy a fájl nem használja az .MPK fájlkiterjesztést, keresse meg a fájlkiterjesztést, amelyet többet szeretne megtudni a formátumról, és remélhetőleg keressen egy érvényes programot, amely képes megnyitni, szerkeszteni vagy konvertálni.