CVX fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CVX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Canvas 6, 7, 8, 9 verziójú grafikus fájl, amelyet az ACD Systems Canvas szoftverében használnak.

A CVX formátumú fájlok rajzolása megtarthatja a projektbeállításokat, például a képeffektusokat és a rétegeket, valamint a vektoros és a raszteres grafikákat.

Vigyázzon, hogy ne keverje össze a CVX és CMX fájlformátumokat. A CMX fájlok Metafile Exchange Image fájlok, és bár hasonlítanak a CVX fájlokhoz, nem nyithatja meg és konvertálhatja őket ugyanazokkal az eszközökkel.


Hogyan nyitható meg egy CVX fájl

A CVX fájlok az ACD Systems 6-os és újabb verziójú Canvas programjával nyithatók meg. Az ACD Systems másik programja, az ACDSee támogatja a CVX formátumot is.

A Canvas 11 és újabbak kifejezetten a Windows operációs rendszerhez készültek. A Canvas 2007-ben, a Canvas X után, megszűnt a macOS esetében.

Ha sem a Canvas, sem az ACDSee nem tudja megnyitni a CVX fájlt, lehetséges, hogy van olyan fájlja, amely a CVX fájlkiterjesztést használja, de ennek semmi köze nincs az ACD Systems szoftverhez. Ha gyanítja, hogy ez a helyzet, próbálja meg megnyitni a CVX fájlt a Notepad ++, a Windows Notepad vagy bármely más szövegszerkesztőben.

Annak ellenére, hogy a fájlok megtekintése szövegszerkesztőben nem működik a legtöbb fájltípusnál, lehetséges, hogy az ön CVX fájlja csak egy szöveges fájl, ebben az esetben ez rendben működik. Még akkor is, ha a szövegszerkesztő valamilyen olvasható szöveget jelenít meg, de nem teljes egészében szövegből áll, ez segíthet abban, hogy megtudja, milyen programot használtak a fájl létrehozásához, ami segíthet egy kompatibilis CVX nyitó kutatásában.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a CVX fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a CVX fájlokban, akkor mindig megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben .


CVX fájl konvertálása

A Canvas szoftver képes CVX fájlokat exportálni JPG, PNG, TIF és számos más képformátumba, valamint PDF, DXF, CVI és DWG fájlokba. Ennek lehetősége megtalálható a menteni or export menüpont, verziótól függően.

A Canvas használatával exportálhat egy Canvas 6, 7, 8, 9 verziójú grafikus fájlt az EPS-be más programokhoz, például az Adobe Illustratorhoz, vagy a PSD-hez az Adobe Photoshop alkalmazáshoz.

Általában nem lehet megváltoztatni a fájlkiterjesztést (például a .CVX fájlkiterjesztést) olyanra, amelyet a számítógépe felismer (például .PNG), és elvárhatja, hogy az újonnan átnevezett fájl használható legyen. A legtöbb esetben először a tényleges fájlformátum-átalakításra van szükség a fent leírt módszerhez hasonlóan.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha továbbra sem tudja megnyitni a CVX fájlt, ellenőrizze, hogy nem keveri-e össze egy hasonló helyesírás formátumával, például CV, CXF, Flow-Cal Data (CFX), ClamAV Virus Database fájl (CVD), IBM Rational XDE Collaboration fájl (CBX) vagy Amiga 8SVX Sound fájl (SVX).

Ezen formátumok mindegyike teljesen különbözik az ACD Systems szoftverrel használtaktól, ezért különböző programokkal nyithatók meg.