Microsoft Office Online Review

A Microsoft Office Online ingyenes Microsoft Office alternatívaként szolgálhat, mivel lehetővé teszi a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációs programban létrehozott fájlok szerkesztését és megosztását, valamint az MS Outlook és a OneNote elérését.

A Microsoft Office Online segítségével mindent webböngészőn keresztül hajtanak végre, és az interneten mentik, így bárhonnan elérheti a fájlokat.

Amit mi szeretünk

  • Nincs szoftverletöltés.

  • Megnyit minden fájltípust, amelyet az MS Office asztali alkalmazások támogatnak.

  • Fájlok megosztása bárkivel.

  • Együtt dolgozzon másokkal egy fájlon.

  • Ingyenes sablonok.

  • Automatikusan elmenti a munkáját.

  • Az asztali verziókhoz hasonló ismerős felület.

  • Automatikus helyesírás-ellenőrzés a Wordben, a OneNote-ban, a Naptárban és az Outlook-ban.

Amit nem szeretünk

  • A fájlok használatának meg kell lennie a OneDrive-ban.

  • Nem lehet ellenőrizni a helyesírási hibákat az Excelben vagy a PowerPointban.

  • 2 GB a legnagyobb támogatott fájlméret.

  • Nem lehet fájlokat menteni az eredeti formátumukba.


Microsoft Office Online fájlformátumok

A Microsoft Office Online teljes mértékben támogatja a következő fájltípusokat, vagyis megnyithatja és visszaállíthatja ezeket a formátumokat:

  • DOCM, DOCX, PPTM, PPTX, XLSM, XLSX

Használja ki az exportáló eszköz előnyeit, amely lehetővé teszi az ODT és a PDF formátum letöltött dokumentumként történő mentését. Egyébként az Office Online alapértelmezés szerint elmenti az adatokat a OneDrive programba, és összekapcsolódik a Microsoft Office asztali verziójával, így a legfrissebb fájlok listája szinkronizálódik a kettő között.


Microsoft Office Online vs. Microsoft Office

A Microsoft Office asztali verziója hasonló az online verzióhoz. Noha egyes funkciók nem feltétlenül szerepelnek az online eszközben, az általános megjelenés és az érzés közel azonos. Mindkettő Word, Excel, PowerPoint, Outlook és OneNote programokat tartalmaz.

A fő korlátozás a szolgáltatáskészlet teljességére vonatkozik. Az asztali alkalmazások - mivel az operációs rendszerhez hozzáféréssel rendelkező merevlemezen vannak - gazdagabb eszközöket tartalmaznak, például összetett objektumok beszúrására. Bár az Office Online minden bizonnyal egy teljes funkcionalitású online termelékenységi csomag, egyetlen, csak online platform nem kínálja ugyanazt a képességet, mint egy helyben telepített program.

Jelenleg nincs az Access vagy a Publisher online verziója.


Gondolatok a Microsoft Office Online-ról

Ha ismeri a Microsoft Office asztali verzióját, akkor a Microsoft Office Online használata egyszerű, mivel a menük és a funkciók hasonlóak, ha nem is teljesen ugyanazok.

A közös fájlformátumok megengedettek, és minden egyes formátum, amelyet a Microsoft Office támogat, támogatott az online verzióban. Nagy különbség van azonban abban, ahogy a Microsoft Office Online ezeket a fájlokat használja az asztali verzióhoz képest.

Tegyük fel, hogy mással dolgozik egy DOC fájlon, amelyet olyan programban hoztak létre, mint az SSuite Office. Ha betölti ezt a DOC fájlt a Microsoft Office Online rendszerbe, és megpróbál bármilyen módosítást végrehajtani, a fájl automatikusan DOCX formátumba konvertálódik. Ez azt jelenti, hogy amikor elmenti a fájlt, és visszaküldi az SSuite Office felhasználónak, akkor a szerkesztés nem hajtható végre, mivel az irodai csomag nem teszi lehetővé a DOCX fájlok megnyitását.